Stranieri aradeni

CFR Cluj se apropie la un singur titlu de UTA, supranumită Campioana Provinciei; Arădeanul Țucudean – din nou decisiv pentru ardeleni!





CFR Cluj a câştigat din punct de vedere matematic al cincilea său titlu de campioană a României la fotbal, duminică seara, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (1-0), pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în etapa a 9-a a fazei play-off a Ligii I, penultima a sezonului. Înaintea ultimei etape, CFR Cluj are cinci puncte în plus faţă de ocupanta locului doi, FCSB.

Gruparea ardeleană a mai cucerit titlul în sezoanele 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012 şi 2017-2018. UTA rămâne Campioana Provinciei cu șase trofee, însă gruparea din Dealul Gruia se apropie amenințător de performanța „roș-albilor”.

Arădeanul George Țucudean și-a pus serios amprenta pe al doilea titlu la rând al CFR-ului, marcând nu mai puțin de 18 goluri. De altfel, fotbalistul crescut de Atletico și lansat în fotbalul mare de UTA e cel mai bun marcator al sezonului în Liga 1 și sunt slabe șanse să fie întrecut până la final. Vă reamintim că puternicul atacant a cucerit titlul naţional în 2015, cu FCSB, în 2017, cu Viitorul Constanţa, iar în 2018 și în această seară a desfăcut șampania în tricoul echipei vișinii.

Un alt arădean, Cristi Panin, simbol al CFR-ului după plecarea de la UTA, a câștigat la rândul său al doilea său titlu de campion din postura de „oficial”. Fostul fundaș dreapta e team-manager în Gruia, poate cea mai apropiată persoană de antrenorul Dan Petrescu, revenit la Cluj la intrarea în play-off.

Pe de altă parte, Dennis Man trebuie să se mulțumească cu al doilea titlu de vicecampion al României. Atacantul de 20 ani transferat de bucureșteni de la UTA în vara lui 2016 și-a trecut în cont 9 reușite cu o rundă înainte finalul sezonului. De altfel, ultima rundă programează derby-ul campionatului, FCSB – CFR, care – însă – nu mai are nicio miză.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button