National Sebis

Sebișul ia contact cu noua stagiunea de Liga 3-a în efectiv redus și în compania unui adversar cu pretenții, dar: „Putem scoate un rezultat bun cu Horezul”





După 10 ani de stabilitate financiară chiar la nivelul Ligii a 3-a, Național Sebiș scârțăie din toate balamalele. Cu toate că este un club sportiv de drept public, consilierii locali nu au mai introdus pe lista priorităților fotbalul și asta s-a răsfrânt asupra funcționării și imaginii echipei. Primul semn a fost plecarea de la echipă a lui Călin Cojocaru, cel care a condus clubul managerial și tehnic din 2015 încoace. Exodul jucătorilor nemulțumiți a început în iarnă, însă noul tehnician, Cristian Todea, a avut capacitatea să țină „corabia” pe linia de plutire. Chiar dacă Naționalul a bătut recordul de invincibilitate al echipei, cu 11 etape fără înfrângere,  consilierii au păstrat aceeași distanță față de fotbal. S-a petrecut un al doilea exod al jucătorilor, a plecat și antrenorul Todea, iar imaginea clubului avea de suferit din nou. Cu toate acestea, maramureșeanul Dănuț Șomcherechi și-a asumat reconstrucția, însă doar până la un punct, căci s-a lovit de refuzul multor fotbaliști de a veni la Sebiș. Oricât ar fi de dedicat meseriei sale, fostul fundaș băimărean se confruntă cu un efectiv redus de jucători, ce nu pare capabil să facă față unor adversari cu stabilitate și pretenții.

Iar adversarul din prima rundă chiar are planuri mari pentru acest sezon, după ce a terminat pe locul 3 în stagiunea precedentă a Ligii a 3-a, după Turris și U. Craiova 1948. „După 5 săptămâni de pregătire, iată că vine și momentul adevărului, primul meci pe puncte. Am jucat o primă partidă oficială în Cupa României, dar de acum încep partidele care contează în clasament. Din păcate, lotul pe care îl antrenez este modest din punct de vedere numeric, dar calitativ aș zice că promite foarte mult. Am pierdut zilele acestea și o piesă cu mare greutate în angrenajul echipei, pe Szabolcs Szekely, îi mulțumesc pentru ce a făcut la echipă și îi doresc succes. A fost decizia lui să ne părăsească, mie îmi va fi greu să-l înlocuiesc, dar voi încerca să găsesc soluții. Avem practic o echipă nouă, au rămas doar câțiva jucători din vechiul lot, au venit jucători de caracter, tineri. Eu i-am antrenat cu drag, îmi place să lucrez cu tinerii și am văzut la ei că își doresc foarte mult să facă performanță și asta este frumos pentru un antrenor. Adică să ai cu cine munci, cu băieți care vor mai mult de la ei și să-i vezi că progresează în timp”, a precizat Dănuț Șomcherechi, care are la dispoziție doar 14 jucători.

Nici portarul Gavriș nu se mai află la echipă, dar antrenorul Naționalului încearcă să-și facă treaba până la capăt. „După meciul de Cupă am identificat unele probleme în jocul nostru tactic lucruri pe care le-am corectat și cred că la ora meciului de sâmbătă vom fi pregătiți să facem față exigențelor primei etape. Nu ne sperie adversarul, știm tot ce trebuie să știm despre el. Sunt o echipă valoroasă, nu degeaba au terminat pe locul 3 în seria lor de anul trecut. În plus, s-au mai și întărit cu jucători buni, ca și Mansour, care are o carte de vizită bine cunoscută în fotbalul românesc. Chiar și așa, dacă vom avea atitudine și dăruire, putem scoate un rezultat pozitiv. Contăm pe sprijinul spectatorilor din Sebiș, sper să vină cât mai mulți, noi jucăm pentru ei, pentru orașul lor și vrem să le aducem cinste și onoare prin fotbal”, a adăugat tehnicianul sebișenilor.

Formații probabile:

Sebiș: Moroz – A. Pop, Forisz, Bărbuți, Cornea – Hojda, Bandula – Susan, Chiș Toie, Vereș – Balha

Horezu: Al. Manea – Samson, Cr. Munteanu, Dinu, Covalschi – Ad. Popa, Bobină – Simeanu, Nuță, R. Georgescu – Mansour. 

Arbitri: Alexandru Sovar – Emeric Tocai, Vasile Bogdan ( toți din Sibiu)

 Observatori: Dan Miholcea (Bocșa), Marius Ștefan (Orăștie).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button