Crisul Chisineu-CrișGloria LT CermeiNational SebisProgresul Pecica

Cupa încinge divizionarele terțe arădene, doar două scapă după Pecica – Criș și Sebiș – Cermei





Acum că și-au aflat adversarele din viitorul campionat al Ligii a 3-a, dar și ordinea în care le vor înfrunta, formațiile arădene trebuie să strângă rândurile pentru primele meciuri oficiale ale stagiunii. De fapt, nou promovata Progresul Pecica e la a doua apariție după ce a trecut de Periam (scor 2-1) în aceeași competiție, în timp ce Crișul, Cermeiul și Sebișul sunt la debut. Ca și vicecampioană a ediției precedente de campionat, Șoimii Lipova va intra în febra competiției KO de abia din turul trei, însă, până una alta, avem parte, miercuri, de la ora 17,30, două derby-uri arădene:

Încălzire pentru runda inaugurală: Progresul Pecica – Crișul Chișineu Criș

Sorții au vrut ca ultimele două formații promovate din fotbalul județean arădean să se întâlnească de două ori în zece zile în partide oficiale. Și încă în același cadru, arena „Pădurice”, din Pecica. Cu destule noutăți de-o parte și de cealaltă, Dan Stupar și Adi Abrudean au ocazia să vadă exact la ce nivel sunt echipele lor după pregătirea de vară. Conducătorii ambelor grupări au fost la Federație luni și au operat toate legitimările, cu excepția juniorului Progresului, Tamaș. Crișul va conta și pe Constantin Roșu, atacantul sosit de câteva zile de la Luceafărul Oradea, care nu a acceptat să evolueze la Turnu Severin în culorile celor de la Viitorul Pandurii. Revenit recent din concediu, Ponta nu e chiar la nivelul optim de pregătire, în timp ce, dincolo, Tătaru, Pavel și – probabil – Blănaru vor rămâne pe margine din pricina accidentărilor.

Formații probabile:

Pecica: Creța – Tugulescu, Gabor, Wild, Aldan – Moraru, S. Popa – Bozian, Arsene, Tiric – Puie.

Crișul: Zamfir – Birău, Calvin, Sabău, Suslak – Mărmăneanu, Ember – Piț, Roșu, Ciornei – Codrea.

Arbitri: George Roman (Grădinari – Timiș) – Ioan Humița (Armeniș – Caraș Severin), Mădălin Bulgărașu (Timișoara).

Observator FRF: Vasile Rad (Arad)

Debutul antrenorilor în Național Sebiș – Gloria Lunca Teuz Cermei

Făcând cel mai bun sezon din istoria clubului, prin clasarea pe locul 5, Cermeiul evolueză în deplasare în turul secund al Cupei României. O face pe stadionul vecinilor din Sebiș, împotriva unei formații schimbată din temelii în această vară. În locul lui Cristi Todea, pe banca „alb-albaștrilor” s-a așezat moroșanul Dănuț Șomcherechi, care mai are doar cinci jucători din vechea gardă, pe Szekely, Susan, Vereș, Forisz și Deliman. Dar, nici trupa „sămădăilor” nu e departe de metamorfoza completă, atâta timp cât și ea a schimbat pe banca tehnică, cu Roli Nagy, Flavius Moisă și Adi Sas, în locul lui Radu Anca, dar și foarte mulți fotbaliști. Așadar, e greu de prevăzut ce va întâmpla mâine, pe arena „Crișana”.

Formații probabile:

Sebiș: : Gavriș – Pop, Forisz, Bărbuți, Cornea – Hojda, Bandula – Susan, Balha, Vereș – Szekely.

Cermei: Dagău – D. Filip, R. Iuga, Nistor, Burlă – Ciubotariu – Gruiescu, Mihuța, M. Călin, Cocină – Matiș.

Arbitri: Roxana Recorean (Mediaș) – Adrian Epure (Orlat – Sibiu), Daniel Nagy (Mediaș).

Observator FRF: Viorel Vancea (Bihor)

De menționat ar mai fi că ambele întâlniri se vor disputa după regulile de Liga 3-a legate de juniori, adică cu cel puțin doi fotbaliști născuți în anul 2000 și unul în 1999 pe teren.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button