Crisul Chisineu-CrișUTA Academie

Modan și Zamfir, oamenii cheie ai Crișului în testul cu UTA Elite





Încercând să evite temperatura caniculară, Crișul și UTA au început testul de pe arena „Aurel Ardelean” de la ora 10, însă soarele a fost nemilos cu cele două formații în special în partea a doua. Totuși, singurele reușite ale amicalului au venit după pauză de la Nicu Modan. În minutul 67, atacantul „alb-albaștrilor” a profitat de o nesincronizare în careul advers și a înscris din 6 metri, iar cu un minut înainte de final a transformat un penalty dictat de „centralul” Pătroi la hențul din careu al lui Andrieș.

În prima parte, ocaziile au fost împărțite, poate cu un mic plus pentru oaspeți. Rafael Zamfir le-a închis, însă, poarta foștilor colegi Merian, Haloș și Jula, în timp ce în tabăra Crișului, Ciornei a irosit și el două bune oportunități. În schimb, actul secund a fost dominat de gazde, care au marcat cele două goluri, dar au mai avut și alte situații la buturile lui Cristi Blaga. Cea mai mare i-a aparținut lui Mintaș, un fundaș central orădean cu experiența Ligii a 2-a în tricourile celor de la Luceafărul și FC Bihor.

De la Crișul au absentat Codrea (învoit), Pavel (accidentat) și Tătaru (care și-a reluat separat antrenamentele după operația suferită la genunchi). „În ciuda căldurii sufocante, jocul a avut o dinamică foarte bună pe alocuri, merit având, bineînțeles, și adversarul, care ne-a pus probleme  în câteva rânduri. Chiar îl felicit pe Zamfir pentru intervențiile sale, ne demonstrează că nu ne-am înșelat când am decis să contăm pe el ca primă varuiantă de portar. În schimb, pe faza de atac se vede că încă nu avem încă luciditatea și concentrarea necesară. În prima repriză, am jucat destul de modest, a doua a fost mult mai bine, pentru mine e clar că mai avem mult de lucru la toate capitolele. Încheiem săptămâna duminică seara, cu un joc foarte greu, în Ungaria, la Bekescsaba, pentru Elore fiind ultima apariție înainte de a debuta în campionatul ligii secunde”, a spus Adi Abrudean, tehnicianul Crișului.

UTA Elite contează de câteva zile pe doi mijlocași de 17 ani sosiți de la LPS Banatul Timișoara – Goran Paunkici, respectiv Steaua Iași – Giovani Oncică. „Meciul de la Chișineu Criș a fost foarte bun pentru echipa noastră, sunt mulțumit de joc, dar și de efortul tuturor băieților. În prima parte, cred că meritam chiar să deschidem scorul, dar Zamfir a jucat dincolo de această dată. Chiar vreau să-l felicit și să-i urez baftă în Liga 3-a. Noi încercăm să ajungem cât mai pregătiți la primul meci oficial din prima fază a Ligii Elitelor, de pe 10 august, recuperându-ne fotbaliștii accidentați, pe Roșca, Boștină, Dardai sau Sfârlea”, a menționat Sandu Gaica, antrenorul tinerilor utiști, care își va petrece restul zilei alături de elevii săi și ajutorul Adi Ungur, la ștrandul Neptun.

Formații:

Crișul (prima repriză): Zamfir – Onuțan, Sabău, Calvin, Suslak – Piț, Ember, Clej, Ciornei – Vasinc, Modan.

Crișul (repriza a doua): Zamfir – Sabău, Mintaș, Onuțan, Birău – Mateucă, Ember (70 Clej), Mărmăneanu, Piț (70 Suslak) – Vasinc (70 Ciornei), Modan.

UTA II: Blaga – Haloș, Cocriș, Pașcu, Mohaci – A. Gavrilă, Rădulescu – Truță, Paunkici, Merian – Jula. Au mai jucat: Pătlăgică, R. Blaga, Andrieș, Ursoi, Răzban, Oncică, Mercioiu

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button