UTA Arad

Petruescu: „Poate că UTA a jucat slab și pentru că am jucat noi bine, puncte luate cu ajutorul suporterilor”; Popa – model pentru „Conferențiar”!





Stafful tehnic al lui ASU Poli și-a recâștigat liniștea și încrederea suporterilor după victoria din derby-ul Vestului. Jucătorii și antrenorul „alb-violeților” și-au amintit criticile dure venite din partea suporterilor după acel 3-1 utist pe „Dan Păltinișanu” și nu au mai dorit să repete istoria.

Formația de pe Bega a fost mai motivată astăzi și și-a atins scopul, trei puncte mari în economia luptei pentru supraviețuirea în Liga 2-a. „O victorie meritată, muncită, în urma unui joc foarte disputat, aprig pe alocuri, împotriva unei echipe ce s-a întărit considerabil în această iarnă. Știam pe cine avem în față, în condițiile în care eram într-o criză foarte mare de puncte. Mă bucur că am știut să gestionăm jocul până la final și că am înscris când a trebuit. Nu pot decât să-i felicit pe băieți pentru modul în care au respectat planul tactic pe care l-am făcut în această săptămână. De multe ori, UTA a preluat inițiativa din punct de vedere al posesiei, cum am făcut-o și noi în unele partide în care rezultatul nu ne-a fost favorabil. Știam cum putem să contracarăm jucătorii UTA-ei și mă bucur că ceea ce am pregătit s-a regăsit în jocul nostru, dar mai ales în rezultatul final. Vreau să le mulțumesc și suporterilor noștri pentru că au fost alături de noi în număr foarte mare, cu ajutorul lor am obținut cele trei puncte. Din punct de vedere al atmosferei și al spectacolului din tribune, a fost un adevărat derby al Vestului”, a spus la final Cosmin Petruescu.

Întrebat dacă se aștepta la o replică atât de palidă a „roș-albilor”, „principalul” lui ASU Poli a adăugat: „Poate că echipa gazdă a jucat slab și pentru că noi am jucat bine. În partida anterioară am spus că am jucat noi slab, dar – de fapt – a făcut-o ACS-ul foarte bine. În fotbal, nu tot timpul realizezi ceea ce îți propui. Nu mai contează motivele pentru care am câștigat, importante au fost cele trei puncte, vitale pentru noi. Oricum, ecuația salvării nu e rezolvată absolut deloc, după cum am mai spus, atât promovarea cât și retrogradarea se va juca până în ultimele etape”.

De când joacă avansat, în spatele vârfului, Alin  Ignea dă un randament și mai bun în „alb-violet”. Fostul utist a fost cel care a deschis astăzi scorul pe „Motorul” și nu s-a bucurat ostentativ în fața galeriei arădene, așa cum o făcuse, de exemplu, Dănuț Bilia (ACS Poli), un alt fost jucător în „alb-roșu”, la începutul primăverii.  „Ignea este un jucător polivalent, care poate evolua foarte bine pe mai multe posturi. El, Scutaru, Vasile și Ursu au adus acel plus de experiență necesar într-un astfel de derby. Să nu uităm că noi astăzi am început meciul cu șapte jucători sub 21 de ani, era important jucătorii cu experiență au înțeles și au respectat planul tactic”, a mai punctat „Conferențiarul”.

În final, provocat la o discuție despre Ionuț Popa, absent încă de pe banca UTA-ei pe motive medicale, Cosmin Petruescu și-a mărturisit admirația pentru experimentatul antrenor arădean. „În primul rând, vreau să-i transmit multă sănătate lui nea’ Popică. Înainte de începutul returului m-am întâlnit cu dânsul la un botez, am stat la aceeași masă și am avut o discuție de aproape o noapte care m-a marcat oarecum. Țin să-i mulțumesc pentru sfaturile oferite, intenționat sau nu, am avut multe de câștigat din punct de vedere profesional în urma discuției cu dânsul. Mi-a povestit din experiența sa de viață, sper să continue pentru că fotbalul românesc are nevoie de nea’ Popică”, a încheiat tehnicianul „alb-violeților”.

FOTO: UTA Media Design









8 comentarii

  1. Pe noi ne mira că acest antrenor de matineu are curaj Tot așa Pelici declarase că vrea să sară peste UTA în clasament. Și iată că a făcut-o ! Antrenori care cunosc ce. poate div.B !! Marea pb. e că nu se dorește demiterea lui Popa. El ar trebui sa renunțe pe caz de boala. Dar de aici alt lanț al slăbiciunilor Jucătorii aduși de el. Nici un alt antrenor ,fie și tinar ,nu vrea lotul făcut de altul Jucătorii știu că antrenorul. nu mai revine și sunt debusolați Un singur câștig . Ciucur.!! Hrezdac e peste Neagu chiar de acum Antrenori sunt . Dar cer bani ,jucători și mai ales ,un an sau chiar doi !

    0
    0
  2. Cand am zis ca pierdem la cat de lesinati suntem… doar dislike uri am primit. Extraordinara atmosfera… mi a fost dor de galeria noastra!

    0
    0
  3. Bah pulica franaru,dacă uta juca la fel cum a jucat cu snagovul sau cu chindia,voi azi ați fi luat 5…..așa ca nu o mai suge tu cu jocul vostru bun!!!treaba e foarte simpla,uta nu a jucat,și întrebarea este DE CE????

    0
    0
    1. Primul blat din istoria utei cu poli sa va fie rusine se vede lipsa unui lider al unei echipe gen alex manea RUSINE

      0
      0
    2. Prietene, daca Poli ar fi concretizat ocaziile duble ca numar ale adversarilor in meciurile cu Bacaul , Chindia, Daco Getica, FC Arges, Ripensia sau Snagov erati la 15 puncte diferenta! Voi intotdeauna sunteti cei mai buni. Orasul cel mai frumos, oamenii cei mai de calitate, suporterii cei mai de clasa, echipa cea mai valoroasa…Sunteti frustrati si cu asta basta! De ani de zile folositi banii comunitatii ca sa scoateti capul in lumea fotbalistica romaneasca si va plangeti dupa ca ba faceti blaturi, ba terenul a fost mocirlos, ba ca jucati pe la Siria, ba ca nu stiu ce mercenari aveti in echipa…sunteti exact oglinda societatii romanesti (din partea de sud). Vedeti paiul din ochiul altora insa nu si barna din ochiul vostru!

      0
      0
  4. GIGI ai perfecta dreptate !!! Daca baietii jucau cum au facut-o cu Snagovul si Chindia, UTA. nu avea cum sa piarda cu ASU. Timis. niciodata, pacat de suporterii si galeria care a fost excceptionala pe toata durata partidei !!!

    0
    0
  5. Mai bine uitati-va sa constatati cum si pe unde „facea marcaj” Seroni…la primul gol,…si apoi vorbiti …!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button