Fotbal judetean

Puștii „roș-albi” au rezistat doar o oră în fața campionilor: Progresul Pecica – UTA II 3-0





Atât cât l-a ținut bateriile, tânărul „satelit” al UTA-ei nu le-a făcut concesii pecicanilor chiar în ziua în care aceștia și-au primit medaliile și tricourile de campioni ai Ligii a 4-a. E adevărat și Dan Stupar și-a ținut pe margine o parte dintre titulari, însă „roș-albii” au avut meritul de a fi stat destul de bine în teren și chiar să facă față cu brio la duelurile fizice cu o echipă mult mai coaptă. Asta până în minutul 64, după care nu s-a mai pus problema câștigătoarei.

Gazdele au avut o primă ocazie de gol după 11 minute, când Puie i-a pasat în adâncime lui Arsene, acesta a tras pe colțul scurt, dar Zamfir a plonjat și a respins în corner. Pecica a rămas periculoasă pe lansări peste defensiva utistă, puțin neatentă. Astfel, Puie și Huțanu au ajuns unu la cu portarul UTA-ei, însă primul s-a încurcat în știință, iar rapida aripă a lui Stupar a finalizat puțin peste poartă de la 23 de metri. Tot Petrică Huțanu a scăpat în viteză pe stânga, dar șutul cu exteriorul s-a dus mult pe lângă colțul lung. Finalul primului act a fost al „roș-albilor”. Mai întâi (min. 40), finalizarea lui Cocriș a fost a fost blocată în corner de Țugulescu, iar imediat după Pașcu a reluat cu capul din 5 metri exact pe direcția lui Rusu.

 

Și partea secundă a debutat cu o ocazie a oaspeților, Duma a pasat pentru Nistor, acesta a tras din întoarcere, cu stângul, dar Rusu a respins. După o oră de joc, Zamfir le-a dat ceva emoții coechipierilor reținând în doi timpi, din fața liniei porții un șut de la 30 de metri al lui Moraru. Portarul utist s-a revanșat imediat cu o intervenție excelentă la reluarea din 12 metri ușor lateral stânga a lui Puie. A fost nevoie de o eroare a lui Salka, cel care l-a faultat pe Arsene în careu, pentru a se debloca partida. Se întâmpla în minutul 64, penalty-ul fiind transformat precis de S. Popa cu un șut sec în dreapta lui Zamfir. După alte trei minute, scorul a devenit 2-0, după ce Arsene a valorificat pasa lui Copil și a trimis în plasă, în cros, de la 14 metri ușor lateral stânga.

După un gol anulat pentru offside, Progresul Pecica a făcut scorul de neprezentare. În minutul 82, Aldan a centrat pe jos de pe bandă, iar Puie a pus latul din 9 metri. Același Dan Puie putea realiza dubla, dar realurea sa din 11 metri, în cros, a trecut la câțiva centimetri de bara din dreapta lui Zamfir.

Pecica rămâne cu succese pe linie în mini-returul Ligii a 4-a, dar e clar că gândurile sale se îndreaptă spre barajul de promovare în Liga 3-a. „Am întâlnit o echipă tânără, care se antrenează zilnic și se antrenează bine și era de așteptat să ne pună probleme. Și în tur a fost la fel, dar până la urmă este importantă victoria, obținută în a a doua repriză, ceea ce ne dă încredere în potențialul fizic. Mai avem o etapă la Sâvârșin, finala Cupei cu Păulișul și apoi dubla de la baraj cu reprezentanta Hunedoarei, deci mai avem obstacole de trecut pentru a ne atinge obiectivul, promovarea în Liga a treia” a spus Dan Stupar, tehnicianul Progresului.

Până la urmă, UTA II a plătit tribut lipsei de experiență pe terenul celei mai bune echipe din fotbalul județean. „ Sunt mulțumit de joc dar nu de scor. Dacă eram mai atenți în apărare și la situațiile de contraatac, căci am avut câteva faze de 4 contra, poate scoteam un rezultat ceva mai bun. Una peste alta, victoria Progresului este meritată, îi felicit pentru câștigarea campionatului, au fost de departe cea mai bună și mai organizată echipă și le doresc succes în finala Cupei și la baraj. UTA și-a atins obiectivul la Liga 4-a. Am urmărit ca jucătorii de 2001, dar și mai mici, să aibă o competiție de seniori și, în mare, s-au comportat destul de bine. Sunt mai pregătiți pentru ceea ce urmează sezonul viitor, conducerea clubului va decide exact în e competiții vom fi angrenați. Bineînțeles, finalitatea este convocarea la prima echipă, unde deja ne bucurăm că am dat deja 5-6 jucători de 2001. Nu aș vrea să închei înainte de a-l felicita pe colegul de generație de la UTA, Dan Stupar, atât din partea mea, cât și a lui Adi (n.a. Ungur) pentru acest titlu de campion, dar și să-i urăm multă baftă la baraj”, a menționat Sandu Gaica, antrenorul puștilor utiști.

Formații: 

Pecica: Fl. Rusu – T. Bodri, Țugulescu, Wild, Aldan (83 Edu) – Drîglă  (46 Copil), S. Popa, Moraru (69 P. Măgulean), Huțanu – Arsene – Puie. Antrenor: Dan Stupar

UTA II: Zamfir – Haloș (72 Iova), Salka, Pașcu, Mohaci – Vulturar, Cocriș (78 Sterciuc) – Răzban, Rădulescu (69 R. Petcuț), Duma (67 Onișor) – Nistor.  Antrenori: Sandu Gaica și Adi Ungur

Arbitri: Alexandru Gornic – Andrei Pîslaru, Florin Vesa. Observatori AJF: Leontin Buda, Vasile Rad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button