UTA Arad

Primăria plânge de mila banilor arădenilor, dar lucrările de mântuială de la „Motorul” și șantierul etern de la „Francisc Neuman” sunt subiecte tabuu





Aradul a ieșit șifonat după derby-ul cu ASU Poli. Echipa fanion a pierdut întâlnirea cu rivalul istoric (0-2), iar sectorul rezervat galeriilor oaspete de pe arena „Motorul”, plus unul mic suplimentat pentru acest meci, arată ca după bombardament. Doar că, numai cei nefamiliarizați cu manifestările unui suporter din galerie în momentele de bucurie, într-o astfel de confruntare a orgoliilor, poate considera intenționate pagubele produse în Aradul Nou. Probabil, au fost și „elemente” puse pe distrugere, însă adevărații vinovați ar trebui căutați altundeva.

Inclusiv istoria derby-urilor UTA – Poli ne-a pus în fața unor imagini cu susținători ai „roș-albilor” escaladând gardurile de pe „Dan Păltinișanu” sau rupând, în frenezia momentului, scaune violete. Numai că, ce se vedeți, gardurile de pe Marele Oval timișorean nu au cedat sub greutatea a 10-15 „ultrași”, precum sârma forjată de pe „Motorul”. Și, cică, mai trecea pe acolo și cablul ce alimenta cu curent tabela de marcaj. Bine că nu s-a mai ajuns la lucruri și mai neplăcute, cum ar fi fost electrocutarea susținătorilor echipei adverse, căci azi Primăria putea fi ținta unui dosărel penal.

Dar, aceeași Primărie arădeană se bagă în seamă cu următorul comunicat de presă, dublat de o declarație a vicelui Călin Bibarț:

”Primăria Municipiului Arad a inventariat pagubele înregistrate pe arena Motorul, în urma meciului de fotbal dintre FC UTA Arad şi ACS ASU Politehnica Timișoara: 700 de scaune au fost vandalizate, 16 m liniari de gard distrus, iar reţeaua de alimentare a tabelei de marcaj a fost şi ea avariată.

Călin Bibarţ îşi exprimă dezamăgirea faţă de lipsa de respect manifestată de o parte din concetăţeni faţă de investiţiile realizate din banii arădenilor. „Vorbim despre un stadion în care numai anul trecut municipalitatea a investit aproape un milion de euro şi nu pot decât să-mi exprim dezamăgirea pentru că unii dintre concetăţenii noştri înţeleg să-i respecte pe ceilalţi arădeni, care an de an, din taxele şi impozitele pe care le plătesc, investesc şi în stadioane şi în lumea sportului. Din păcate, unii înţeleg să se manifeste în acest fel. Nu sunt scaune uşor de rupt, probabil că au sărit cu picioarele pe ele. Din nefericire, nu este vorba numai de scaune, aşa cum putem observa parte din gard a fost rupt. De el era prinsă reţeaua care alimenta tabela de marcaj. Să sperăm totuşi că în timp vom încerca să fim mai civilizaţi, ne vom respecta mai mult unii pe alţii şi nu ne vom mai bate joc de munca altora când de fapt, ar trebui să ne bucurăm de un eveniment sportiv”, a declarat viceprimarul municipiului Arad.

Reparaţiile vor fi suportate tot din bugetul local”.

Așadar, instituția de la kilometrul zero se transformă în câinele de pază…al banilor arădenilor. Aceiași bani din care a făcut lucrările de mântuială de pe „Motorul”. De gazonul sintetic vălurit, de calitate îndoielnică, am tot vorbit, dar subiectul momentului e legat de scaunele ieftine ce se rup foarte ușor punând din greșeală piciorul pe ele. Chiar legenda Flavius Domide (apropo, la mulți ani nea’ Gigi la împlinirea a 73 de primăveri!) a trecut printr-un astfel de scaun și s-a și accidentat ușor. Iar „Copilul teribil al fotbalului arădean”  și nu are tocmai profilul huliganului. În general, lucrările de modernizare de la stadionul din Aradul Nou le putem cataloga mai degrabă „cârpeli”, iar ele au fost făcute ca să mai distragă atenția iubitorului de fotbal din oraș de la adevărata problemă, nesfârșitul șantier din Calea Aurel Vlaicu.

Adică lui Bibarț i se rupe inima după banii arădenilor când se rup câteva scaune de 2 lei și un gard de sârmă de pe „Motorul”, dar aceiași bani ai arădenilor sunt buni când alimentează conturile firmei „constructoare”, Tehnodomus. Atenție, fără PENALIZĂRILE ce trebuiau demult aplicate pentru nerespectarea termenului de finalizare a arenei „Francisc Neuman”!









20 comentarii

  1. Doar pe sportarad apare situatia reala a calitatii lucrarilor care se stie demult,dar se tace cu buna stiinta asteptand momentul potrivit ca cineva sa pice vinovat…Si sunt bineanteles suporterii…nici nu mai conteaza ai cui…Restul site-urilor aradene piaptana cu nerusinare comenduirea…
    De la darea in folosinta am semnalat deja acest aspect,cu scaune din portelan,raniti si cusuti pe la urgente…dar cineva a facut receptia lucrarilor si garantia ca si garantie….dar comisioanele grase,cine le mai returneaza?….Asa ca acum s-a gasit tapul ispasitor…
    Nici nu mai conteaza cine a lucrat si cine se chinuie la F.N….
    Poate veti rade,dar Tehnodomus se pricepe la de toate si nimic….Atentie: abia astept sa dea DNA-ul in ei.Mai nou monteaza orga(da orga,ati citit bine) in Palatul Cultural in sala Filarmonicii….Sa vedem si sa ascultam ce fel de sunete va scoate?????

    0
    0
      1. si aci o facut o smecherie… s-a pus pe liste la europarlamentare in ideea ca o sa il voteze si aia ce-l vor plecat. smenu ii ca pe lista e pe locul 8. astia or sa scoata scor de maxim 5 europarlamentari… si asa se scoate si la centru ca ce scor o scos el….

        0
        0
        1. Nu!!!!!!! Spera sa il voteze naivi din alte judete care nu stiu ce „breaz” a fost in Arad!! Se ascunde sub…. „alianta vestului”!!! Asta ar trebui pus sa munceasca in folosul comunitatii dupa ce nu va mai fi primar!! Sa mature pe strazi si prin parcuri!!

          0
          0
  2. Lucrari de mantuiala la preturi exorbitante. Scaune casante, adevarate arme albe, garduri de plastelina, gazon ondulat etc.
    Aproape un milion de euro pentru toate astea? Atunci ne meritam soarta!

    0
    0
  3. Într-un alt Derby, jucat la tm știu ca ne-au impus(clubului UTA) cei de acolo sa plătim pagubele-cele câteva scaune rupte. De ce nu se poate face la fel? De ce nu plătește clubul oaspete?

    0
    0
  4. 1 milion de euro pentru un… stadionuț este, totuși, cam mult! Ce nu pare să se înțeleagă este că un stadion funcțional, pe care îți face să plăcere să vii și/sau să joci este obligatoriu pentru a avea un club performant.
    Stadion = spectatori = implicare emoțională și financiară = fotbal de calitate = performanțe sportive = sponsori + publicitate = mai mulți spectatori = mai multă implicare emoțională și financiară = fotbal de și mai bună calitate = performanțe și mai bune etc.
    Primele condiții pentru a avea un fotbal bun sunt să ai pentru cine și unde să-l joci.

    0
    0
  5. De ce domnule CATALIN BIBART nu puneti problema sa plateasca aceste pagube produse de TIMISORENII care au vandalizat gardurile de sarma si scaunele ,lucrari facute din banii aradenilor din impozitele platite la stat !?

    0
    0
    1. Termina Nelule, sunt niste scaune de rahat, Pe al meu l am rupt de la primul meci, cand m am asezat pe el.

      0
      0
    2. Nelule,inceteaza…Lucrari de rahat,calitate de cacat….Bate vantul si scaunele pe bani enormi,se rup la o adiere de vant…Posibil ca arata frumos pe la TV,dar sunt „bibelan de portelou”…Nu ai curaj sa te asezi serios pe ele…In mod normal,nici macar nu trebuiau receptionate..dar ….cineva va trebui sa scape turma….Cineva tot va trebui sa raspunda…Ce Bibart?Ce Mosneag?
      Sa scrie aici si sa recunoasca @Lucian si @Mnerie(manager),de cate ori am semnalat eu pericolul,inca de la inceput si cate poze le-am trimis personal, cu ghilotinele si accidentarile grave….Nu numai de pe Motorul,pentru ca aceleasi scaune si structuri explodate,sunt si pe Sega si pe Sanicolau…Ce naiba?
      Era un anumit @Pelin,care ma persifla,pe cand scriam ca urmeaza o batjocura,vazand transportul dinspre Sebis,spre Arad,fluturand scheletaria…Paniprod=Tehnodomus=Silco-Trans….O apa si un pamant!Cica eram Gica-Contra….Ok…
      Cat a costat Motorul?Cat ar fi fost real?Trebuie sa intre DNA-ul urgent!Dar urgent!
      Sa zboare toti care au avut vre-un amestec in asta….Neghiobi capatuiti…..Mai devreme sau mai tarziu….

      0
      0
  6. Conductori electrici …legati de gard, nocturna inapta pentru fotbal, gazon artificial prost facut, tribune cu scanduri, sau cu scaune casante,,tribuna principala jenanta pentru Arad,,etc…cam pe asta s-a dat un milion de euro.Daca la asta adaugam si Stadionul din Vlaicu, cam cit sala sporturilor din Cluj, neterminat de ani buni, si inca nimeni nu poate spune cind se va juca primul meci..acestea sint „realizarile” Primariei.

    0
    0
  7. După ce a șters pe harta Aradului tot ce era istorie și stadion ,edilul cu bani și realizări ,cum se lauda ,a plănuit un stadion mai strimtorat ca pe la Măgurele. E drept că nu e gata. Viitorul fotbalului in Arad va depinde de un primar care va iubi. istoria UTA-ei ,și atunci poate veni un sponsor puternic și orașul va fi aliniat lîngă ,Craiova ,Cluj,FCSB și Viitorul. Altfel viață lungă și amara lîngă Metaloglobus și Luceafărul Oradea !!

    0
    0
  8. Tupeu de cea mai joasă speță la Bibarț ăsta, de parcă n-ar ști ce mizerii de scaune au montat pe Motorul. De unde dracu atâtea blesteme pe Arad, fraților? Bă, mai bine vă tăiați mâinile decât să-i mai votați pe ăștia.

    0
    0
  9. Cine sa gasit sa vorbească , iau pus niste rebuturi de scaune fara bara metalica sub ele (mijloc) , acest Bibart un tupeist care sa gasit sa vorbească despre stadioan , care ne-a luat la mișto ca o sa avem iarba ca la englezi , ca o sa fie gata stadionu nou in 2017 , suntem la mijlocul lui 2019 , lucrările la stadion la 60% , ar trebui sa tacă !!!

    0
    0
  10. După ce au făcut o lucrare de mântuială gazon cu valuri de se accidentarea și juniori de la calitatea proasta scaune care plesnesc daca stau in soare garduri daca dai cu mingea în ele se fărâmă toate la preturi astronomice acum cu tupeu vin și vor sa ne prostească pe față asa sunt toate lucrările făcute în oraș în era lui Pinocchio de la brad bani multi calitate 0 asa fac bani mai votanții ca maine poimâine tot noi suntem vinovati ca sunt gropi în asfalt la ce tupeu au nu mai ma mira nimic de stadion nimic MUCLES

    0
    0
  11. Poate s-au uitat și ai noștri jucători la regalul din seara asta și au și ințeles ceva.
    Ăsta-i fotbalul, petardelor, PASIUNE!!!

    0
    0
  12. Un sintetic in Germania este 100-200 mii euro .. Pt judet.. Si nu se compara cu cel de pe motorul.. Plin de denivelari, nici macar trasamentul nu e drept… Asa ca… Am fost dezamagit Inca de la inaugurate de calitatea jalnica

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button