Șoimii Lipova

Ecourile derby-ului pentru Liga 2-a! Sabău: „Era greu să scoatem ceva în zece, cu toate absențele din atac” v.s. Doană: „Lipova e cea care a pierdut promovarea”





Visul frumos s-a cam încheiat în tabăra Lipovei. Eșecul intern contra celor de la CSM Reșița a cam rezolvat ecuația promovării în favoarea echipei din Valea Domanului, pe când „șoimii” sunt năpădiți de regretul pierderii unui avans de 8 puncte avut în pauza dintre tur și retur. Sigur, partida de astăzi a fost clar influență de două episoade: golul rapid primit de Filip și mai ales cartonașul roșu văzut de Dobrean după numai 11 minute de joc.

În cele din urmă, tabela a arătat 0-2 și lipovanii sunt conștienți că au pierdut trenul unei promovări istorice în Liga 2-a. „Dacă galeria Reșiței a cântat că e mândră de băieții lor si eu pot spune că sunt mândru de ai mei. Pe acest teren atât s-a putut și sunt puțin frustrat că în iarnă nu am fost lăsați să jucăm returul pe <<Motorul>>. Anticipam de atunci că vor fi zile cu vreme rea și terenul ne va dezavantaja. Știam și că unii adversari se vor apăra cu noi și nu vroiam să pierdem puncte acasă. Astăzi, ne doream mai mult, dar, luând repede gol și fără un om pe teren încă din minutul 10, cu terenul foarte greu si cu atâtea absențe mai ales în atac, era foarte greu să scoatem mai mult din acest meci. La pauză, am încercat cu trei fundași centrali și două <<vârfuri>> pentru că un egal ne ținea în joc. Am avut și noi ocazii, la 0-1 Mădălin Popa – una mare, dar nu am reușit mai mult în inferioritate numerică. Încercăm să câștigăm cele două meciuri rămase și vrem să terminăm cât mai sus acest campionat”, a spus la finalul derby-ului de locul 1 Flavius Sabău, antrenorul „șoimilor”.

Practic, Lipova a jucat fără atacanți cel mai important meci al sezonului și asta pentru că accidentaților Sulea și Banyoi li s-a alăturat și suspendatul Trabalka. „Într-adevăr, au contat mult aceste absențe, dar și Liverpool a jucat fără Salah și Firmino și au întors rezultatul cu Barcelona. Apoi, nu credeam că în luna mai vom avea așa probleme cu terenul, dar astăzi a fost foarte greu, jocul nostru combinativ a avut clar de suferit”, a adăugat fostul fundaș.

CSM Școlar Reșița e pe cale să facă o mică minune fotbalistică, depășind în retur nu mai puțin șase echipe. La Pîncota, bănățenii aveau și varianta remizei pentru a rămâne în pole-position pentru un loc în Liga 2-a, însă au obținut rezultatul maxim spre bucuria celor peste 200 de fani prezenți în Podgoria arădeană.  „Terenul a încurcat ambele echipe, atât noi, cât și Lipova avem o posesie bună, iar starea terenului nu ne-a permis prea multe, a fost un meci de luptă. Eliminarea mi s-a părut justă, jucătorul advers i-a spart capul lui Velcotă. Mă bucur și le mulțumesc suporterilor că au fost alături de noi în număr așa de mare. Este un record pentru un meci în deplasara, până acum mai mult de 20-30 de fani nu ne-au însoțit, dar astăzi au fost peste 200, în frunte cu domnul primar (n.a. Ioan Popa)”, a punctat Leo Doană la finalul disputei cu Lipova.

La finalul săptămânii trecute, ținându-se cont și de prognoza meteo, s-a vehiculat posibilitatea ca derby-ul seriei a IV-a a Ligii a 3-a să se joace la Arad, pe „Motorul”. „Într-adevăr, era un zvon că s-ar putea să jucăm pe sintetic. Noi oricum ne-am antrenat pe o suprafața artificială, ca să evităm terenul îmbibat cu apă de la atâtea ploi și ne-ar fi convenit să jucăm pe sintetic”, a adăugat tehnicianul Reșiței.

De la -8 puncte în iarnă, trupa din Valea Domanului a ajuns la +5 în fața Lipovei în cele 13 runde scurse din retur. „Când am preluat-o eu pe Reșița erau 11 puncte între noi și Lipova și am luat-o pas cu pas. Am jucat toate meciurile la victorie, din 19 partide am făcut 16 victorii, două înfrângeri și un egal.  Dar, în ciuda acestui parcurs bun al nostru, eu cred că Lipova a pierdut promovarea. Nu aveai voie să ai un avans atât de mare, să pierzi atâtea puncte. Dar, atenție, mai sunt două etape, încă nu este decisă promovarea. Într-adevăr, am mai făcut un pas spre Liga 2-a, dar încă nu e gata”, a încheiat Doană, care l-a lăudat și pe fostul utist Dorin Toma: „Sunt foarte mulțumit de el, este un fotbalist talentat, muncitor și modest”.

Odată cu eșecul în fața Reșițe și al succesului Dumbrăviței contra Cugirului, Lipova a căzut pe locul 3. În ultimele două runde se vor juca meciurile: Avrig – Lipova, Reșița – Dumbrăvița, Lipova – Ghiroda, Dumbrăvița – Avrig și Galda – Reșița.

19 comentarii

  1. Asta ca sa fie paharul plin…..Toma,juniorul,nu a mai avut loc la UTA,evacuat deci,dar nu singurul….No lasa ca se distreaza la Resita….Asa-i Mister Popa?Cine l-a directionat si sfatuit spre Benga?Eu?Mama?Rastigniti ar trebuie sa fie cei care au pulverizat pepiniera acestei generatii,specialistii minune….Stati numai,ca inca nu si-au depus memorii financiare…Am inteles ca urmeaza curand…Vai,vai…

    0
    0
  2. Doamne ce poti sa declari ,,profesore”,cum poti sa spui asta cand tu ai avut atatea puncte in fata Resitei si acuma nu sti daca prinzi locul 2! Ce ne spui Domnu Radu care esti foarte multumit de acest om,mai stati 1 an sa fie si mai bine?!

    0
    0
    1. Spun ca sunt incantat de munca lui . Poate a mai si gresit este tanar invata, invatam impreuna nu-i o rusine . Omul din greseli invata . Ii respect munca lui munca echipei . Si ma mandresc cu tot ce am facut noi in acest campionat .

      0
      0
  3. Mare performanță sa ai 11 puncte avans și nu vrei sa promoveze de ce mai participat la competiție nu era mai bine în liga 4

    0
    0
  4. Andrei,tot cu bani ai treaba. Esti sponsor cumva la Soimii? Sau contabil? Vad ca ti evidenta baniilor numai la
    Soimii. De restul divizionarelor C din judet, nu te intereseaza? Noi, ne bucuram ca esti suporterul nostru si te rugam ca si pe viitor sa iti spui parerea. Parerea ta pentru noi este vitala. ???

    0
    0
  5. Felicitari, Sabau, esti cel mai profesionist dintre antrenorii aradeni. Nu abdica de la principiile tale, fotbalistii care trec prin mainile tale, raman cu ceva! Felicitari!

    0
    0
    1. Domnule Mihai haideti sa facem o intelegere . Imi raspundeti la o singura intrebare dupa care eu personal va stau la dispozitie cu orice doriti sa stiti . Sunteti deacord ?

      0
      0
  6. Inseamna ca esti multumit ca nu ati promovat,sau asta era obiectivul mai bine spus evitarea promovarii! Felicitari atunci si sper ca mai ne pacaliti 1 an.sa nu mai vorbim de Vasinc care la-ti indepartat si acuma scuze si iar scuze ca nu aveti varf.

    0
    0
    1. Vezi ca vine azi Vasinc la Cris . Poate ii duci un buchet de flori si vorbesti cu el sa vezi cine l-a indepartat . Si tu esti suporter de …. . Apropo ai uitat sa-l treci si pe Popa Sergiu . Mai lasa-ne .

      0
      0
  7. Deci…….ESTI VARZA !!! Intreaba-i tu tu,pe Sergione si pe Vasao cine i-a indepartat de la Lipova? Dar tu ii cunosti numai din fotografi………mai bine suporter ca si mine decat bagator de seama ca si tine.!

    0
    0
    1. Andrei…Tu nu vezi ca vorbesti numai prostii si baliverne. .. Eu ii felicit pe cei de la Lipova ,pt parcursul de campionat si cred ca au facut o figura frumoasa, nimeni pacat ca nu au reusit sa promoveze,. Cred ca la inceput de campionat nu visa nimeni ca o sa conduca campionatul deztul de autoritar pe toat perioada returului. Asa ca bravo lor. Asa ca stai tu mai lejer cu afirmatiile tale si cei cRe criticati sau va dati cu parerea. Voi chiar credeti ca va pricepeti la acest fenomen? Sinteti specialisti? Aveti vre-un aut macar in liga a-VI-a?? Daca ai inteles? Ma bucur. Sa ai o zi frumoasa

      0
      0
  8. Pt. Denis. Scuza-ma ca te intreb, in ce calitate si ce pregatire profesionala ai tu ca sa poti da calificative despre calitate si profesionalism in ceea ce priveste meseria de antrenor. Ai cumva macar licenta C in aceasta meserie?

    0
    0
    1. In miez de noapte tu mare antrenor te-ai simtit lovit in orgoliul tau ca nu re-a nominalizat pe tine . A foat parerea lui si atat . Iti dai seama dc nu ai putut tu sa dormi la ora 3 si jumatate . Parca te si vad bombanind si cu lacrimi in ochii .

      0
      0
  9. Scrieti baieti,parerile voastre conteaza. Sa nu uitati sa va treceti toti,licentele !!! Fara licente,va sterge Luci,comenturiile .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button