Progresul Pecica

Sergiu Popa e convins: „Dacă marcăm cel puțin un gol la Hațeg, promovăm!”





Progresul Pecica a făcut un pas, e drept – timid, spre eșalonul trei al fotbalului românesc după ce a câștigat cu 2-1 prima manșă a barajului de promovare cu Retezatul Hațeg. La aproape 40 de grade Celsius la nivelul gazonului, efortul fotbaliștilor a fost dublu, iar al mijlocașilor chiar și mai mare.

Integralist, Sergiu Popa a dictat de multe ori ritmul construcției pecicane, el și colegii săi având un debut perfect de meci. Din păcate pentru gazde, golurile în poarta lui Pașca au fost două, puține raportat la numărul mare de ocazii create în primele 30-35 de minute, după care hunedorenii au demonstrat și ei că nu au câștigat întâmplător campionatul în județul vecin. Amfitrionii au mai revenit periculos în ultima parte a disputei, dar, din nou, s-au jucat cu ocaziile și victoria rămâne mică. „Am ratat foarte mult. Am avut patru ocazii mari la 0-0 și 1-0, în repriza a doua am mai avut vreo patru. În schimb, ei ne-au dat gol la singurul lor atac din prima repriză și ne-au mai prins de câteva ori pe contraatac pe final. Știam că sunt periculoși pe benzi, că au viteză, de fapt de acolo a ieșit și golul, sperăm să îi blocăm în partida de sâmbăta viitoare. Eu sper să câștigăm și în retur și să promovăm în Liga 3-a”, spune experimentatul mijlocaș.

În urmă cu două veri, Popa a contribuit la promovarea Lipovei după barajul cu bihorenii de la Diosig și are experiența unor dueluri decisive.  „Cred că avem 70% șanse de promovare, însă trebuie să dăm neapărat cel puțin un gol și la Hațeg. Am arătat că putem ajunge destul de ușor la poarta lor, doar că trebuie să fim mai pragmatici. Mai sunt 90 de minute și nu ne mai permitem să ne jucăm cu ocaziile. Eu chiar sunt convins că dacă vom marca cel puțin un gol în retur, vom promova. Mulțumim publicului care a fost în număr mare și ne-a încurajat, sperăm să fie cât mai mulți alături de noi și în deplasare”, a adăugat fotbalistul de 27 de ani.

Manșa secundă a barajului Pecica – Retezatul se dispută sâmbătă, 22 iunie, de la ora 17,30, la Hațeg. „Galben-albaștrii” sunt la a doua tentativă de a promova în ultimii 4 ani de zile, în 2015 fiind învinsă de Performanța Ighiu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button