UTA Arad

Păcurar: „Am revenit pe fondul unui joc bun, atitudinea și agresivitatea băieților au făcut diferența”





UTA a câștigat duelul cu Sportul Snagov și a demonstrat că are forța să se lupte cu candidatele la promovare ale acestui sezon de ligă secundă. Echipa arădeană a oferit puține șanse trupei ilfovene, care după golul înscris a stat la cutie timp de aproape 60 de minute. E adevărat, spre final, Ioniță a țintit de două ori bara, însă ultima execuție a venit la ultima fază, la scorul de 3-1.

Succesul a fost o gură de oxigen și pentru staff-ul utist, condus în absența lui Ionuț Popa de Cristian Păcurar. „Pentru mine. meciul de azi a început imediat după cel de la Clinceni, pentru că știam exact ce trebuie să facem. Snagovul e o echipă ce are calitate în față și siguranță pe momentul defensiv prin cei doi fundași centrali. Știam, în schimb, că au o problemă la fundașii laterali. Astăzi, a făcut diferența atitudinea băieților și agresivitatea, atât pe momentul de posesie, cât și atunci când am pierdut balonul. În niciun moment nu ne-am gândit că putem pierde acest meci, am revenit de la 0-1 pe un fond de joc foarte bun. Acesta e momentul de plecare pentru reconstrucția echipei. Trebuie să analizăm ceea ce am făcut bine și ce nu, să perfecționăm aspectele pozitive și să le înlăturăm pe cele negative”, a spus „secundul” UTA-ei la finalul disputei cu Snagovul.

„Roș-albii” s-au exprimat mult mai bine astăzi decât la înfrângerile cu Luceafărul și Clinceni. „Ne bucurăm cu toții că echipa a arătat altfel astăzi. Până acum nu am fost într-o zonă de confort, vestiarul a fost bulversat. E un lucru pe care oamenii nu îl înțeleg, și, nefiind în mijlocul nostru, pe undeva e de înțeles. În această săptămână am încercat să așez echipa mental și fizic, pentru că știam că avem calitate. Împreună cu Valerio (n.r. Zuddas, preparatorul fizic italian al UTA-ei), am plănuit antrenamentele din această săptămână  pentru a fi <<în vână>> la ora jocului. Și după înfrângerile cu Clinceni și Luceafărul am spus că avem un vestiar de caracter și subliniez asta la fiecare meci. Altfel, nu se pune problema vreun bonus din partea altor echipe, în schimb jucătorii au avut astăzi o primă dublată din partea conducerii noastre”, a adăugat Păcurar.

După victoria de ieri a Farului, UTA era la doar 6 puncte de un loc retrogradabil, însă victoria de astăzi îi (re)aduce pe arădeni în ape mai liniștite. „Punctele sunt foarte importante în economia clasamentului, deoarece venim după două înfrângeri, dar trebuie să consolidăm această victorie cu încă una la Balotești. Sperăm să ne refacem bine până atunci, să reglăm ce mai e de reglat, pentru că întâlnim un alt adversar cu o altă abordare”, mai crede Cristi Păcurar.

Partida dintre CS Balotești și UTA va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11:00 și nu va fi televizată.

6 comentarii

  1. ,,,Din jale se întrupează Electra ” parafrazând titlul unei piese de teatru mai zimbim și noi cu voia destinului !! Conștienți că echipa mai poate șchiopăta ,avem timp și de bucurii mici cei drept ,dar pilduitoare. Nu e aceiași bucurie cu echipe din coada. Asta ne arată că nu suntem așa departe de cei din frunte Daca constanta in joc s-ar cumpara la piața ar fi ușor ! Pentru asta munca incepe de acum iar roadele sperăm că vor apare chiar la începutul ediției viitoare . Hai UTA !!!

    0
    0
  2. Ne spune Pacurar, dupa ce a pierdut, 2 partide, la rand, acasa : „…..Și după înfrângerile cu Clinceni și Luceafărul am spus că avem un vestiar de caracter și subliniez asta la fiecare meci,..” Nu il inteleg pe ce se bazeaza, daca si azi pierdeam era chiar jale, ca intram in hora subsolului. Nu exista nici o garantie ca echipa asta poate juca eficient 3-4 meciuri, la rand, cind vrei sa joci, la promovare, asta ne trebuie .Nu vad un schelet de echipa, care sa duca lupta promovarii,… deocamdata -cu jucatorii adusi, doar incercam sa stam departe de retrogradare. doar atata !.Nimeni nu ii oprea pe staf si jucatori – daca aveau valoare,sa lupte sa fie pe locul 5-6 cu mult mai multe puncte, ca si asa nu exista presiunea promovarii. Dar, repet , valoarea de moment a echipei este limitata si discutabila, asta ca tot spunem…ca am vrea ceva …la anul Pentru mine , a declara azi, ca , aceasta echipa va lupta la promovare este o exagerare voita, o minciunica neacoperita de adevar, echipa are citeva gauri mari,, rezervele sint discutabile ca valoare,iar tinerii, cu exceptia lui Miculescu…subtiri, din toate punctele de vedere. Asa ca ne-ar mai trebui inca vreo 4 jucatori buni,alesi de cineva competent si in plus incertitudinea privitoare la sanatatea lui Ionut Popa, lasa loc unor stari, care pot aduce la sfarsitul acestui campionat fara un antrenor , care sa poata ataca promovarea. Victoria este victorie, dar, din nou am avut 0-1, si azi ( ca niciodata) am primit penaltyuri. Nu va fi mereu asa.

    0
    0
    1. foarte pertinent comentariul, subscriu….si e bine ca nu au mai dat vina pe gazon si de data asta..!..concluzionand :cu echipa de mercenari poti, intr-o anumita conjunctura sa si promovezi, dar ce faci dupa?!

      0
      0
  3. O remarca .Nu poți schimba toată ziua jucători. De ce n-ar fi apărut un,,ax” funcțional de acum. ?Ciucur ,Neagu,Rus ,Bodea și Orlic și mai așteptăm pe căpitanul Manea. Pustii promit un grup. Mai sunt gauri ,nesincronizari dar se poate munci pe o baza. Ce mare joc arata cei din fața ? E adevărat că și UTA și Petrolul au arătat mai mult cu cuțitul la os. Dar nici așa sa vedem totul in negru Caracteristic antrenorului modern va cere mereu jucători Dar nu cite 20 !! Privim perspectiva Cat timp Aradul da jucători că Petre ,Oaida,Man,Miculescu, putem crede că vor fi și realizări !!

    0
    0
  4. Tare bun jocul, a-ti marcat din doua penalty-uri si o lovitura liberă, ultimul gol din acțiune ai si uitat cand l-ați marcat. Cand pierzi e de vina terenul sau preparatorul(săracul), cand câștigi tu ai știut dupa meciul de la Clinceni ce e de facut!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button