Șoimii Lipova

Puncte obligatorii pentru lipovani înainte de săptămâna meciurilor cu Cugir și Reșița: „Să continuăm seria de victorii de pe teren propriu și cu Unirea!”





După eșecul Dumbrăviței la Hunedoara, în linia dreaptă pentru promovarea din seria a IV-a a Ligii a 3-a au intrat CSM Școlar Reșița și Șoimii Lipova, despărțite de un singur punct. Formația lui Flavius Sabău tocmai s-a deblocat și în deplasare, cu un 3-2 la Giarmata, după ce scorul pauzei a fost 3-0. „Vinerea trecută, am făcut, cred eu, cel mai bun meci al nostru din retur. Am dat goluri, am stat bine tactic și chiar dacă adversarul a avut o reacție în repriza a doua și ne-a pus probleme, am rezistat și am luat cele trei puncte”, susține Cristi Poiană.

Tehnicul mijlocaș al Lipovei, care a evoluat și pentru o echipă din județul Alba (Performanța Ighiu), cunoaște fondul de jucători din zonă. „Ne așteaptăo partidă foarte dificilă cu Unirea Alba Iulia, o echipă cu un nucleu bun de jucători experimentați, ca Fetița, Potopea sau Mardare, plus tineri talentați. Se știe că în Cetate este o școală de fotbal ce produce jucători valoroși, iar cu parte dintre ei ne întâlnim și noi vineri. Sperăm să fie un meci bun, cât mai deschis, să ne facem jocul și să continuăm seria de victorii de pe teren propriu. E foarte important să intrăm bine motivați și cu moral bun în pregătirea celor două jocuri de săptămâna viitoare, vitale pentru parcursul nostru din acest campionat (n.a. cu Metalurgistul Cugir – marți și Reșița – vineri). O luăm pas cu pas, mai sunt 5 etape, toate meciurile trebuie tratate la fel. Ne propunem să scoatem maxim din ele, apoi vedem cum stăm în clasament”, mai spune Poiană.

Meciul din tur, de pe arena „Cetate” a fost decis de reușita juniorului Stoin, care între timp și-a și câștigat un loc de titular pe banda dreaptă a defensivei. Lipovanii nu au jucători suspendați pentru acest meci, accidentații Gherasim, Sulea și Banyoi fiind absențele de vineri.

Puzderie de absențe în distribuția vizitatorilor, lipsind 3 dintre 4 titularii obișnuiți ai defensivei. Sunt trei jucători suspendați Potopea, Mazilu și Al. Giurgiu, plus Ad. Matei – bolnav (varicelă), Cr. Păcurar și Scrob – indisponibili până la finele sezonului, Davidaș – plecat în Franța la probe de joc. În consecință, în defensivă vor evolua, cu excepția lui Mardare, numai juniori. „În contextul acesta, cu un efectiv decimat, ne așteaptă un meci foarte dificil. Până la urmă evoluăm cu fostul lider, o pretendentă la promovare. Vom avea o partidă în care încercăm să jucăm cât putem mai bine. Copiii din lot au o șansă în plus să-și demonstreze potențialul”, a menționat Adrian Bicheși, antrenorul Unirii, pentru ziarulunirea.ro.

Formații probabile:

Lipova: D. Filip – Stoin, Calvin, Bercu, Filimon – C. Poiană, M. Popa, Lazea, D. Rusu – Istrate – Trabalka.

Unirea Alba Iulia: Sporea – Zsigmond, Mardare, M. Codrea, Petruse – Boboia, De Marco, Tat, Fetita – Selagea – An. David

Arbitri: Sorin Vădana – Robert Mareș (ambii din Cluj), Daniel Nagy (mediaș).

Observatori: Constantin Făniță, Florin Mierea (ambii din Timișoara).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button