UTA AradzTOP ARTICOLE

Apostu, despre posibilitatea de a aduce fotbaliști străini la UTA și a-l scoate pe Hlistei de la Rapid: „E nevoie de timp”





Primele achiziții estivale ale „Bătrânei Doamne” fac parte din rândul jucătorilor autohtoni, dar e posibil ca până la reluarea pregătirilor (pe 25 iunie) și chiar după aceea să apară și fotbaliști străini. Bogdan Apostu, considerat de acum un apropiat al Campioanei Provinciei, impresariază o serie de „stranieri”, mulți dintre ei venind din America de Sud. Unii chiar au confirmat deja în Liga 1, dar ce poate aduce fostul atacant la UTA, în Liga 2-a?

„Vreau să se înțeleagă că decizia finală privind achizițiile le aparține mereu celor din conducerea clubului, împreună cu antrenorul principal. Eu, din postura mea de agent, nu pot să fac altceva decât să-i ajut cu jucătorii buni sau foarte buni pe care îi am. În mod normal, nu am prea fost implicat în transferuri la nivelul ligii secunde până anul trecut, dar fotbaliștii pe care îi impresariez și  au dat randament foarte bun și la nivelul Ligii a 2-a, s-a demonstrat acest lucru pe teren. Am ales, în primul rând, jucători de caracter și apoi jucători în care eu să cred cu tărie, pentru că, venind din fotbal, avem pretenția că înțelegem cât de cât fenomenul și putem alege jucătorii potriviți. Le-am propus celor de la UTA o listă de jucători, ei urmează să se decidă. Când îmi dau acceptul ei trecem la pasul următor. Într-adevăr, există jucători importanți pe care îi putem atrage mai ușor la UTA prin prisma mea. Mai departe, într-adevăr sunt greu de convins jucătorii la care ne raportăm, căci ei sunt foarte buni inclusiv pentru Liga 1. Tocmai de asta nu este foarte simplu, e nevoie de timp pentru a convinge astfel de fotbaliști să vină la Arad. Eu știu ce înseamnă UTA  și spiritul acestui club cu suporterii săi, sunt la curent cu proiectul de aici, dar ei, fiind străini, nu au de unde să simtă și să știe unele lucruri. Mai ales când le propui o sumă infimă raportată la valoarea lor actuală și la salariile pe care sunt obișnuiți să le câștige”, a explicat Apostu.

Campioana Provinciei nu-și ascunde intenția de a-l repatria și pe Cătălin Hlistei, unul dintre cei mai buni mijlocași la nivelul ligilor doi și trei în sezonul recent încheiat în tricourile celor de la Snagov și Rapid. „Hlistei este un jucător pe care mi-l doresc, am lucrat cu el și are o calitate certă. Este un fotbalist de caracter, care știe ce înseamnă UTA, s-ar integra perfect aici”, a menționat Laszlo Balint.

Speranțe există pentru ca mijlocașul de bandă de 24 de ani să îmbrace din nou tricoul Campioanei Provinciei, iar Bogdan Apostu a dat detalii: „Îl reprezint oficial pe Cătălin și vă spun așa. Dacă va fi să plece de la Rapid, adică vom găsi soluția împreună cu cei de acolo, le-am promis celor din conducere că singura echipă cu care va semna va fi UTA. Există un litigiu pe rol, eu sper să se poată rezolva și altfel, adică prin prisma relațiilor pe care le am cu conducătorii de acolo. Sper să se termine totul amiabil, poate printr-o strângere de mână, pentru că și Cătălin își dorește foarte mult să revină acasă. Dar, repet, el este acum jucătorul Rapidului, e nevoie de puțin timp și în cazul său să vedem dacă acest litigiu se rezolvă favorabil sau nu. Dar, repet, eu încă sper într-o rezolvare amiabilă”.

16 comentarii

  1. Interesanta implicarea asta atat de brusca a lui Apostu in transferurile UTA-ei. Ia spune, Bogdan, in 2014 de ce ai declarat public ca asta nu este UTA si ca suntem niste tradatori care au abandonat clubul? Acum iti suna bine ce ai auzit despre juniorii utisti… vrei sa ii iei tu pe toti la firma ta. Cine stie ce alte afaceri si manevre mai planifici de fapt? Sa nu crezi ca am uitat spusele tale si sa nu crezi ca nu stim cine esti cu adevarat! Deocamdata… multumim pentru ajutor. Sa vedem cat de bune sunt aceste noi achizitii…

    0
    0
    1. Păi și ce , a mințit? La vremea aia există și UTA fara tinicheaua ,,bătrâna doamnă ” legată de coadă, iar suporterii au băgat sigla de la Bara în traistă și au urcat în barca lui falca , lăsând barca care a trecut prin multe furtuni și a răzbit, au lăsat-o să se scufunde! Timpul să ne judece! Asta nu ai uitat? Timpul a demonstrat că nu sunteți în stare să țineți o echipă nici macar in liga județeană! Asa ca taci în frast și nu comenta împotriva celor care chiar fac ceva! In loc sa fim mulțumiți că ne ajută unul care deja timpul a judecat și a demonstrat că poate, vine un ciuri buri postac ca tine să caute nod în trecutul lui Apostu! Auzi la el, nu a uitat…și ce dacă nu ai uitat? Tu oricum esti doar un ciuriburi

      0
      0
    2. Sincer, decat sa plece toti tinerii la OIER…. prin Prodanca…. mai bine cu APOSTU… macar el stie ce inseamna UTA!

      0
      0
    3. Ai uitat probabil ca atunci cand UTA a fost tarata in mocirla de Gio si Martian , cu jucatori neplatiti cu lunile , nemancati, Bogdan Apostu si George Neagu au fost cei care au batut la usile unor firme aradene pentru mici sponsorizari iar odata ajunsi la domnul Valer Blidar acesta a fost profund emotionat de problemele de la echipa si le-a donat 50 000 de lei. Asta denota ca au fost profund devotati si atasati de UTA. Dovada si faptul ca Apostu a jucat la UTA in trei perioade diferite iar Neagu in doua perioade diferite. Eu cred ca Bogdan Apostu ar putea ocupa foarte bine functia de manager general la UTA unde ar cladi o organigrama de club profesionist.Oricum multumesc Bogdan Apostu pentru implicare !!!

      0
      0
      1. Ai perfectă dreptate, asa a fost, Apostu si Neagu au fost poate cei mai ,,utisti” care au imbracat tricoul utei! Neagu a venit chiar in peluza si a incurajat echipa alaturi de nepotul sau la un meci in aradul nou, l-am vazut eu cu ochii mei!

        0
        0
  2. BRAVO BOGDAN APOSTU si FELICITARI MAXIME pt. IMPLICAREA TA IN ADUCEREA CELOR MAI BUNI JUCATORI LA UTA. ,DE A AJUTA ACEASTA ECHIPA SA PROMOVEZE, BRAVO< BRAVO BRAVO !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Pentru mine personal,este prima data dupa niste ani incoace cand devin optimist,totusi raman la ideea ca sa vorbim mai putin si sa aratam mai multe ca si pana acum!
    Ceva,ceva… este clar ca se misca,incontestabil,vedem,speram.
    Ni l-am dorit pe Balint..il avem,ne-am tot plans ca nu ne ajuta Apostu?Iata-l langa noi acum!Nici macar nu incerc sa ma gandesc ca ar face-o dezinteresat,este afacerea sa pana la urma,corect…Si ce daca va impresaria juniorii UTA-ei(daca)?Foarte bine!Macar,poate ca nu directioneaza la prima oferta spre Bucuresti…
    Fara vorbe prea pompoase,care nu isi au rostul,imi place sincer aceasta noua abordare a situatiei..
    Normal ca si mie mi-ar place un echipament ca si in vremurile bune,tricouri dungate alb/rosii sau ceva similar,dar pana la urma nu tricourile joaca si pe aceasta cale as vrea sa rememorati episodul trist UTA-Ceahlaul in care moldovenii lui Pinalty au jucat la Arad in niste tricouri de rahat,galbene,pe ploaie…Dupa 10-15 minute s-au „scurs” numerele negre de pe tricouri si radeam de ei….la final plangeam……de noi….
    Nu este Dracu’ atat de negru…..
    Imi place abordarea recenta!

    0
    0
  4. Nici un fel de dislike,dar fiecare staff,si-a dorit niste achizitii,pe care conducerea le-a reusit sau mai putin realizate,asa ca in iarna foarte multi doriti,ne-au tras clapa…au venit doar cei care nu s-au inteles la alte oferte mai bune si au ales ultima varianta de avarie..UTA,dar ce sa ne mintim singuri?E clar acum!….Ma simt mai bine!Doamne ajuta!
    Raman la speranta ca Apostu il va putea readuce acasa pe Hlistei,cumva,mai ales ca isi si doreste…Litigiile se stiu…Snagov-Rapid,patroni,creante inca neclare…clauze…
    Nici nu am curaj sa ma gandesc ca am putea juca ultra-ofensiv cu Cipri Rus(daca mai lasa tigarile),Hlistei si Buhacianu….Oauuuu,ce trident ofensiv am putera alinia…
    Nu il uit pe Mister Popica,si stiu ca si-ar fi dorit enorm,cu toate bilele dansului negre!Sa-i dea Dumnezeu multa,multa sanatate!Macar ni l-a adus pe Ciucur,10 plamani!Ar fi impardonabil sa il scapam,asa cum l-am pierdut a proasta pe Adili…
    Sunt de data aceasta,foarte optimist…
    HAI UTA mea!Hai baieti!Nu va fi usor,e clar….Dar meniul servit pare a fi interesant,de aceasta data…Mult mai interesant….

    0
    0
  5. Meniul principal fiind executat,rezolvat cumva,ne-ar trebui un sponsor puternic..O multinationala sau tot la Blidar(Astra) ma gandesc cumva…Dai 28 tramvaie de milioane de euro Aradului si apoi nu intri la UTA?Pai cum asa?nseamna egoism si rautate…
    Cica am scapat de Falca…ca sponsorii s-au ferit de el…Gata…l-am votat sa plece…am reusit….probabil,dar inca se tine scai….
    Ia sa vedem sponsori….vin?

    0
    0
    1. Atat o tot dați cu blidar, probabil ca el e singurul aradean (ma rog, om de afaceri local, că aradean nu e) care poare investii masiv in UTA, dar omul a zis clar cu subiect si predicat că nu va investii niciodată la UTA, fiindcă nu-i place fotbalul, si decât sa bage bani acolo mai bine investește într-o școală profesională de sudori. Banii se fac greu, si nu va veni nimeni din Arad să-i risipească dezinteresat, lasandu-i pe mâna habarnistului Gradinaru sau ai lacomului Meszar să decidă pe banii lui! Acum a iesit putin soarele că se pot uza banii publici, dar dacă s-ar reveni cum a fost inainte si sa nu se poată plati salarii la sport din bani publici, am fi la fel ca inainte, fara nici un orizont si in pragul falimentului! Dar sa vina un om cu bani la UTA, cum a fost Bara, in veci nu mai vedem!

      0
      0
  6. Hai sa fim obiectivi.UTA nu mai e UTA pe care o adora toata tara,cu Gornea {Iorgulescu},Biro,Kukla,Poszony,Lereter,Schepp,Domide,Broszowsky,Axente ,Kun ,Sima,Fl.Dumitrescu,apoi Leac,Tisza,Duckadam,Giurgiu,Gall,Ungur,Mitu,Tucudean,Mutica,Hirmler,Panin,Varga,Botis,Gaica,si multi altii pe care cu scuze nu i-am amintit.Atunci stiai echipa pe de rost.Acum unii vin ,altii pleaca,nici n-ai auzit de ei.Ultima data cand a fost UTA,dupa cupleraiul cu Salonta ,am avut un Mara ,Chirita,ceva jucatori din spatiul ex-iugoslav si ceva pitoresti cu origine portugheza.
    Ne-am prostituat cu Salonta,cu Covaci si cel mai tare cu Falca !
    Sa auzim de bine si Haide UTA.
    Mai greu cu promovarea,sunt FC Arges,Rapid,Petrolul,U Cj sau Sibiu,Chiajna si altele…

    0
    0
  7. Cand s-a inceput proiectul UTA-BD,era alaturi si firma Cotta International,in legatura ft.apropiata cu fam.Tucudean .Cum se face ca acesti oameni deschisi la colaborare au abandonat proiectul in colaborare cu Meszar,Gradinaru,Falca ? Despre Dl.Blidar ,singurul care a apucat sa primeasca sponsorizare pe termen scurt a fost Trica,cand afost antrenor la UTA,care a mers la el si i-a spus cu subiect si predicat,in cateva vorbe, de ce are nevoie pe termen scurt de la Dl.Blidar.Acesta a fost receptiv si a rezolvat problemele punctual Cu diplomatie, cu proiect viabil pe termen mediu sau lung,Dl.Blidar poate ajuta UTA,chiar daca nu in calitate de sponsor principalSingura chestie este ca doreste sa stie exact unde se duc banii..

    0
    0
    1. In liga a doua din Portugalia joaca foarte multi tineri fotbalisti brazilieni foarte talentati si nu scumpi. Ar fi bine de urmarit pista Portugalia doar ca daca vrei sa promovezi ai nevoie si bani pentru a transfera cel putin un mijlocas de creatie valoros precum si un atacant la fel de bun. Toate posturile dublate iar in atac 4 fotbalisti buni. Deocamdata aici ii avem pe Rus si Buhacianu. Un vestiar foarte unit este forta unei echipe. Sper ca Gyuszi Balint sa formeze acel grup unit cum a reusit si la Sportul Snagov.

      0
      0
  8. Amintiri foarte frumoase in acea perioada !!! Ce echipa mare era UTA. pe atunci !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button