Rugby

CS Universitatea deschide stagiunea cu un turneu de rugby în 7: Șapte nume noi în lotul lui Grindei





După câțiva ani, proiectele rugbiștilor de la CS Universitatea Arad au fost acceptate de Centrul Cultural Municipal Arad, astfel că „ștacheta” va fi puțin ridicată începând cu noul sezon. Sigur, salariile jucătorilor și antrenorilor se pot plăti doar parțial din bani publici, dar e un mic pas în față pentru gruparea „studențească”. Deocamdată, e greu de crezut că trupa lui Marian Grindei se poate bate pentru promovare, însă CS Universitatea începe să atragă, încetul cu încetul, și sportivi cu o anumită cotă.

Fundașul Ilie Tiron și aripa Alexandru Strună și-au dat deja acordul să revină la echipă, care și-a mai asigurat serviciile și a cinci jucători timișoreni de 19-20 de ani: Sebastian Gurdui (pilier), Răzvan Anton ( taloneur), Patrick Lucanu (linia a III-a), David Pasztor (centru) și Denis Delceanu (aripă). Singura despărțire certă este cea de Paul Perici, care își încearcă șansa la RCM Timișoara în prima ligă. „Sunt jucători tineri cu care trebuie lucrat mult și care trebuie să aibă cât mai multe meciuri în picioare. Din fericire, putem pune lângă ei și câțiva jucători cu experiență, vrem și sperăm să facem o figură mai frumoasă decât în sezonul precedent. O calificare în play-off ar fi un rezultat bun”, spune antrenorul-jucător, Marian Grindei.

Divizia Națională debutează pe 21 septembrie, CS Universitatea fiind în serie cu echipele din Gura Humorului, Petroșani, Sibiu și Alba Iulia. Debutul stagional al arădenilor va veni, însă, mult mai repede. Chiar în acest weekend, „stundenții” se deplasează la Cluj pentru primul turneu de rugby în 7, unde îi au ca adversari pe U. Cluj, Mănăștur, Sportul Studențesc și RCM Galați. Al doilea turneu se va disputa la Iași pe 31 august, iar al treilea, chiar la Arad, pe 14 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button