Crisul Chisineu-Criș

Crișul, ținută pe locul 7 de o formație a Unirii Alba Iulia aflată cu cuțitul la os: „Remiza nu reflectă jocul din teren, la anul vrem să facem mai mult”





Unul dintre puținele meciuri cu miză ale ultimei etape a Ligii a 3-a s-a disputat pe arena „Aurel Ardelean” din Chișineu Criș. Echipa oaspete era cea care nu avea nevoie să piardă pentru evita ultimul loc retrogradabil în seria a IV-a și avea să-și atingă scopul.

Sigur, rezultatul nu avea să mai conteze atâta timp cât LPS Cetate Deva a pierdut (1-3) și derby-ul Hunedoarei, dar Unirea Alba Iulia și-a făcut treaba pe malul Crișului Alb. „Ne simțim ca un condamnat la moarte. Gloanțele s-au înfipt în perete și el a scăpat cu viață, cam asta este sinteza campionatului care s-a terminat. Felicit băieții pentru puterea de luptă de care au dat dovadă, nu au renunțat și ne-am îndeplinit obiectivul. Am marcat primii, știam că numai dacă reușeam acest lucru puteam scoate un punct. Altfel, era greu în fața echipei din Criș, care și-a apărat corect și cu sportivitate șansele, îi felciit pentru asta. A fost un retur desfășurat cu sportivitate și sper ca anul vitor să fie și mai bun. La pauză, în vestiar nu s-a vorbit la pauză despre rezultatul de la Deva, ca să nu ne demobilizăm jucătorii. Poate doar doi-trei jucători, cei mai experimentați, au aflat scorul. Dacă se rezolvă problema bugetului, din campionatul următor veți vedea o echipă competitivă, care va juca, așa cum am intenționat în tur.  În iarnă a trebuit să renunțăm în iarnă la 15 jucători și am adus doar 3, restul de la juniori. Și am reușit să facem cam tot atâtea puncte și în partea a doua a sezonului, cu un buget mult redus”, a spus Adrian Bicheși, antrenorul formației din Cetatea Unirii.

Fiindcă și Sebișul a remizat astăzi, Crișul Chișineu Criș trebuie să se mulțumească cu locul 7, ultimul rezervat uneia dintre divizionarele terțe arădene în stagiunea 2018-2019. „După coordonatele clasamentului, era clar că adversarul era mai motivat, dar, per ansamblu, am fost mai periculoși. Am luat gol de portar, din lovitură liberă dintr-un unghi aproape mort, am avut forță doar să egalăm, nu să întoarcem rezultatul. Am avut situații de a înscrie golul victoriei, dar, poate, ar fi trebuit să fim mai pragmatici și până atunci. Dar, nu putem controla subconștientul jucătorilor, trebuia să fie mai motivați și în primele 60-70 de minute. Chiar și așa, implicarea a fost destul de bună, doar că suferim pe faza ofensivă, marcăm greu. Este un egal ce reflectă jocul din teren, adversarii se salvează după jocul rezulatelor, iar noi ne doream să câștigăm. Obiectivul nostru a fost locurile 1-10, am terminat pe 7… E adevărat că am terminat anul 2018 pe 3, dar, față de tur, ne-a lipsit enorm Budur, apoi Alin Gligor, stâlpul arărării. L-am adus în locul său pe Tătar, care – însă – s-a accidentat și nu a jucat deloc în această primăvară, Bozian a lipsit și el câteva etape, la un moment dat nu am mai avut niciun atacant apt de joc, nu mai are rost să amintim. Acum vom analiza și ne dorim un an mai bun, doar așa putem progresa, în campionatul următor să facem mai mult”, spune Adi Abrudean.

„Știli” continuă la Crișul

Așadar, alături de Flavius Sabău la Șoimii Lipova, Adrian Abrudean e celălalt antrenor al unei divizionare a treia arădene care are continuitate și în sezonul următor. „M-am înțeles verbal cu managerul Dani Cherecheși, deja facem strategia pentru la anul. Jucătorii intră în vacanță, iar noi vom încerca câteva mutări pentru a face un lot echilibrat, de fapt vrem să facem lucrurile mai bine pentru acest oraș care merită mai mult pentru ce condiții oferă. Primii cu care vom negocia, însă, sunt jucătorii cărora le expiră contractele și îi dorim din nou alături de noi. Însă, pe această cale, vreau să le mulțumesc tuturor băieților pentru cum au muncit și au înțeles să formeze un vestiar unit și puternic, ce, până la urmă, nu a obținut o clasare tocmai rea la primul an de la revenirea în Liga 3-a. Bineînțeles, conducerea clubului și a orașului au merite deosebite pentru acest sezon pozitiv, vrem ca la anul să îi facem și mai mândri de noi”, a punctat Adrian Abrudean.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button