Fotbal judetean

Debut fericit pentru Mutică, gazdele vorbesc despre viciere de rezultat: CS Glogovăț 2013 – Victoria Zăbrani 0-2





Dintre formațiile favorite la podiumul Ligii a IV-a cea mai grea misiune a avut-o Victoria Zăbrani în deschiderea stagiunii. Trupa preluată de Dorel Mutică s-a deplasat la Vladimirescu, acolo unde, și pierduse în amical în urmă cu trei săptămâni (1-2).

Combatantele nu au făcut risipă de efort încă din start, jocul fiind bărbătesc, la limita regulamentului. Oaspeții chiar au cerut eliminarea lui R. Ardelean la o intrare asupra lui Topai, dar și cei de la Glogovăț au protestat îndelung la o fază la care au solicitat penalty și roșu la un fault asupra lui Diarra. În ceea ce privește ocaziile, Mandache a ratat incredibil din numai 4 metri, dar nici Ghergar nu a fost mai precis în careul advers. De partea cealaltă, Mitrea a avut de lucru la șuturile de la distanță ale lui Ruja și Ardelean.

Repriza secundă a început, însă, cum nu se putea mai bine pentru Victoria. În minutul 49, Topai a pătruns în viteză pe stânga, i-a pasat lui Ghergar în centrul careului și fostul atacant al Șimandului a făcut o pivotare scurtă și a trimis puternic în stânga lui Vîrtaci. „Vladi” nu a abandonat lupta, iar Mariș și Doboș au avut două bune ocazii de egalare, dar loviturile lor de cap s-au dus pe lângă poartă. Încercând să forțeze atacul, amfitrionii au trecut apoi la un sistem cu trei fundași centrali și astfel s-au născut spațiile pentru golul de 0-2. Era minutul 86, când Zele a profitat de o bâlbâială a adversarilor, a plecat pe o contră și l-a învins pe Vîrtaci cu un lob de efect. Minutele de prelungire au venit cu câte o ocazie de ambele părți, Negrea, respectiv Cornea, însă destinația punctelor era deja stabilită.

„Oficialii” celor de la Glogovăț au fost extrem de supărați de maniera de arbitraj, în special în dreptul „centralului” Saladea și a „asistentului” Arsa. „În opinia noastră, a fost viciere de rezultat. După o jumătate de oră de joc, am avut penalty clar cu eliminare pentru ei, ca să nu mai spun de alte intrări ale lor. Renato Ardelean a trebuit schimbat la pauză, fiindcă avea glezna cât o sticlă de Cola de 2,5 litri, după o intrare a lui Moisă la care nu s-a dat nici măcar fault. Golul de 0-1 a fost precedat de un offside de 1 metru, în fine, nu meritat sub nicio formă să pierdem acest meci la cum s-a jucat și raportul ocaziilor clare. Și la posesie am stat mai bine decât ei, rezultatul e mincinos”, a precizat Călin Dehelean, antrenorul lui „Vladi”, care a avut ceva probleme de efectiv pe linia de fund și, astfel, a fost nevoit să facă unele improvizații.

Dincolo, Zăbraniul și-a atins scopul, trei puncte în debutul stagiunii. „Victorie meritată datorită fazelor pe care le-am avut, mult mai multe decât ale adversarului. Un început mai greu ca la orice debut de campionat, una peste alta sunt foarte bucuros. Sigur, chiar dacă am câștigat, am avut anumite probleme pe care trebuie să le punem la punct din punct de vedere al execuțiilor în fața porții, pentru că am avut destule ocazii clare de a marca și nu am băgat mingea în poartă. Sunt extrem de mulțumit de atitudinea jucătorilor, de faptul că și-au dorit foarte mult, au dat totul pe teren și cred că este un prim pas. Este o victorie care, cred eu, ne va aduce continuitate. Era foarte important să începi campionatul cu o victorie, mai ales în deplasare. Asta îți dă încredere, moral, sper să fie de la meci la meci din ce în ce mai bine din punct de vedere al exprimării în teren a echipei”, a punctat Dorel Mutică, antrenorul Victoriei.

Formații:

Glogovăț: Vîrtaci – Coșa, Mariș, Ruja, Avram – Doboș, R. Ardelean (46 Popa) – Gornic (65 Borteș), Negrea, Diarra – N. Faur (65 Stoian). Antrenor: Călin Dehelean.

Zăbrani: Mitrea – Iova, Pașcu, Bier, Topai – Moisă, Hodan (69 Vasilca) – Kocsis, Zele (87 Poenaru), Mandache (78 Cojocaru) – Ghergar (65 Cornea). Antrenor: Dorel Mutică.

Arbitrii: Sorin Saladea – Alina Mihoc, Emil Arsa. Observatori AJF:  Corneliu Tiulea, Gheorghe Sfăt.









2 comentarii

  1. Respectăm dreptul la liberă exprimare a dl. Dehelean. Însă să spui că, golul lui Ghergar a fost precedat de un offside de 1 metru când tu erai în celălalt capăt al terenului și că băieți tăi s-au comportat ca niște mielușei pe teren iar ai noștrii au fost cu duritățile, este totuși prea mult. În fine nu mai dorim să comentăm celelalte afirmații făcute însă este păcat dle. Dehelean că nu aveți tăria să recunoașteți că ați fost învins de o echipă mai pregătită ca a dumneavoastră în acest moment.
    CS. Victoria Zăbrani

    0
    0
    1. Ca să beneficiezi de un rezultat pozitiv, trebuie să și marchezi. Nu spun că Glogovăț nu a avut posesie mai bună ca Zăbraniul, dar nu a reușit să marcheze, din (totuși) rarele ocazii de gol, pentru că Mitrea a scos absolut tot. Pe lângă asta, Zăbrani a jucat pragmatic, ca o echipă în deplasare: ori de câte ori a avut ocazia, s-a apropiat periculos de poarta lui Paul Vîrtaci, care, și el, a scos câteva mingi grele. Glogovăț merita măcar un gol, mai ales pentru cum a plimbat mingea pe teren, dar pentru a o băga în ațe trebuie mai mult de-atât. Cât privește arbitrajul, Saladea a avut câteva decizii care a enervat ambele echipe, iar opțiunea de a judeca același tip de infracțiune cu două măsuri trebuie scos din „arsenalul” tuturor arbitrilor. Regulamentul de joc este unul, iar interpretarea acestuia după „cum bate vântul” nu duce la nimic bun.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button