Stranieri aradeni

Arădenii Țucudean și Man, cei mai bine cotați jucători din Liga I





Chiar dacă UTA se zbate în anonimatul ligii secunde, fotbaliștii arădeni țin prim-panul Ligii 1. Conform transfermarkt.com, Dennis Man și George Țucudean sunt fotbaliștii din elită cu cea mai mare cotă. Arădenii lansați de „Bătrâna Doamnă” costă în total 8 milioane de euro. Man e evaluat la 4,5 milioane de euro și e cel mai scump fotbalist din Liga 1, în timp ce Țucudean face 3,5 milioane de euro, la fel ca și alți doi internaționali români, Alexandru Cicâldău (CSU Craiova) și Ianis Hagi (Viitorul).

Crescut de Atletico Arad, Dennis Man a plecat de la UTA în vara lui 2016, când a semnat cu FCSB pentru 400 de mii de euro. Mai apoi, jucătorul de bandă s-a impus ca titular la vicecampioana României, unde are 68 de meciuri și 19 goluri în Liga I. Man e un component de bază al naționalei de tineret, calificată la Campionatul European de anul viitor. De asemenea, arădeanul de 20 de ani a debutat și în tricoul „naționalei” mari, unde a strâns trei partide.

De cealaltă parte, George Țucudean a părăsit UTA în urmă cu nouă ani, transferându-se la Dinamo. De atunci, atacantul a evoluat pentru mai multe echipe din țară și străinătate, precum Standard Liege, Charlton, FCSB, ASA Târgu Mureș, Pandurii, Viitorul și CFR Cluj, trupă unde activează în acest moment. Golgheterul Ligii I în sezonul trecut, „vârful” a fost numit și Jucătorul Român al Anului 2018 de către cei de la Gazeta Sporturilor. În acest sezon, Țucudean este din nou pe prima poziție în clasamentul golgheterilor, cu 17 reușite, deși nu a mai evoluat din prima etapă a play-off-ului, fiind accidentat. La echipa națională a debutat în 2017, iar de atunci are 9 partide și 3 goluri pentru prima reprezentativă.

Conform transfermarkt, cei mai valoroși zece fotbalișt din Liga 1 sunt:

  1. Dennis Man (FCSB) – 4,5 milioane euro
  2. George Țucudean (CFR Cluj) – 3,5 milioane euro
  3. Alexandru Cicâldău (CSU Craiova) – 3,5 milioane euro
  4. Ianis Hagi (Viitorul) – 3,5 milioane euro
  5. Cristian Manea (CFR Cluj) – 3 milioane euro
  6. Tudor Băluță (Viitorul, împrumutat de la Brighton) – 3 milioane euro
  7. Harlem Gnohere (FCSB) – 2,5 milioane euro
  8. Florinel Coman (FCSB) – 2,3 milioane euro
  9. Florin Tănase (FCSB) – 2 milioane euro
  10. Romario Benzar (FCSB) – 2 milioane euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button