UTA Arad

Balint admite dificultățile în alegerea formulei de start: „16-17 jucători ar merita să fie titulari, dar campionatul e lung și vom avea nevoie de toți”





La primele sale conferințe de presă din calitate de antrenor al „Bătrânei Doamne”, Laszlo Balint susținea că e adeptul sistemului de joc 4-2-3-1, iar în partidele de verificare a și bătut monedă pe el. Însă, odată cu începerea partidelor pe puncte, antrenorul arădean a optat pentru doi atacanți de meserie, respectiv Cipri Rus și Vali Buhăcianu. Și, dacă împotriva celor de la Călărași, golgheterul ediției precedente de campionat a început meciul undeva în dreapta, cu Rus vârf împins, la Ploiești cei doi au evoluat în linie, într-un sistem 4-4-2.

Ambii au înscris, echipa nu a luat gol, iar „Bătrâna Doamnă” e singură pe primul loc al clasamentului cu maxim de puncte și golaveraj 6-0. La fel de adevărat este că, pe arena „Ilie Oană”, a absentat din primul „11” Miculescu, fotablistul cu atribuțiile „decarului” la UTA, însă Balint a primit răspunsuri clare din partea atacanților săi. „Chiar dăcă se văd cei doi atacanți de meserie în teren, reperele tactice rămân aceleași. Nu contează sistemul pe care îl jucăm și la pauză, la Ploiești, am vorbit cu Rus și Buhăcianu să blocăm construcția lor încă de sus, stând ambii pe aceeași linie. Până la urmă, este foarte important să avem abilitatea de a ne adapta la situația de joc, căci reperele tactice sunt aceleași de când am venit eu la echipă. Nu contează cine joacă, important e să avem posesie bună în jumătatea adversă și să ducem mingi și jucători la finalizare în careul advers. Mă bucur că avem jucători capabili de execuție, de a marca goluri, am dat dovadă de pragmatism la Ploiești. Trebuie să o ținem tot așa, să ne creăm ocazii și să fim eficițenți sâmbătă. Echipa din Miercurea Ciuc e organizată, se apără bine și are în componență jucători tehnici, care pot pune probleme mari la tranziția negativă”, a menționat antrenorul „roș-albilor”.

O echipă utistă cu nume importante pe banca de rezerve, ca Bolboașă, Șeroni, Ursu, Pușcaș sau Khailala, este destul de greu de gestionat, dar Balint susține că a găsit înțelegere la jucătorii săi. „Din păcate, pentru câțiva dintre jucătorii noștri, destul de mulți, fotbalul se joacă în 11. Acum, 16-17 jucători în lot care ar merita să fie titulari, dar mă bucur că au înțeles că avem în față campionat lung și avem nevoie de toți. Până și de Vulturar, cel mai tânăr jucător din lot la numai 15 ani, avem nevoie. Când sunt componenți ai lotului care merită să îmbrace tricoul acestei echipe și noi ne bazăm pe toți, indiferent că au fost titulari cu Petrolul sau vor juca cu echipa de pe ultimul. Sezonul e lung, de anduranță, toți trebuie să înțeleagă că trebuie să rămână serioși. Nu am ce să reproșez nimănui, toți au priceput că trebuie să rămânem la fel, cu atitudine și motivație. Pe de altă parte, pentru noi, ca staff tehnic, să avem la dispoziție fotbaliști de același nivel, în așa fel încât să ne facă dificilă alegerea pentru meciuri, e un lucru bun”, a adăugat Balint.

Dincolo de rezultatele maxime, atmosfera bună este întreținută la UTA și de sistemul de premiere respectat de conducerea clubului. Jucătorii și-au încasat primele pentru victoriile cu Dunărea și Petrolul și atacă „hatrickul” în disputa internă cu FK Csikszereda. „E foarte important pentru noi că e stabilitate financiară, dar suntem pe o gândire unitară, nu ne gândim la prime înainte de rezultat. Chiar și acum, la Ploiești, nu ne-a interesat acest aspect, cu Dunărea la fel. Primele de joc sunt un bonus pe care îl obținem după muncă, ne bucură faptul că cei din codncuere ne oferă această stabilitate și respectă înțelegerea pe care am avut-o înainte de a se achita de primele înainte de următorul joc. Lucrurile sunt cum trebuie să fie la un club profesionist și UTA arată ca și conducere, lot de jucători, ca un club profesionist care se va dezvolta și va începe să fie și mai puternic”, a mai punctat Laszlo Balint.

UTA ocupă primul loc în clasamentul ligii secunde după două etape, iar sâmbătă, la Arad, dă piept cu nou promovata Csikszereda. Având în vedere interesul mare pentru întâlnirea de pe „Motorul”, clubul arădean a pus în vânzare bilete începând de ieri la sediul clubului de pe Calea Victoriei, nr. 20, în intervalul orar 16-18. Sâmbătă, acestea vor fi comercializate înceoând cu ora 9,00. De asemenea, sâmbătă, la stadionul din Aradul Nou, clubul UTA continuă campania de vânzare a abonamentelor pentru sezonul 2019-2020. Rezervări și informații, la numărul de WhatsApp 0744.767.291.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploieşti

4 comentarii

  1. E greu ca vreo echipă din serie sa tina piept pe Motorul la vreo șapte aradeni care. știu ce e golul ! Doi atacanți ,,,muscatori” plus un Lorenzi Miculescu ,Bustea și chiar. Melinte !! Jocul cu doi atacanți aduc punctele. Modelul cu un atacant merge cînd joci in 10 ,la vreo eliminare . Lotul valoros a devenit cînd calitatea a luat locul. cantității .!! Echipa asta din Ciuc ,nu e totuși SEPSY. !! Atentie în continuare la unele cartonase gratuite .! Meciurile mai ușoare alternează cu derby-uri și e păcat să nu beneficiezi de ce ai mai bun ! Cum s-a văzut deja lipsa lui Miculescu. El e legatura cu. atacul !!

    0
    0
  2. meciul cu Ciuc este important,trebuie sa jucam serios si daca se poate sa dam cat mai multe goluri care vor conta la promovare.Antrenor avem,jucatorii sa il asculte si va fi totul ok!FORTZA UTA !

    0
    0
  3. Ne-a fost foarte dor de un 4-4-2 si iata ca acum se poate…Si nu numai ca se poate,ba chiar sa ai cu cine sa treci pe parcursul meciurilor,cu lejeritate la un alt sistem dorit….si inapoi….
    Ma ung pe suflet aceste schimburi de sistem de joc,din mers….Imi place foarte mult Ursu….Mingicar,extrem de tehnic,de viteza,cand are mingea la picior,le inoada picioarele fundasilor adversi….Intra atunci cand adversarii sunt deja obositi…Cand ai banca serioasa,parca nu ai emotii….
    Aratam bine de tot,pe bune!
    Nu avem voie sa privim nici un adversar de sus…Bafta UTA!Puncte si cat mai multe goluri!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button