Stranieri aradeni

Oaidă a marcat primul gol pentru FCSB chiar în Cupele Europene





Chiar dacă nu este arădean, Răzvan Oaidă s-a format ca fotbalist la Atletico. Transferat de la Petroșani de copil, mijlocașul central s-a remarcat imediat la grupa lui Cristian Păcurar și Francisc Tisza și a plecat la Wolverhampton Wanderers la vârsta de 16 ani. La Wolves, Oaidă a jucat la echipa Under 18 alături de câţiva fotbalişti foarte interesanţi precum Bright Enobakhare, Daniel McKenna sau Austin Samuels.

După doi ani, s-a transferat în Italia la Brescia, unde a rămas până în 2017, când a ajuns la Botoşani. În campionatul Primavera a evoluat în 16 partide, a marcat două goluri şi a dat  o pasă decisivă. Şi la echipa de tineret a Bresciei a avut alături câţiva fotbalişti de mare viitor, printre care Sandro Tonali sau puştiul miunune al albanezilor, Brijan Ibrahimi.

Evoluțiile constant bune de la Botoșani l-au determinat pe Gigi Becali să-l cumpere pentru suma de 700 de mii de euro, iar Oiadă a evoluat în toate cele trei partide oficiale pe care vicecampioana României le-a disputat în startul acestui sezon. În dubla cu Milsami Orhei, din primul tur preliminar al Europa League, „închizătorul” de 20 de ani chiar a fost titular, iar în această seară a și marcat primul său gol pentru „roș-albaștrii”. S-a întâmplat în minutul 42, când a pus latul din 12 metri la pasa lui Dumitru, căruia Oaidă îi oferise assistul de la prima reușită stelistă. S-a terminat 2-1 pentru trupa lui Andone, care va juca în turul doi cu  Alashkert, din Armenia.

La FCSB mai evoluează de trei ani și Dennis Man, care,  duminică, marcase și el primul gol stagional în victoria echipei sale, 4-3, cu Hermannstadt.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button