Progresul Pecica

Două antrenamente înainte de UTA pentru pecicani, care se mai despart și de Huțanu și Păcurar: „Ne-am ajutat reciproc, căutăm soluții pentru înlocuirea celor plecați”





Dacă Ineul a jucat în plină vacanță contra UTA-ei, Progresul Pecica se reunise joi și a efectuat și aseară o ședință de pregătire, înainte de a da piept cu „roș-albii”. Oricum, „galben-albaștrii” nu-și prea ieșiseră din ritm, atâta timp cât doar în urmă cu două săptămâni disputau returul barajului de promovare cu Hațegul.

Cum concluzia a fost fericită, „galben-albaștrii” se pregătesc de acum pentru Liga 3-a, operând în paralel și destule mutări la nivel de lot.  Noile achiziții, Gârlea, Mager, Tiric, Bozian și A. Iuga au și evoluat azi contra „Bătrânei Doamne”, aducând deja un plus. „Un antrenament bun pentru ambele echipe, iar noi ne bucurăm că am avut ocazia și plăcerea să jucăm în compania unei formații ca și UTA. Practic, nu poți să o refuzi și te bucuri când ai ocazia să joci un amical cu o echipă atât de galonată și titrată. Și băieții au avut șansa să dispute acest meci important, sunt convins că mulți dintre ei își doresc să joace la o echipă precum UTA și au dat cât au putut din ei în acest moment al pregătirii. Știam că întâlnim o echipă de calitate, într-o altă fază de pregătire, sperăm că a fost și pentru ei un test bun și am reușit să ne ajutăm reciproc”, a punctat Dan Stupar după testul cu teamul emblemă al orașului.

Numărul „divorțurilor” a crescut la Pecica în acest weekend. Pe lângă, Iova, Edu, Măgulean, Fl. Rusu și frații Bodri (care rămân să joace în Liga 3-a, dar la CSM Slatina) și mijlocașul Petrică Huțanu și atacantul Remus Păcurar și-au încheiat conturile cu Progresul. „Sunt jucători pe care eu îi regret, au pus serios umărul la promovare, au calitate atât sportivă cât și umană, dar nu avem decât să căutăm soluții pentru înlocuirea lor. Am pierdut jucători în special datorită vârstei și serviciului, fotbalul nefiind prima lor prioritate și dând, astfel, curs unor oferte din Liga a IV-a”, a adăugat antrenorul nou promovatei din județul nostru.

Dar, pe lângă cei doi-trei seniori pe care-i mai caută pentru completarea lotului, pecicanii au nevoie și de juniori de 2000 și mai mici. În acest sens, în amicalul cu UTA au fost testați Varga (un portar din Blaj cunoscut de Stupar de la Centrul Național Mureș), Vancea și Tămaș, de la LPS Bihor și Olteanu, de la Periam. „Pe copii mi-aș dori să îi mai văd, este doar primul meci pentru ei, nici nu știu în ce fază de pregătire se află. Momentan vârsta și fizicul nu îi ajută, dar au calitate. E clar, trebuie să ne reorganizăm din mers, să căutăm soluții pentru a putea forma găsim un nucleu de jucători cu care să putem face față eșalonului trei”, a încheiat Stupar.

Ca și UTA, Progresul Pecica pleacă în cantonament duminica viitoare. Divizionara terță a ales Moneasa, iar la întoarcere va înfrunta Șimandul în amical.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button