Glorii arădene

Puține zile până la startul întrecerii județene de Old Boys: „Campionatul amintirilor, fair-play-ului și bunei dispoziții”





2019 e anul în care Aradul și România marchează printr-o serie de evenimente primul meci de fotbal oficial de pe teritoriul țării noastre. Primul fluier s-a dat 15 august 1899 în zona Pădurice – fosta arenă „Vagonul-CFR” , iar Asociația Județeană de Fotbal Arad a gândit o serie de competiții, unele dintre ele aniversare. În această ultimă categorie se încadrează și ineditul campionat ce se adresează foștilor fotbaliști, gloriilor locale, care în urmă cu 30-40 de ani jucau fotbal la echipe de tradiție. Unele active și în prezent, altele prezente doar în amintirile celor care le-au slujit cu devotament culorile.

Întrecerea va debuta în curând și e prefațată de Adrian Lucaci. „Acest proiect este foarte drag sufletului meu, mi l-am dorit enorm de mult și iată că suntem la un pas de debutul său. Campionatul Județean de Old Boys este punerea în practică a devizei cu care am pornit calendarul competițiilor din acest an jubiliar, <<familie, tradiție, valoare>>. Da, suntem cu toții parte a marei familii a fotbalului arădean, păstrăm și cinstim tradițiile și avem grijă de valorile noastre pentru a oferi tinerilor modele aproape de ei, modele pe care le pot cunoaște, le pot vedea, le pot atinge și, de ce nu, să-și dorească să fie într-o zi măcar la nivelul lor”așa ca ei”, spune președintele AJF Arad.

Omul din teritoriu, cu telefonul deschis 24 de 24 de ore, dispus să potrivească lucrurile în așa fel încât să obțină rezultatul scontat, ne oferă detaliile tehnice. „A fost un an deosebit de aglomerat, dar când faci ceea ce ai făcut o viață, totul parcă este mai ușor. Sunt fericit că mă ocup de pornirea acestui nou proiect, mă simt parte din el, mă regăsesc și eu în aceste generații care sunt chemate la un campionat al aducerilor aminte, al întâlnirilor cu foști adversari din teren în meciurile de odinioară și priteni cu care am păstrat legătura de zeci de ani. Va fi ceva deosebit, cu toate că luna august este o lună a concediilor, a plecărilor cu familia în locuri de odihnă, noi tot vom reuși să strângem cel puțin 16 echipe la acest campionat. Înscrierile continuă până pe 8 august, doritorii mă pot contacta direct. Vom avea o etapă zonală, apoi semifinale și finala, toate până în 24 august. Va fi un campionat dominat de fair-play, de bună dispoziție, cu o a treia repriză garantată și îndelung așteptată”, a precizat și Andras Mako, vicepreședintele AJF Arad.









2 comentarii

  1. Vă prea plictisiți la AJF? Voi aveți trișpe echipe în Divizia D și vă arde de tot felul de competiții fără rost.

    0
    0
    1. ai uitat de cele 5 (cinci) in liga 3 … si mai vor urca dupa cum se pare … normal ca e greu sa vina comune in locul oraselor care au promovat in liga 3 … dar incet, vor veni … toate competitiile au rost, se adreseaza diferitelor categorii, fotbal nu inseamna doar uta si poli …

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button