Crisul Chisineu-Criș

Timișoreanul Birău, transfer țintit pentru Crișul: „Putem termina în primele 5 echipe ale seriei”





Crescut de LPS Banatul, Alex Daniel Birău a și-a împărțit cariera între echipele timișorene Făget, ASU Poli, cu care a evoluat și în Liga 2-a și ACS Dumbrăvița, dar a avut și experiențe extrajudețene la Farul, Fortuna Câmpina sau în afara țării, în Austria, la Bad Hall. Din această vară e fotbalistul Crișului, Adrian Abrudean utilizându-l ca fundaș dreapta. „Cu excepția a două-trei meciuri la Dumbrăvița, nu am prea jucat pe acest post. Am cam fost mijlocaș toată cariera mea, dar mă descurc și în spate, pe una dintre cele două benzi. Este o nouă experiență pentru mine, am acceptat-o fără să stau prea mult pe gânduri. Important este că m-am acomodat destul de repede la Chișineu Criș, băieții sunt de caracter. În plus, am găsit un grup foarte unit aici și integrarea a fost mai ușoară”, spune fotbalistul de 25 de ani.

Birău a fost cel care a băgat-o pe Crișul în joc în partida de Cupă, de la Pecica, la scorul de 2-1 pentru gazde. Meciul avea să se termine cu scorul de 3-2 pentru oaspeți. „Într-adevăr, nu m-am gândit să dau pe poartă. Am vrut să centrez și cu puțin noroc a ieșit acest gol. Apoi, am continuat să atacăm, am avut destul de multe ocazii, cred că e o calificare meritată în turul trei”, mai susține elevul lui „Știli”.

Fotbalistul timișorean nu a renunțat la gândul de a evolua în eșaloanele superioare ale fotbalului românesc. „Am pornit din Liga 4-a și am ajuns în a doua, nu mă sperie munca, cu atât mai mult cu cât am mare încredere în grupul de la Criș. Sunt optimist, eu zic că putem termina în primele 5 echipe ale seriei. Știu că, poate, nu suntem printre favoriți la un loc în fruntea clasamentului, dar e fotbal și se poate întâmpla orice, mai ales dacă dai totul din tine etapă de etapă”, a încheiat polivalentul fotbalist al „alb-albaștrilor”.

Pecica – Crișul se va disputa din nou la acest sfârșit de săptămână, dar de această dată cu miza primelor puncte stagionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button