UTA Arad

Gyuszi Balint atrage atenția: „Adversarii încep să ne cunoască potențialul și vor fi mult mai motivați când vor juca împotriva UTA-ei”





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a avut un start perfect în noua ediție de campionat a ligii secunde. Chiar dacă a avut și momente de joc mai slăbuțe în disputele cu Dunărea Călărași și mai ales Petrolul Ploiești, „roș-albii” au obținut victorii rotunde, în oglindă (3-0) și sunt primii din clasă înainte de runda ce începe mâine și se termină marți, cu Turris – Rapid.

Laszlo Balint susține că și-a asumat și lucrurile ce au mers mai prost pe „Ilie Oană” cu scopul de a le remedia în vederea următoarelor dispute pe puncte. „Într-adevăr, la Ploiești, au fost anumite probleme pe organizare a liniei defensive pe care, din fericire, le-am reglat din mers, în special la pauză. În primul rând, nu am reușit să blocăm mobilitatea adversarilor din compartimentul, în special a lui Ștefănescu și Marinescu, nu am blocat nici culoarele de pasare și când veneau cu fața spre poartă au reușit să ne suprindă puțin. Astea le-am reglat după discuții în vestiar, la pauză, însă în repriza a doua ei jucat și cartea Arnăutu și aici am avut din nou ceva probleme. Le-am spus băieților să fim atenți și să le blocăm centrările în careu, dart, din păcate, au intervenit probleme de poziționare, iar Arnăutu a avut două-trei ocazii importante. Eu zic că aceste probleme de poziționare au fost înțelese de băieți după discuțiile avute cu ei, dar și prin antrenamentele făcute, fiecare din vestiarul nostru știe că poate evolua mult mai bine și sper să o facă la fiecare meci. Știm ce potențial avem și că putem juca mult mi bine pe ambele faze ale jocului. Până la urmă, sunt importante punctele pe care le luăm, ne bucurăm că am fost eficienți și nu am luat gol, pentru mine asta contează foarte mult”, a menționat antrenorul „roș-albilor”.

Dar, povestea frumoasă de Ploiești s-a încheiat demult, iar mâine UTA intră pe teren pentru alte trei puncte importante în lupta pentru pozițiile de vârf. „Timpul pentu a pregăti meciul cu Csíkszereda a fost scurt, prima preocupare a noastră a fost să ne revenim fizic după consumul mare de energie din meciul cu Petrolul și sper să avem prospețimea necesară la jocul de sâmbătă. Altfel, sunt mulțumit că în vestiarul UTA-ei, pe lângă valoare și caracter, avem jucători maturi pentru acest nivel, care știu să gestioneze momente de euforie. Avem satisfacția rezultatelor muncii noastre. Venim după o perioadă de muncă grea și ne bucurăm că avem rezultate, dar, până la urmă, trebuie să confirmăm acest debut bun de sezon. Chiar le-am spus băieților că meritul acestui start e al lor, al nostru, dar ne și obligă de acum înainte. Fiecare joc va fi și mai dificil, pentru că adversarii încep să ne cunoască potențialul și vor fi mult mai motivați când vor juca împotriva UTA-ei”, mai consideră „principalul” arădenilor.

Discuția despre formațiile care se vor bate la promovare nu îi suscită un interes prea mare lui Balint. „E devreme să vorbim cine va fi sus și va și rămâne acolo până la final. Dacă ne uităm la clasament, Petrolul e jos, U Cluj, la fel, dar sunt echipe ce au forța necesară pentru promovare. La fel cum Buzăul sau Reșița pot fi echipe puternice, cel puțin pe teren propriu. Aud și eu că Buzăul nu ar avea drept de promovare, dar sunt sigur că nu vor juca pentru locul  10, ci vor aborda fiecare meci la victorie. Rămâne de văzut dacă Buzău sau reșița vor fi la promovare, dar asta nu înseamnă că nu vor juca la victorie în fiecare meci. Dar asta mă bucură, e un nivel ridicat al valorii, echipele nou promovate au demonstrat că pot face figură frumoasă, campionatul  e foarte echilibrat și pot apărea suprize. Sunt convins că lupta se dă până la final și pentru promovare și va fi cel puțin o echipă surpriză”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Într-adevăr, patru dintre cele cinci echipe nou promovate din Liga 3-a sunt înșirate pe locurile 2-5, cu 6 (Turris și Buzău), respectiv 4 puncte (Rapid și Reșița).

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploieşti









Un comentariu

  1. Veti vedea oameni buni: ca Turris trebuie sa promoveze. Trebuie sa le administram niste incurajari cand vin la Arad. Va fi urmatorul FC Scornicesti

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button