UTA Arad

Suciu: „Cine nu a văzut meciul își face o altă idee, meritam mai mult. Ca și la Buzău, ne-a costat lipsa de experiență!”





Nou promovata Csíkszereda Miercurea Ciuc nu a arătat deloc rău la Arad, însă a plecat cu mâinile goale acasă. Cel puțin în prima parte, formația harghiteană a jucat o partitură tactică bună împotriva utiștilor, însă, în debutul părții secunde, la prima fisură majoră în defensivă a fost taxată.

Valentin Suciu a pus eșecul în special pe seama lipsei de experiență a jucătorilor săi. „Din păcate, am pierdut un joc în care, la un moment dat, ne puneam speranțe. Din punctul meu de vedere, ne-a costat lipsa de experiență la nivelul jucătorilor și e a doua deplasare în care se vede asta, după cea de la Buzău. Trebuie să ne trezim la realitate cu toții și trebuie să jucăm un fotbal mult mai bun. În prima parte repriză am încercat să amenințăm poarta adversă, am avut oportunități, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Oricum, scorul mi se pare dur, dar ăsta e fotbalul. Dacă ai ocazii de singur cu portarul și dai în plopi…Ocaziile se răzbună, ca și astăzi, rezultatul e nedrept, dar la final rămâne el e cel care rămâne înregistrat pe tabelă. Cine nu a văzut meciul îți face o altă idee, meritam mai mult, dar din păcate nu am putut. Fotbalul te răsplătește sau te pedepsește, când nu faci ce trebuie în teren. Felicit UTA pentru victorie, pentru rezultat, noi avem mult de învățat din acest joc și sperăm ca la următoarele meciuri să ne reglăm și sunt convins că vom face asta. Lipsuri avem în special pe faza de atac”, a analizat la cald eșecul (0-3) de la Arad antrenorul ciucanilor.

Întrebat ce impresie i-a făcut echipa arădeană și dacă a contat aportul unui stadion plin, Suciu a adăugat: „UTA este o echipă de tradiție, cu suporteri extraordinari, care au susținut echipa pe tot parcursul meciului. E o formație matură și rezultatele confirmă acest lucru. Au jucători care pot decide jocul, e a treia etapă în care învinfe cu același scor, chiar dacă, la fiecare meci în parte, poate rezultatul e cam dur pentru adversari, dar așa e în fotbal. UTA e o echipă foarte pragmatică, dacă o ține așa, poate să ajungă departe. Altfel, fotbalul e pentru spectatori, mie îmi pare sincer rău că nu a fost și mai plin stadionul. În fața unor tribune pline, jucătorii se simt fotbaliști și știu că trebuie să facă spectacol pentru spectatori. Nu contează că ești acasă sau în deplasare, fotbalul s-a inventat pentru spectatori”.

La cum a arătat jocul lor în primele etape, ciucanii ar putea arbitra lupta la vârf.  „Obiectivul e de a forma o echipă competitivă și să ne menținem în Liga 2-a. Eu nu mă gândesc să fiu arbitru la promovare, mă gândesc doar la noi. Adică, ne propunem să avem un joc bun, plăcut ochiului, am încercat și azi și chiar ne-a ieșit. Campionatul e foarte lung, vrem să încurcăm pe toată lumea pentru a acumula puncte, dar trebuie să și putem”, a încheiat Suciu.

În runda viitoare, Csíkszereda găzduiește Călărașiul, echipă ce a început prost acest sezon de Liga 2-a.









Un comentariu

  1. Ba chiar o sa incurcati pe toata lumea , aveti echipa buna dar este nevoie de timp pt. a va regla unele lipsuri care va afecteaza la jocurile pe care le disputati pe teren !!! JEBARI la cum joaca de bine datorita talentului pe care il are ,nu cred ca va mai sta mult timp la Miercurea Ciuc !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button