Fotbal judetean

Număr record de participante la ediția a treia a Cupei Satelor: Competiția demarează duminică cu trei „zone”





Cupa Satelor este un proiect al Asociației Județene de Fotbal Arad ce a inspirat Federația Română de Fotbal să implementeze această competiție la nivel național. Deocamdată, doar la nivel de Under 14, însă sunt zone în țară în care joacă și echipele de seniori.

Județul Arad a ajuns la ediția cu numărul trei, precedentele fiind adjudecate de Progresul Nădab și Athletic Vinga. La finalul acestei săptămâni, cursa pentru trofeu începe din nou cu trei „zone”, ce alinează la start 12 formații, după cum urmează:

Zona Apateu: CS Apateu, Național Sintea Mare, Victoria Berechiu, Viitorul Șepreuș

Zona Mândruloc: Mureșana Mândruloc, FC Sâmbăteni, Real Horia, Viitorul Conop

Zona Seleuș: Victoria Seleuș, Olimpia Bocsig, Flacăra Țipar, Spicul Olari

Programul următoarelor zone vor fi anunțate în săptămâna premergătoare desfășurării lor. Competiția se va încheia la finalul lunii iulie. „În prima ediție, am avut 28 de participanți, anul trecut  au fost 36, iar anul acesta am reușit să capacităm 56 de echipe. Acestea vor fi repartizate la 14 zone, semn clar al interesului și succesuluid de care s-au bucurat Cupa Satelor la primele ediții. Remarcabil este că în fiecare an 4-5 echipe participante la această competiție s-au și înscris în campionatul Ligii a 6-a, iar în această toamnă cred că vom avea 6-7 formații ce vor face pasul spre fotbalul organizat. Va fi o adevărată provocare să reușim să ținem steagul sus din punct de vedere organizatoric, al arbitrajelor și al fair play-ului, dar având experiența anilor trecuți, sunt sigur că ne vom autodepăși. Timpul este scurt, trebuie să terminăm competiția în luna iulie, pentru că în august sunt programate alte competiții din cadrul <<120 de ani de fotbal în România>>. Președintele AJF, Adrian Lucaci, eu în calitate de manager de proiect,  plus Nelu Iovescu, pe zona Văii Mureșului și Leontin Buda, pe partea delegărilor de arbitri ne vom ocupa de bunul mers al acestei ediții. Deoacamdată, mulțumim gazdelor celor 14 zone, am găsit înțelegere și oameni care iubesc fotbalul, așa că de duminică așteptăm toți microbiștii să urmărească programările zonelor și îi asigurăm că vor fi partide foarte disputate. Vor fi iar obișnuitele rivalități între satele vecine, bucuria victoriei și bineînțeles socializarea de după meciuri. Succes tuturor participanților la cea mai mare competiție organizată de AJF chiar în acest an aniversar al celor 120 de fotbal la Arad și în România”, a transmis Andras Mako, vicepreședintele AJF Arad.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button