UTA Arad

Suporterii UTA-ei așteaptă soluții concrete din partea Primăriei pentru ieșirea din blocajul legat de construcția arenei „Francisc Neuman”





Suflarea utistă a trăit o mare bucurie odată cu succesul clar de la Ploiești (3-0), care, legat cu cel din prima etapă cu același scor în fața Călărașiului, plasează echipa lui Laszlo Balint pe primul loc în clasamentul Ligii a 2-a. Pe de altă parte, la finalul disputei de aseară, cu Petrolul, așa cum au promis, fanii au discutat despre acțiunile ce ar trebui întreprinse pentru grăbirea operațiunii de finalizare a arenei „Francisc Neuman”. Deocamdată, susținătorii „roș-albilor” vor să aibă încredere în ”noua administrație locală”, în deschiderea sa pentru dialog și găsirea soluțiilor, dar – pe de altă parte – nu pot fi de acord cu unele manevre de intimidare legate de o posibilă retragere a finanțării de către Primărie.

Dar, vă lăsăm pe dumneavoastră să citiți integral comunicatul SCU după ședința de aseară:

”În primul rând dorim să felicităm echipa și antrenorii pentru extraordinarul rezultat obținut la Ploiești. Este o dovadă în plus că toate speranțele și tot entuziasmul pe care l-am simțit la acest început de sezon au acoperire în ceea ce se întâmplă în vestiar și pe teren. Întotdeauna am fost alături de club și de echipă, chiar și în momente delicate sau anoste și cu atât mai mult ne bucurăm că ne putem arăta atașamentul cu inima plină de bucuria succeselor pe plan sportiv, cărora le ducem dorul de atât de mult timp. Le mulțumim celor din teren și de pe bancă pentru faptul că ne prilejuiesc asemenea trăiri.

Considerăm că astfel de momente de euforie sportivă ar trebui să fie un detonator pentru renașterea entuziasmului întregii comunități locale față de tot ceea ce înseamnă UTA. Și în mare măsură observăm că această așteptare a noastră prinde contur și arădenii revin încet încet sufletesc și fizic alături de echipă. Din păcate, este trist că trebuie să constatăm că există în comunitatea noastră și oameni care pun interesele personale, politice deasupra acestui entuziasm. A fost șocant pentru noi să constatăm că ceea ce se dorea o simplă mobilizare la discuții și schimb de idei în interiorul suflării utiste a declanșat în universul meschin și gri al unor oameni reacții de-a dreptul ilogice și absurde. Pe scurt iată faptele:

La nici 24 de ore de la anunțul întâlnirii Suporter Club UTA  de luni seara, președintele asociației a primit un mesaj din partea unui reprezentant al clubului UTA în care asociația și suporterii UTA-ei erau avertizați că ”Primăria va rezilia contractul de finanțare cu UTA dacă Suporter Club UTA va mai întreprinde vreo acțiune ofensivă la adresa administrației locale”.

Din punctul nostru de vedere, acest mesaj reprezintă un șantaj incalificabil, care denotă panica și disperarea unor persoane fizice, dispuse să recurgă la orice pentru a-și proteja interesele politice și personale. Dorim din capul locului să precizăm că avem convingerea că acest mesaj nu a venit din interiorul Primăriei Arad și al Centrului Municipal de Cultură Arad. Pe lângă încredrea pe care o avem în oamenii care se ocupă de administrație și nu de politică, ne bazăm pe faptul că acest contract de finanțare are niște baze juridice, legale foarte clare și nu poate face obiectul bunui plac al unor diverse personaje politice. Așteptăm în cel mai scurt timp ca reprezentanții actuali (nu foști sau ”viitori”) ai administrației locale să denunțe acest șantaj și să asigure întrega suflare utistă dar în special echipa și stafful clubului de faptul că nu există niciun fel de risc ca obligațiile asumate prin contractul de finanțare să nu fie îndeplinite.

Așa cum poate fi verificat faptic, Suporter Club UTA a avut de-a lungul timpului o poziție coerentă și constructivă în problema stadionului Francisc Neuman, fără a intreprinde nicio acțiune care să aducă atingere intereselor clubului UTA. Singurul lucru pe care l-am cerut în ultimii 5 ani autorităților locale a fost transparență și corectitudine. Am primit în schimb doar declarații politicianiste, informații trunchiate și chiar minciuni. Din acest punct de vedere, în ciuda unui început nu foarte fericit, apreciem deschiderea noii administrații locale spre un dialog real și spre o abordare corectă și orientată spre rezolvarea problemelor.

Din acest punct de vedere, ne reafirmăm deschiderea, dorința și chiar invitația adresată noii administrații locale (primar, viceprimari, funcționari din cadrul primăriei) de a avea o discuție transparentă și bazată pe documente pe marginea situației reale a stadionului Francisc Neuman, a cauzelor pentru care lucrările au intrat într-un punct mort și a soluțiilor concrete pentru ieșirea din acest blocaj. Suntem convinși că vom găsi un răspuns afirmativ de la cei care și-au asumat o altfel de politică față de cetățenii Aradului, iar stadionul Francisc Neuman chiar reprezintă un interes care transcede familia UTA-ei, fiind un obiectiv de maxim interes pentru întrega comunitate arădeană.

În același timp ne exprimăm doleanța ca cei care timp de 15 ani au demonstrat ce pot și ce vor în relația cu UTA și simbolurile Aradului, să își îndrepte eforturile spre noua carieră și să lase comunitatea arădeană să se vindece și să evolueze. De asemenea și cei care doresc ca în viitor să aibă un cuvânt de spus în administrarea municipiului Arad să își demonstreze capacitatea și valoarea în funcțiile actuale, iar buna credință și respectul să o arate neimplicând UTA și simbolurile Aradului într-o luptă politică murdară. O campanie electorală eficientă poate fi făcută și altfel decât cu promisiuni fără acoperire sau amenințări mai mult sau mai puțin voalate. Dacă e ceva ce caracterizează în mod special Aradul, acela e bunul simț al cetățenilor săi iar politicienii fără scrupule nu vor putea scrie istorie în acest oraș.

În încheiere reamintim că misiunea Suporter Club UTA este aceea de a apăra imaginea și interesele UTA-ei. Sub această cupolă intră nu doar prezentul ci și trecutul și viitorul. Nu vom da niciun pas înapoi când vine vorba de identitatea și simbolurile acestui nume, iar stadionul care poartă numele Baronului este primul dintre acestea fiind însăși casa noastră, și nici nu vom amaneta viitorul pe care ni-l dorim luminos, mai ales în urma ultimelor rezultate sportive, rezultate însă care se vor dovedi efemere fără fundația oferită de o infrastructură decentă.

Pentru noi doar UTA contează!”

19 comentarii

  1. Eu v-am spus ca baietii astia, ma refer la cei din administratie, au ajuns sa confunde Aradul si banii aradenilor cu propria ograda. Deh, metehne mostenite de la Falca, omul care uraste UTA asa cum iubeste si corectitudinea. Asa inteleg oamenii astia sa se puna in slujba cetateanului. Dar aici, recunosc, noi, cei multi, avem o parte de vina, prin tacerea noastra am fost complici cu acesti sacali. Buna metoda PNL-ului de-a face politica. Vedeti vreo diferenta intre astia si un camatar sau un clan de interlopi?
    Comunicatul baietilor trebuie sa ajunga neaparat in presa centrala.

    0
    0
  2. bai frate pt asa comunicat ar trebui sa isi dea demisia balcea si bibart!!de ce autoritatile statului nu isi fac datoria?e semn clar de frauda imensa financiara si nimeni nu face nimic s au furat bani publici si nimeni nu raspunde ce tarade rahat am ajuns pnl psd toti fura de rup!

    0
    0
  3. Ce drac sa învețe brelocurile de la sefu lor doar minciuni și intimidați nu mar mira suspendarea finanțări echipei UTA la ce meanevre se fac pe bani publici si in acest moment cand avem speranțe de ce sa nu le curme gunoaiele care conduc orasul cică pnl care nu stie cum sa mai capuseze banul public sunt la disperare pnl dispare și din ARAD la ce manevre de intimidare

    0
    0
  4. Eu chiar astept comunicat din partea Primariei in legatura cu presupusul santaj de stopare a finantari. Vad o mare problema daca nu dezmint ferm aceasta stire.

    0
    0
  5. Santaj ordinar!
    Cat despre faptul ca suporterii asteapta solutii concrete nu ar mai fi nimic de zis in conditiile in care ministadionul trebuia finalizat de 2 ani.
    Asa ca sa… asteptam! Si cand o fi gata, probabil in cincinalul 2021-2025, sa nu uitam sa multumim celor din administratia publica locala.

    0
    0
  6. LUATI LEGATURA CU D-NUL VICEPREMIER FIFOR. ESTE UN OM CU PRESTANTA SI PUTERE. NU VA PIERDETI TIMPUL CU ARADENII CARE NU POT FACE NIMIC.

    0
    0
    1. Ușor cu propaganda politică, nu ține la noi. Dacă vă imaginați că mesajele de genul ăsta sunt mai puțin grețoase decât practicile rivalilor voștri vă înșelați. Pentru toți trepădușii de partid, indiferent de inițiale, același mesaj: Țineți-vă balele departe de UTA!

      0
      0
    2. Bună asta, nu te ințelegi cu dracu, mergi la tac-su, de parcă nu-s croiți din același aluat.
      Uită-te la ei, la toți, seamănă intre ei, zici că-s făcuți in aceeași eprubetă…oameni fără coloană, fără respect, fără Dumnezeu, puși numai pe căpătuială, ridicați pe minciuni , cunoștințe și relații, mici de tot când vine vorba despre răspundere și dat explicații.

      0
      0
  7. Gâlcă le dat ordin să nu mai finanțeze echipa sa nu mai se faca valuri pt terminarea construcție și să nu se afle cum sau furat bani afacerilor iar brelocurile Bibart și balcea au transmis ordinul mai departe numai asa scapa falca basma curata pnl și psd aceiași mizerie

    0
    0
  8. DNA, va rugam frumos sa v-a autosesizati, in caz contrar v-a trebui sa mergem mai sus, pentru rezolvarea problemei. Semnat: aradenii!

    0
    0
  9. Dar si cand ulciorul va obosi sa mai mearga la apa,va fi bai mare….Garantat!Abia astept si nimeni de pe lume,nu ma va intimida!
    UTA este UTA,si daca am ceva de spus,o voi spune ca si mereu,direct…UTA nu este zarul aruncat la noroc,politic!Sper ca in curand,sa plateasca multi,multi….Va veni si momentul adevarului….Nu este pentru cine planuieste ci pentru cine tainuieste….Putina rabdare….
    Vreau sa fie publicat acest santaj,in facsimil in citat,cine ameninta clubul cu retragerea
    sustinerii,oficial…..

    0
    0
  10. D-nul Giuliano pt. ca nu ne cunoastem sunt de acord cu d-stra. Va jur ca nu-l cunosc pe d-nul Fifor nici macar nu l-am vazut in viata mea. UTA a fost pierduta pe criterii politice si trebuie recistigata tot asa. Cind o sa ne cunoastem o sa vorbim mai multe.

    0
    0
  11. Cine p……..mea sunteti voi Superter Club UTA,pe cine reprezentati ? ca va bagati in toate cele .Spuneti-mi cati dintre voi cunoasteti UTA din perioada de glorie cu Gornea,Iorgulescu,Biro,Kukla,Poszonyi,Popovici,Lereter,Schepp,Domide,Broszowsky,Axente ,Kun ,Sima,Fl.Dumitrescu,Dembrowski Otto,/ sau echipa cu Sinescu ,Gaspar,Hirmler,Bodi,Giurgiu,Leac,Tisza,Mutica Gaica,Mitu,Tucudean,Ungur,Panin ,Botis,Varga,etc.
    Voi va jucati cu pasarica in praf cand astia jucau.
    Mai bine erau organizati pe vremea lui Luca Alecu,voi mergeti la birtul lui ala de are Old Lady Pub,ii faceti vanzare si in rest este desertaciune

    0
    0
    1. Ăștia sunt ăia care au salvat UTA de la pieire definitivă, cum a patit si gloria bistrița care a fost radiată de la frf in aceasi zi cu UTA! Fără ăștia acum ramaneai cu amintirile, si in orasul arad nu ar mai fi existat fotbal la nivelul primelor trei ligi, la fel cum e acum la oradea, satu mare , ramnicu valcea sau targu mures! Baietii astia au salvat UTA impreuna cu mult hulitul Meszar!

      0
      0
    2. Interesant @Paraipan…La meciul contra Calarasi,aparea un tip,distins,pe la 60-65 ani,,carunt,in tricou Mercedes,oficial…As fi jurat ca a fost Schepp…Am intrebat pe Codru si Voinea,cica nu au observat…M-as fi jurat ca l-am recunoscut pe Schepp…Oare doar eu am vazut?

      0
      0
    3. SCU e mare parte din fostul SUR Speza Ultra Rosa e cel mai bun lucru care sa intamplat UTA-ei după 90.
      Băieții ăștia sunt sudoare si sânge pt UTA.
      Dacă Bara le-a lăsat palmaresul înseamnă că a știut de ce.
      Crede-mă că,ei cunosc mai bine decât tine tot ce înseamnă UTA pt ca traiesc pt UTA asa ca nu fi imbarligator aiurea-n ,,tranvai”.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button