UTA Arad

Mijlocașii juniori – preferați pentru moment de Balint la UTA, dar: „Toți sunt la nivelul eșalonului secund, e foarte important să fure meserie de la seniori”





În cele două runde disputate în prezenta stagiune, stafful tehnic arădean a optat pentru juniori doar la mijlocul terenului, patru la număr. Hrezdac a fost integralist, Miculescu a jucat 90 de minute cu Călărași, Oroian a evoluat din primul minut la Ploiești, făcând ștafeta cu Isac, jucător care a prins câteva minute și cu Dunărea. În schimb, Deta, Ivan, Salka, Vulturar și mai ales portarul Opric se pare că mai au de așteptat până să apară pe teren în acest sezon.

Oricum, Laszlo Balint a foarte mulțumit că are variante de fotbaliști Under 19 în orice zonă a terenului: „Am spus încă din vară, când am făcut transferurile, că vreau ca juniorii să aibă concurență jucători seniori. Și pentru dezvoltarea lor este foarte important acest lucru, ei trebuie să vadă și să fure meserie de la cei care joacă pe posturile lor, sper să înțeleagă asta. Chiar și cei care au început ca titulari acest sezon sunt vizați. Hrezdac are concurență mare la mijloc în Lorenzi și Pușcaș, Miculescu, la fel, ați văzut că avem soluții multiple. Cel mai important este că avem juniori care sunt la nivelul eșalonului secund sau chiar peste. Dar, pe de altă parte, au de muncă ca și noi toți, trebuie să ne dezvoltăm împreună. Ei trebuie să înțeleagă că pot crește și pot evolua la un nivel mult mai ridicat decât cel de acum”.

Teoretic, Miculescu ar trebui să revină în formula de start utistă după ce și-a revenit complet după problema medicală acuzată la revenirea de la lotul național. „David nu fost sută la sută apt din punct de vedere medical și am preferat să îl menajez și să încep cu Oroian. Acesta și-a făcut treaba cât a putut el mai bine, nu a fost deloc un meci ușor pentru el din cauza consumului fizic. Alex mai trebuie să mai crească la capitolul forță fizică, iar Isac a intrat bine și s-a adaptat cerințelor jocului, mai ales că nu a jucat în amicale în bandă. Din fericire pentru noi a intrat foarte bine, s-a apărat, a avut tupeu, personalitate, e încă un semnal clar că avem soluții, lot echilibrat, jucători polivalenți, care au înțeles că trebuie să-și facă treaba indiferent cât și unde joacă. Până la urmă, și aceste detalii au creat spiritul de care spuneam de când am venit aici. Am format un grup puternic într-un timp scurt, ceea ce nu e ușor, iar rezultatele din acest debut de sezon contribuie la dezvoltarea spiritului și creșterea în putere a acestui grup de jucători”, mai consideră Gyuszi Balint.

„Principalul” arădenilor a urmărit din tribună victoriile juniorilor utiști contra celor de la LPS Banatul (7-0 și 7-2), în cadrul etapei secunde a Ligii Elitelor U19 și U 17. „Academia UTA are jucători talentați, dar nu vreau să dau nume pentru că nu ar fi corect. E clar că pentru mine contează mult să avem resurse de jucători tineri și la acest capitol stăm bine. Mă bcuur că și tinerii muncesc și au ambiția să ajungă în lotul nostru. Sunt multe exemple de jucători tineri care au făcut asta la Arad, eu o să urmăresc traseul echipelor de juniori și sper ca, mai devreme sau mai târziu, unu sau doi să facă pasul spre prima echipă, căci sunt jucători cu potențial”, a mai punctat Balint.

În ediţia 2019-2020 a competiţiei, cluburile din Liga 2 vor folosi pe durata întregii partide cel puţin doi fotbalişti Under 20. Sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 2000.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploieşti

2 comentarii

  1. Un prim pas e făcut . Multe momente din joc se ridica la nivelul consacraților . Cum trebuie ca toate momentele sa fie ,,,pline” mai presupune timp și munca. Totul e ca ochiul antrenorului să vadă în ei pe viitori titulari de 24 sau 25 de ani . Adică cei care vor primii pe viitorii juniori ,cei de virsta lui VULTURAR.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button