Crisul Chisineu-CrișGloria LT CermeiNational SebisProgresul PecicaȘoimii LipovazTOP ARTICOLE

Cum comentează șefii divizionarelor terțe arădene configurația seriei a IV-a: „Pare o împărțire cu dedicație!”





Federația Română de Fotbal a surprins în mod neplăcut mulți dintre conducătorii grupărilor de Liga 3-a prin configurația seriilor, marile probleme fiind la nivelul seriilor trei, patru și cinci. Aici, s-au făcut tot felul de permutări, iar impresia generală este că s-a căutat favorizarea unor formații dornice să promoveze la finalul ediției de campionat 2019-2020.

Cel puțin, conducătorii formațiilor arădene nu sunt mulțumitți, pe alocuri, chiar indignați, de componența seriei a IV-a, respectiv: U Craiova 1948 SA (DJ, dar joacă la Drobeta Tr. Severin), CS Gilortul Târgu Cărbunești ( GJ), ACS Flacăra Horezu (VL), CS Viitorul Dăești (VL), LPS Cetate Deva (HD),CS Hunedoara (HD), AFC Metalurgistul Cugir 1939 (AB), CSC Ghiroda și Giarmata Vii (TM), ACS Poli Timișoara (TM), ACS Dumbrăvița (TM), AS Fortuna Becicherecu Mic (TM), CS Șoimii Lipova (AR), CS Gloria Lunca-Teuz Cermei (AR), CS Național Sebiș (AR), CS Crișul Chișineu Criș (AR), ACS Progresul Pecica (AR).

Radu Pop (președinte Șoimii Lipova): „Părerea mea personală este că seriile 3 și 4 s-au făcut seriile ca să fie bine pentru două echipe, Slatina și Craiova lui Mititelu, ambele cu pretenții la promovare. Nu știu dacă se poate repeta istoria cu o echipă izolată care câștigă seria, cum a fost cu Reșița în sezonul trecut, sunt patru timișene și cinci arădene care vor fi greu de bătut. Nu este normal să facem 400 de kilometri, să trecem prin Alba și Sibiu fără să jucăm, ca să ajungem în județul Vâlcea unde avem două adversare. Nici pentru ele nu cred că e convenabil să vină la 12 adversare la distanță mare, de 3-400 de kilometri. Cred că se putea face o împărțire mai echitabilă ca distanțe, dar probabil nu s-a dorit. În loc Vâlcea, trebuia să fie cu noi Doljul, cu două echipe, dar probabil divergențele între cele două echipe ale Craiovei au contat și în această decizie”.

Petre Bulza (președinte LT Cermei):Este o serie surpriză, nu ne așteptam să avem meciuri în Oltenia. Probabil că cei de al Craiova își doresc promovarea, dar nu știu dacă le va fi prea ușor cu echipele din Arad și Timiș. Noi nu avem presiune, suntem în reconstrucție, sperăm să facem și în acest an meciuri bune. Doar așa poate crește fotbalul din Arad, dacă se confruntă cu echipe din cât mai multe zone ale țării, ca să vedem cum stăm cu adevărat. Nu mi se pare normal să jucăm așa departe, dar probabil așa s-a dorit de către cineva”.

Daniel Cherecheși (manager Crișul): „Respectăm decizia FRF, sigur că nu prea ne convin distanțele lungi, dar, dacă ne-am angrenat în Liga 3-a, trebuie să ne supunem. Este o serie puternică, echipele din Vâlcea au jucători cu experiență de primă ligă, Cristi Munteanu și Mansour, la Horezu și Florin Costea la Dăești. În plus, mai apare și Craiova lui Mititelu cu buget de 1 milion de euro, se pare că va fi o serie mai dificilă. E bine că ne facem reclamă, mai aude lumea și din alte județe de Chișineu-Criș și ai noștri de ei. Este un schimb de informații benefic pntru toată lumea. Sigur că și echipele din Arad și Timiș sunt în continuare puternice, va fi o serie dificlă. Ne pregătim de Cupă, am adus un atacant în locul lui Vasinc, pe Constantin Roșu de la Luceafărul Oradea”

Radu Demetrescu ( primar interimar Sebiș): „Nu mi se pare normală această împărțire, pare făcută cu dedicație. În 13 ani de Liga 3-a, niciodată nu am ajuns până în Vâlcea. Era bine cum a fost, cu județele mai apropiate de noi, așa avem deplasări foarte lungi, la cele 3-4 echipe mai depărtate, dar cred că și cei din Horezu nu au cum să fie mulțumiți să facă mai mult de 10 deplasări foarte lungi. Asta este, să vedem fotbalistic cum se prezintă adversarii noștri și cine vrea să promoveze”.

Dorel Găvruță (președinte Progresul Pecica): „Noi avem ca obiectiv acomodarea cu Liga a 3-a și nu ne așteptam la așa o serie. Nu este chiar atât de bine pentru noi, se pare că s-au făcut jocurile pentru o echipă anume . Noi sperăm să rezistăm și să ne menținem acolo pe la mijlocul clasamentului. Mai căutăm un vârf bun, în rest avem jucători, suntem acoperiți pe toate posturile. Să vedem cum va fi tragerea la sorți, avem meciul de Cupă cu Crișul și vom vedea pe unde suntem cu pregătirea. Am văzut că, în general, echipele s-au întărit. Noi sperăm să facem față nivelului, să începem cu dreptul. Avem foarte mulți tineri, ne place asta.  Chiar dacă vom mai și pierde, nu putem să ne supărăm prea tare, dar avem încredere că jucătorii noștri dau totul pe teren”.

Luni, cele cinci formații arădene vor afla și țintarul turului ediției de campionat 2019-2020.









15 comentarii

  1. Cei 9 președinți ai echipelor din AR și TM (dar și BH, HD sau AB) nu pot face un protest comun, o adresă trimisă federației pentru reconfigurarea seriilor ? Mai e timp pînă luni. Nu cred că un protest comun, în bloc, ar rămîne fără rezultat. Problema e că, pe termen lung, are de suferit fotbalul din vestul țării dacă echipele de aici nu vor mai promova și nu vor juca la nivel superior. În Liga I nu mai există nicio echipă din vestul țării, iar în liga a doua sînt doar 4 (UTA, Ripensia, ASU Poli și Reșița). Iar vestul țării are orașe foarte mari precum Timișoara, Oradea, Arad, chiar Reșița sau Deva. Nici Lugojul nu e de lepădat, are 40.000 de locutori (mai mult decît toate satele din jurul Bucureștiului…). Cu tot respectul, un tînăr jucător, chiar junior, se dezvoltă jucînd la un nivel cît mai înalt, nu în liga a treia sau a 4-a. Daca lucrurile sînt aranjate să promoveze tot alte echipe față de cele din vestul țării, copiii din această parte a țării au tot mai puține șanse de a progresa și a ajunge în fotbalul cu adevărat mare.

    0
    0
    1. Cu cine vrei sa protestezi in bloc, cu Chereches, care abia asteapta sa faca schimburi socio-culturale cu Valcea? Eu ma intreb de ce jocurile de Cupa Romaniei nu se trag pe bune la sorti? Imperechem echipele pe judete sau vecinatati, pai atunci sa ii spunem cupa zonelor istorice…aici avem grija sa nu afectam prea tare bugetele cluburilor, iar in campionat ii punem pe drumuri de sute de km…

      0
      0
      1. Dacă domnul Cherecheș ar fi susținut clubul din bani proprii, sigur nu ar mai fi vorbit așa. Așa, pe bani publici, e frumos să facem excursii prin Vâlcea și Dolj, să vedem țara. Și, în plus, vor mai auzi și alții de Chișineu-Criș și se va dezvolta turismul în oraș …. Din ciclul „justificări penibile pentru bani publici cheltuíți aiurea” …

        0
        0
        1. la Horezu este un puternic centrud e olarit … daca tot vin de 5 ori in judetul Arad, pot face si ceva expozitii, nu?
          Dăesti este peste Olt de Căilimănesti … poate ne ajuta sa iesim mai ieftin cu ceva cantonamente la bai pe acolo, nu?
          Craiova joaca la Severin … Clisura Dunării, cheile Nerei, casacad Bigăr, etc. … mai facem un pic de turisn, nu?

          decât prin drumurile batatorite deja, nu mai bine si un pic de turism? parerea mea, nu ma injurati prea tare 🙂

          0
          0
    2. Si ca sa nu se creada ca am ceva de impartit cu Chechi, sa-l citim si pe Bulza: e bine sa vedem unde suntem fata de alte zone ( ce zici de Moldova, nu ai vrea cu ei in serie), dar nu e ok si normal sa jucam asa departe…noaptea mintii!

      0
      0
    3. Culegeti ce ati semanat dragi condicatori care l-ati votat pe burleanu si gasca lui! Ultimele hotărâri cea cu numirea echipei lui sarcină pandurii, incercandu-se un furt de identitate, si asta cu favorizarea echipelor oltenesti, arată cat de corupta este federația! Va meritati soarta , in loc sa il votati pe Lupescu, care e recunoscut inclusiv la uefa

      0
      0
      1. Ne lasi si cu Lupescu . Nu a stiut sa lege doua cuvinte cand a fost la conferinta la Arad. Nu avea proiecte nu avea nimic . Ce tot vreti si cu Lupescu . L-am vazut la tv i-au ridicat mingea la fileu si el a dat cu bstul in balta .

        0
        0
  2. Este clar ca impartirea a fost facuta sa ajutale anumite echipe . In cazul asta Slatina lui Oprescu si Craiova lui Mititelu . Rusine domnilor v-ati batut joc de competitie . Se puteau face altfel seriile nu sa traversezi jumatate de tara ca sa faci pe plac unuia cu bani si altuia cu politicul . Ar trebui boicotata tragerea asta la sorti . Sa se refaca seriile . Unii credeau ca se va schimba ceva dar ….

    0
    0
  3. Pai e cu dedicație, că au văzut și aia că cele 9 echipe din Ar și Tm nu vor să promoveze. Au ocazia sa fie in frunte la finalul turului, iar în retur pot pot sa ia modelul fostei Western Petrom Pecica.😁

    0
    0
    1. Exact..de aia i-au bagat aici că stiu ca nimeni nu vrea sa promoveze! Dar s-ar putea sa aibe oltenii o surpriză cu Dumbrăvița, care au bani pt liga a doua!

      0
      0
    1. A fost doar o greseala de transcriere. Dl. Pop nu foloseste expresii pleonastice. In schimb, apelativul „domnule” se foloseste doar inaintea numelui, nu inaintea prenumelui. Inaintea prenumelui se poate folosi doar daca rostim numele intreg („domnule Radu Pop””).

      0
      0
  4. Ce atâta „conspiratită”! Sămădăii nu „să dau pă cur’ năpoi”! Cine vine la rând …. șo pă ei!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button