Alte sporturi

Atleții arădeni s-au întors cu medalii naționale de la Pitești: Simion a făcut „dubla” aur – argint





Stadionul „Nicolae Dobrin”, din Pitești, a găzduit Campionatele Naționale de atletism pentru seniori, competiție la care au participat 258 de atleți, 114 la feminin și 144 la masculin, reprezentând 73 de cluburi și la care CS Universitatea Arad a strălucit prin trei sportivi.

În proba de 5000 m, pe primele locuri au urcat Roxana Bîrcă (timp 16:36.84) și Cristina Simion (17:05.23), ambele având dublă legitimare CSU Arad – CSA Steaua București.

Dar, Simion a avut a pus mâna și pe o medalie de aur în cursa de 10.000 de metri, cu timpul de 37:45.23. În urma sportivei pregătită de Margareta Barbu au sosit Paula Todoran (CSM Zalău) și fosta sportivă a CSU Arad, Mădălina Florea, revenită la CSM Sighișoara.

Și la mascului, clubul manageriat de Ovidiu Șerban a ajuns pe prima treaptă a podiumului a urcat și Nicolae Coman. Sportivul care e legitimat și la CSM Craiova a câștigat proba de 1.500 de metri, cu timpul de 4:01.68.

Dar atleții originari chiar din județul nostru au avut rezultate foarte bune. Spre exemplu, bocsiganul Andrei Gag, transferat de doi ani la CSM București, a cucerit titlul național la greutate, cu o aruncare de 19,42 metri. Apoi, în proba de aruncare a suliței, Denis Both a adus medalia de argint pentru CSM Arad, cu o aruncare ce a măsurat 70.71 metri. Arădeanul a fost depășit doar de către Alexandru Novac (CSM București).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button