UTA Arad

Pelici și Balint se gratulează reciproc înainte de duelul direct: „Un garant al lucrurilor bine făcute” v.s. „Antrenor bun, focusat pe organizarea defensivă”





De când a promovat pe scena eșalonului secund a fotbalului românesc, Ripensia s-a ținut bine în întâlnirile cu UTA. Din cele patru dueluri, timișorenii au câștigat două (3-2, la Șiria și 1-0, în primăvară, pe „Dan Păltinișanu”), au bifat remiza, 1-1, în noiembrie 2017 și au pierdut doar în runda a treia a stagiunii trecute, 1-2, pe „Motorul”.

Cele două formații se vor confrunta, în premieră, pe arena „Eletrica” din Timișoara, într-un moment sensibil pentru gazde și de maximă încredere pentru arădeni. „ Urmează un joc împotriva uneia dintre cele trei echipe cu maximum de puncte în această ediţie de campionat. UTA e una dintre echipele ce se anunță favorite la promovare, care a investit masiv vara aceasta în aducerea de jucători. Au transferat jucători buni şi foarte buni, chiar zilele trecute au făcut o mutare interesantă, cu aducerea lui Ioniţă. Ne aşteaptă un meci dificil, probabil vor veni la Timişoara hotărâţi să câştige. Ne dorim să producem surpriza, pentru că, e clar, plecăm cu şansa a doua. Chiar dacă jucăm acasă, UTA este favorită, ştim ce înseamnă acest club, suporterii, stafful. Sperăm să scoatem punct sau puncte”, spus Alexandru Pelici despre disputa cu „roș-albii”.

Întrebat dacă crede că UTA o vede pe Ripensia o victimă sigură, Pelici e de părere că Laszlo Balint e suficient de capabil să-i responsabilizeze pe fotbalişti. Cât despre ai săi, problema rămâne greşelile individuale. „Poate ar fi bine să se întâmple aşa, dar cred că Balint e un antrenor care a acumulat suficientă experienţă pentru a-i ţine pe jucători cu picioarele pe pământ. Vom vedea asta la ora jocului, cu siguranţă noi vom fi conectaţi la miză. Sperăm să fie un joc frumos, să avem şi public, vor veni şi suporteri din Arad. Noi ar trebui să eliminăm greşelile personale, pentru că acestea ne-au costat. Cu Metaloglobus şi Buză am făcut cadouri, dacă vom reuşi să corectăm aceste lucruri, vom putea pune probleme oricărui adversar”, a mai explicat tehnicianul Ripensiei, preluat de liga2.prosport.ro.

Antrenorul timişorean a avut cuvinte de laudă pentru strategia grupării arădene, inclusiv la adresa rivalului de sâmbătă. „Există o relaţie de respect reciproc între mine și Laszlo Balint. E un antrenor valoros, care a demonstrat pe la echipele pe unde a trecut. Cu siguranţă, va fi o revedere plăcută. Cred că toţi factorii au un merit, inclusiv cei care au decis să-l aducă acolo, reprezintă motivul schimbării în bine. Balint este un garant al lucrurilor bine făcute, are oameni care pot să-l ajute. Mă refer la Bogdan Apostu, cu care face echipă în conducerea unei echipe. El fiind agent de jucători, îi aduce fotbalişti de calitate”, a mai precizat Pelici.

La rândul său, Gyuszi Balint a subliniat abilitățile „principalului” Ripensiei. „Îl cunosc bine pe Alexandru Pelici, suntem prieteni, ținem legătura, știu foarte bine cum gândește fotbalul. Dânsul se focusează pe o organizare defensivă bună, dar și pe un joc colectiv destul de elaborat, așa că ne așteaptă o deplasare complicată”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Suporterii UTA-ei au mai comandat un autocar

În altă ordine de idei, pe pagina de Facebook a Ultras Arad, unde se fac înscrierile pentru deplasarea de la Timișoara, a apărut următorul anunț:

”Cererea mare de locuri pentru deplasare ne-a determinat să mai comandăm un autocar! Facem tot posibilul ca toți utiștii care își doresc să vadă meciul să beneficieze de transport. Vă așteptăm alături de noi în deplasarea la Timișoara pentru meciul cu Ripensia, sâmbătă, pe 24 august! Meciul va avea loc pe stadionul Electrica (lângă UMT) de la ora 11.

Pentru înscriere la autocar trebuie doar să lăsați un mesaj privat pe pagina noastră și veți primi răspuns în scurt timp cu detaliile deplasării.

Chemați-vă prietenii utiști! Acum este momentul să fim alături de echipă! Distribuiți mesajul ca să ajungă la cât mai mulți arădeni! Etapa asta ne dorim să continue seria victoriilor!”









15 comentarii

  1. Ripensia se simțea bine cu UTA , cînd UTA nu se simțea bine cu ea însăși. ! Cu lucrurile puse la punct, nu se poate vorbi de o rivalitate tehnica ,mai de graba de orașe. ! La obiectivul Aradului nu ar da bine nici măcar un rezultat de egalitate. Asta mai ales în perspectiva deplasărilor la Cluj și Rapid . Timișoreni vor face tot ce depinde de ei ,dar arădenii vor scoate pe masa cartea de vizita. !! Așa poate incepe o lunga perioada în care ,,,textilistii” pot lăsa restului de candidate grija doar. a locurilor doi și trei .. Unul din marii soliști de ,,2”. Hai UTA !!

    0
    0
  2. Greu cu Ripi și mai ales cu Pelici, un antrenor, care ne-a taxat pe unde ne-a prins! Sper ca UTA sa se mobilizeze, sa dea dovada de modestie! Un meci special, daca UTA câștigă va lua elan, încrederea jucătorilor va creste, și deci, exista premisele unui tur de campionat foarte bun! Haide UTA !!!
    Ripensia 1 UTA 2

    0
    0
  3. Mircea, fii optimist, iti supu eu ca, de data asta UTA. va castiga in fata Ripensiei pt. ca avem un lot de jucatori superior timisorenilor, nici nu se pune problema ca, UTA. sa nu castige si asta o spun pt. ca de data asta UTA. are un mare avantaj si anume pe LOSZLO BALINT un antrenor foarte valoros care stie sa ii motiveze pe jucatori la fiecare meci si la felul cum ii pregateste de bine pe baieti la antrenamente ,deci niciun dubiu, UTA. va castiga fara probleme !!! FOERA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  4. Buna seara.cei care se deplaseaza cu masinile personale pot sa-si ia bilete de la stadion sau le putem cumpara din Arad?Multumesc. UTA-DRAGOSTEA MEA DINTOTDEAUNA!!!

    0
    0
    1. Biletele se cumpără doar de la stadion de la Timișoara, indiferent că se merge cu autocarul sau mașinile personale.

      0
      0
  5. Daca as lua-o pe joc,Ripensiei i-am cedat niste puncte,asa usurel..Aveau mare nevoie de acele puncte….Altfel o „buctau” urat….Nu cred in reciprocitati,dar acum,momentan suntem mult peste ei….Pelici isi va face reteta de aparare,distructiva si noi va trebui sa le desfacem jocul….Merg pe rezultat clar 2,apoi la treaba….Mergem la Ripensia cu mic cu mare!

    0
    0
  6. Asta va si juca Pelici, pe aparare si contraatacuri pt. ca este constient de valoarea jucatorilor utisti, dar si asa ,nu au nicio sansa in fata UTA.-ei, deci pronostic 2 solist !!! HAI BAIETII , UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  7. Bun optimismul tuturor, dar sa nu uitam ca UTA nu a jucat un fotbal excelent in ultima deplasare cu exceptia ultimelor 5 minute. Sper sa castigam, dar cred ca va fi mai greu cum unii isi imagineaza. Fortza UTA! Pacat ca meciul nu va fi transmis de TV, cineva ar putea face un Facebook Live?

    0
    0
  8. Pelici este un antrenor foarte bun care a adus-o pe FC Hermannstadt in Liga intai! Ca sibian, ii raman recunoscator D-lui Pelici si ii multumesc(!), dar anul asta UTA trebuie sa intre in Liga intai!

    0
    0
  9. daca uta isi face jocul nu cred ca ripensia sa poata scoate ceva eu am incredere in balint ca isi stie capacita jucatorii !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button