Baschet

FCC Baschet Arad și-a luat extremă de 20 ani crescută pe Bega, Neagu – atrasă de palmaresul grupării „galben-albastre”





Echipa de baschet feminin a Aradului a operat și al doilea transfer estival. După Veatriki Akathiotou, președintele Marcel Urban a bătut palma și cu Larisa Neagu, o extremă de numai 20 ani.

Neagu e născută pe 6 octombrie 1998, la Timişoara, iar debutul în Liga Naţională l-a făcut în sezonul 2015-2016, sub comanda sârbului Bogdan Bulj la formaţia de pe Bega, Danzio. Măsoară o înălţime de 1.75m şi poate evolua pe poziţiile 2 şi 3. Din 2017 joacă pentru Agronomia Bucureşti, iar în ediţia precedentă de campionat a intrat pe parchet în 24 de rânduri. Cea mai bună prestaţie a avut-o în partida cu CSM Oradea, atunci când a izbutit să acumuleze 11 puncte şi 4 recuperări. Neagu a mai evoluat în Liga 1 și pentru SCM Timișoara.

Venirea la FCC Baschet Arad reprezintă un pas mare în cariera mea şi, în acelaşi timp, o provocare pe care o aşteptam. Aradul este un club cu un palmares pe care nu multe echipe îl deţin, ce se află constant în top. A fost unul dintre motivele ce m-au făcut să aleg să vin la Arad. Consider că noua regulă privind junioarele este benefică, deoarece trebuie să existe continuitate, iar lotul naţional în curând va fi format din jucătoarele tinere care vin din spate. Pentru acest lucru este nevoie de muncă din partea noastră, iar echipele ar trebui să aibă un plus cât timp noi suntem în teren și să nu fie constrânse de această regulă. Personal, sunt pregătită să muncesc şi să învăţ pentru a aduce un plus echipei”, a declarat Larisa Neagu pentru baschetarad.ro.

Să reamintim că Federaţia Română de Baschet a operat în această vară o schimbare importantă privind junioarele. Dacă în ediţia recent încheiată era obligatorie prezenţa unei jucătoare U23 în teren doar în prima repriză, din sezonul viitor românca sub 23 de ani va trebuie să fie în teren tot meciul. Și tot legat de acest aspect să spunem că Anamaria Ciotir nu mai este eligibilă pentru acest criteriu de vârstă odată cu stagiunea 2019-2020.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button