Fotbal feminin

Florin Bugar are planuri mari pe banca „leoaicelor”: „Sunt convins că Aradul va fi una dintre echipele tari ale primei ligi”





Proaspăt urcată pe scena primului eșalon fotbalistic feminin, AC Piroș Security profită de colapsul lui CFR Timișoara și și-a asigurat serviciile antrenorului Florin Bugar. Selecționer și al naționalei Under 19 a României, timișoreanul e un mare plus pentru gruparea arădeană, ce-și propune să devină o forță autohtonă cu bătaie spre cupele europene. Prezent la Arad, cu ocazia festivității de premiere a campioanelor seriei a II-a a eșalonului secund, Bugar ne-a dezvăluit câteva dintre gândurile sale cu privire la noua sa echipă.

– Domnule Bugar, de ce ați ales Aradul, ați fost greu de convins să vă alăturați acestui club tânăr?

– În primul rând, e o provocare, chiar îmi pare bine că pot face parte din proiectul Piros Arad. După cum văd, există o dorință extraordinară de performanță și asta îmi dă încredere și putere de muncă pe viitor. Am contact de zece ani cu fotbalul feminin, cred că Aradul merită să aibă echipă în prima ligă. A mai avut, dar acum este un proiect privat, o ambiție care are toate șansele de reușită. Trebuie să se știe că nu poți reuși chiar peste noapte, dar premisele sunt foarte bune pentru a te dezvolta ca și club și echipă și a deveni o forță în fotbalul feminin românesc.

– Cât cunoașteți din ceea ce s-a întâmplat la Arad până acum, v-ați făcut vreo idee despre fotbalistele de la Piroș Security?

– Știu echipa, practic sunt obligat de celălalt statut al meu să fiu mereu în temă. Sunt antrenor și la tineretul României și am încercat să promovez jucătoare cu potențial din Vest. Le cunosc pe fete, le-am urmărit, chiar am lucrat cu multe din ele. Și mă refer la Sîrbovan, Cociuba, Usain sau Bărbosu, iar pe Andreea Balaș am propus-o la lot.

– Chiar președintele a anunțat o serie de transferuri în această vară, ne gândim că sunteți la curent cu acestea.

– Bineînțeles, avem nevoie și de întăriri, căci îmi doresc să fim o echipă foarte competitivă. Îmi voi pune toate cunoștiințele în funcțiune, sper să aducem fotbaliste tinere și valoroase la Arad. Este clar că și actualele componente ale echipei își doresc mai mult, iar Liga 1 le poate oferi foarte multe satisfacții, dar și insuccese, dacă nu facem ce trebuie. Dar, sunt convins că Aradul va fi una dintre echipele tari ale campionatului primei ligi.

– O să încercați să aduceți la echipa de club măcar două-trei „piese” de la echipa națională de tineret?

– Eu așa sper, căci aș vrea să lucrez cu jucătoare care vor să facă performanță și care au potențial. Nu refuz absolut nici o fată, nicio jucătoare, atât timp cât dorește să facă fotbal și va progresa. Sigur că nu de la început, dar important e să fie lângă jucătoarele cu experiență care au atitudine de profesionist și vor progresa și ele.

– Ca timișorean e greu să aperi interesele unei formații din Arad?

– Nu știu cine a inflamat rivalitatea dintre cele două orașe și oricum ea există mai ales la nivelul echipelor de băieți, între UTA și Poli. Altfel, îmi place Aradul, îmi place ideea de a promova o echipă din zona de vest și sunt convins că putem face treabă bună. Nu e nimic dureros, îmi fac doar meseria. În plus, nu sunt tipul de antrenor care să facă alegeri așa, ca să se afle în treabă. Dacă nu consider că fac parte din proiect și nu mă pot dezvolta, mai bine mă retrag. Iar la Arad, simt că se pot face lucruri frumoase. Am înțeles că în curând va fi gata și noul stadion, iar echipa de fete ar avea și ea acces acolo. Acesta este încă un atuu pentru proiectul de aici.

– Ați schițat deja un plan de pregătire al noului sezon, primul pentru Piroș Security pe scena primului eșalon?

– În mare doar, căci încă nu se știe data reluării campionatului. Totul pleacă de aici, dar și de la faptul că la începutul lui octombrie avem calificări pentru Campionatul European din Macedonia și am vrut neapărat să se desfășoare măcar vreo două-trei etape de campionat până atunci. Aș vrea ca fetele să aibă câteva jocuri în picioare înainte de a juca meciuri internaționale, sperăm ca federalii să decidă în consecință.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button