UTA AradzTOP ARTICOLE

Balint, după primul eșec pe banca UTA-ei: „O lecție dură pentru noi, au fost unii jucători care s-au îmbătat prea devreme cu precedentele succese”





Seria de victorii a UTA-ei s-a oprit la trei la capătul unei prestații modeste a echipei arădene pe terenul Ripensiei. De fapt, și antrenorul Laszlo Balint a recunoscut limitele echipei sale în disputa de la Timișoara, în fața unei formații ce a crezut până la final în șansa ei.

Portarul Iacob părea să închidă încă odată poarta „roș-albilor”, însă, în cele din urmă, a scos două mingi din plasă, iar reușita lui Ursu din prelungirile primului act nu a fost suficientă nici măcar pentru un punct. „O victorie meritată a Ripensiei, îl felicit pe Alexandru Pelici pentru că a pregătit foarte bine jocul. Chiar și așa, spun cu toată responsabilitatea că ne-am bătut singuri, pentru că am fost surprinși exact pe lucrurile pe care le-am discutat și analizat săptămâna aceasta chiar pe imagini video. Știam că sunt periculoși pe flanc și pe intrările în spatele liniei noastre, cel puțin în repriza a doua ne-au pus mari probleme. Am reacționat foarte prost pe aceste mingi în spatele nostru, am stat prea sus cu linia. Din păcate, e o lecție dură pentru noi, pentru că au fost unii jucători care s-au îmbătat prea devreme cu precedentele succese. Revenim cu picioarele pe pământ și abordăm săptămâna viitoare cu seriozitate, pentru că trebuie să reacționăm. Avem marți un meci de Cupă care nu vine bine pentru noi, iar în weekend o partidă foarte complicată cu Sportul Snagov. Aștept reacții din partea băieților, pentru că am jucători cu experiență, cu maturitate, și trebuia să gestionăm puțin altfel repriza secundă. Este frustrant să pierzi în ultimele minute, mai ales după ce am trecut prin niște momente dificile. Dureros este și că am fost egalați dintr-o fază fixă, o lovitură liberă pe care știam că o vor bate pe bara a doua și asta în condițiile în care de două-trei săptămâni încoace am și schimbat modalitatea în care ne apărăm la lovituri libere, cu marcaj om la om. Nu putem să îi dăm în cap lui Hrezdac, este o greșeală din care trebuie să învețe și el. Am jucat astăzi în condiții foarte dificile, pe un teren nu foarte bun, căldură și în fața unei echipe adverse arțăgoase, care a știut foarte bine ce are de făcut și a interpretat partitura tactică foarte bine”, a spus Balint imediat după finele partidei de pe „Electrica”.

Provocat de întrebările jurnaliștilor, „principalul” arădenilor a vorbit și despre aspectul tactic al partidei. „Am avut mai multe intenții de schimbare, chiar înaintea loviturii libere din care am primit golul de 1-1. Îl trimisesem pe Șeroni la încălzire pentru că am văzut că ei pun probleme pe mingile aduse din lateral în careu. Nu am mai apucat să îl introduc, l-am băgat pe Ioniță pentru a forța atacul, iar pe o minge lungă a ieșit acel penalty din care Ripensia a câștigat cele trei puncte. Nici la mijloc nu am funcționat cum ar fi trebuit. Nu am reușit să avem un atac pozițional foarte consistent, nu am ținut de minge, a trebuit să alergăm mult pentru a acoperi spații. Aveam așteptări puțin mai mari de la fundașii centrali la unele dueluri. În fine, Stancu nu a fost la potențial maxim, în ultimele 2-3 zile a avut niște dureri pe ligamentul posterior al genunchiului stâng, dar nu am avut alte soluții și a trebuit să risc. În prima repriză au apărut probleme acolo, în a doua repriză la fel, în special la penalty-ul apărat de Iacob. Sunt multe lucruri de reglat, și într-un timp foarte scurt. Nu avem timp să ne lamentăm, trebuie să mergem mai departe și să ne comportăm ca o echipă matură. Și înfrângerile fac parte din viața unei echipe este important să învățăm din ele”, a adăugat Gyuszi Balint.

Abordându-se și subiectul arbitraj, fostul fundaș a amintit de faza unui posibil penalty la Buhăcianu, la scorul de 1-0 pentru UTA. „Nu am nimic cu arbitrajul, nu din acest motiv am pierdut, dar mă așteptam ca fazele similare să fie tratate cu aceeași unitate de măsură. Sunt faze care pot decide soarta unui joc. Ripensia a primit astăzi două penalty-uri, nu știu dacă au fost sau nu, dar și noi am avut o fază clară de penalty la Buhăcianu când conduceam cu 1-0. La 2-0 probabil că se încheia altfel meciul”, a mai punctat Balint.

Întrebat din nou de lupta la vârf, acolo unde doar Turris a acumulat maxim de puncte, tehnicianul „roș-albilor” a mai afirmat: „Lupta este lungă, am pierdut doar o bătălie și sper ca băieții să reacționeze așa cum o face o echipă care se bate pentru locurile fruntașe. Toată lumea va pierde puncte, inclusiv Turris și Buzău, care au evoluat foarte bine până acum. Nu există meci ușor în acest campionat, trebuie să fim echilibrați indiferent de rezultat. Încercăm să ne luptăm acolo sus, dar nu este o tragedie dacă nu se obține promovarea. Dar, pentru acești suporteri minunați, cărora le mulțumesc în numele meu și al jucătorilor pentru că au făcut deplasarea, noi avem datoria de a ne bate în fiecare meci, pentru a câștiga și a fi pe un loc fruntaș. UTA este o echipă nouă în mare parte, avem nevoie de răbdare, perseverență, foarte mult suflet și foarte multă muncă pentru a ajunge acolo unde ne dori”

În fine, Laszlo Balint a decretat încheiată campania de transferuri la UTA odată cu sosirile atacantului Ioniță și a mijlocașului Moise.









35 comentarii

  1. Hrezdac azi mana moarta. Nu a dat nici o pasa , nu a facut nici o recuperare.
    Melinte , la fel…mana moarta
    Ambele goluri au venit pe greselile celor mai slabi 2 jucatori din teren !
    Melinte pe langa ca a jucat lamentabil , tot meciul a avut de reprosat la toata lumea ceva…cred ca urmeaza randul lui Seroni langa Ilie in aparare.

    0
    0
    1. Da….Hrezdac nu a facut un meci bun,poate cel mai slab stagional.Pase gresite,la adversar,distructiv,multe pierdute,haotic…..Pozitionare mereu intarziata,parca aerian….
      Eu am mare incredere in el,isi va reveni sper….Sa-i dea Gaica doua capace urgent,ca sa nu se mai simta garantat titular la echipa mare….Prea sigur pe titulalizare……

      0
      0
  2. Ii bun dușul ăsta, ar fi venit oricum, acum sau mai târziu. Campionatu-i echilibrat, sunt multe echipe bune, cu antrenori care știu meserie, puncte se vor mai pierde, important este să invățăm din greșeli și să nu le mai repetăm. Va intra in echipă și Romario Moise, vom arăta altfel. Bărbații se ridică și luptă in continuare, femeile bocesc.

    0
    0
    1. E a 3 – a infrangere nedigerabila in fata Ripensiei; toate cele 3 venite pe terenul lor, doua pe Electrica(una fara drept de apel in era macaronarului + Martipan). Am mai spus-o si in sezonul trecut, ca ne-au batut o echipa de desculti, dar la propriu, cu un Zaluschi ce a driblat pe oricine a vrut de la UTA, nimeni nu a putut sa il obstructioneze, si aici vorbim de Zaluschi, va puteti imagina, un jucator de liga 3-a cel mult. Nu am vazut din tribune o daruire, doar un joc lamentabil de la fundasi in sus, un joc cu 3 copii, pe care, dupa parerea mea nu ai cum sa ii folosesti pe toti o data la un meci in deplasare. Meciurile astea cu Timisoara tot timpul lasa un gust amar, dar parca tot timpul nimanui nu-i pasa; daca in meciurile astea nu te autodepasesti, atunci cand?? Mai bine pierdeam la Petrolul, dar sa fi batut aici cu 3-0

      0
      0
  3. Încercăm să ne luptăm acolo sus, dar nu este o tragedie dacă nu se obține promovarea.

    Asta spune multe. Imi aduc aminte de Laurentiu Rosu, care zicea, domle, eu vreau s promovez. Bine ca ardem o gramada de bani si astia nici macar nu isi doresc neaparat promovarea. Eu ca suporter, de mic copil, pentru mine e o tragedie sa nu obtinem promovarea. Domnule Balint.

    0
    0
    1. La ce transferuri s-au facut e clar ca se vrea promovarea, antrenorul nu vrea sa puna presiune suplimentară, dar atât timp cât la stadion nu se muncește, degeaba speram la promovare, motoru nu e omologabil pt liga întâi!

      0
      0
  4. Da, melinte nu a rupt gura tirului în nici un meci. Mai mult vorbește decit joaca (efectul îmbătrânirii+imbatarii ). Cei care „s-au îmbătat,, logic ar fi sa ia o pauza de odihna, ceva mai lunga! Hrezdac ar trebui sa fie prima înlocuire. ( încă e necopt). Astăzi însă toată echipa în frunte cu fundașii laterali, a fost praf!

    0
    0
  5. Poate nu s-a observat, dar nu vorbeste nimeni despre obiectivul PROMOVARE!In afara de suporteri.Nu este,INCA!, pregatit ARADUL, de LigaI.In afara de ANTRENOR, UTA are nevoie de mai mult.Mult mai multAsa ca, HAIDEti sa le fim alaturi si la bine,dar mai ales la greu.Si daca o fi sa fie,cu atat mai bine.

    HAIDE UTA!!!

    0
    0
    1. Cum sa fie pregatit Aradul de promovare, daca stadionul( la ritmul in care se ,,lucreaza” ) pare a fi gata peste inca 5 ani.

      0
      0
    2. Anul acesta va promova Turris de pe prima pozitie, echipa lui Dragnea(tre sa fii naiv sa crezi altfel) si Petrolul. Vor fi echipe/cluburi care se vor da la o parte din fata lui Turris, directiva e venita pe filiera politica; cum spunea, sezonul trecut, in nebunia lui, olteanu’ Mititelu: “eu nu am spatele politic si banii lui Turris”

      0
      0
      1. Vezi o conspiratie partinica sau transpartinica? Mi se pare un pic prea mult sau deja cautam scuze pt un nou sezon ratat?
        Cred ca va fi anul in care UTA va termina pe unul dintre primele 2 locuri. Ca o fi impreuna cu Turris , prea putin ma intereseaza.

        0
        0
        1. Raul, tati, esti cam naiv. Nu-i nici o conspiratie, e doar despre cine se vrea sa promoveze. Tu crezi ca penaltyul al doilea dat de cavalerul fluierului a fost asa pe bune? Hai sa fim seriosi…tu crezi ca Ripi o sa joace la fel cu Rapidu, Turris sau Petrolul. Tu mai crezi in povestile ca totul se decide pe teren? La Alexandria vei avea stadion modern inaintea lui Francisc Newmann

          0
          0
          1. E ca in viata. Daca nu iti iese ceva e mult mai simplu sa dai vina pe altii. Intreg Universul conspira la nefericirea ta!

            0
            0
          2. Spune-mi ca si pt felul in care arata dupa 5 ani stadionul FN altii sunt de vina.

            0
            0
        2. Falconeti ii de vina pentru stadion, si impreuna cu el, toata administratia locala. Dar nici Bucurestiul nu-ti da bani, daca tu ca si administratie locala nu ceri. Se da unde e interesul mai mare. Uite la spitalu de pneumo, cladirea noua din Gradiste, a stat ani de zile pana sa se mute totul de pe Epsicopiei. Noi suntem prea mici ca sa conspire cineva impotriva noastra, dar am fi prea creduli sa zicem ca altii nu sunt ajutati acolo unde e interes. Si la exemplele care au fost pana acum in fotbalul romanesc: vezi Otelu, Urziceniul, echipe in grupele CL si dupa in faliment. Nu ma intelege gresit, ar fi bine sa fim doar noi de vina pentru prestatiile din meciuri si sa promovam, dar ma indoiesc ca nu ne vor impiedica, poate chiar prin cavalerii fluierului

          0
          0
  6. Daca si cu Snagovul este un meci foarte complicat care este ciuca batailor in momentul de fata , ce sa mai zici !!!

    0
    0
    1. Domnu’ Nelu, dupa cum probabil stiti, niciun meci nu seamana cu altul si nici nu este usor.
      HAIDE UTA!!!

      0
      0
  7. Alo BALINT observ ca vine Snagovul la Arad si zici ca avem un meci complicat cu acestia !!!!!!!Daca si descultii lui Vivi Rachita ne incurca,eu zic sa te lasi Balint de antrenorat !Cum sa fie comlicat meciul cu Snagovul care sunt batuti de toti precum hotii ce fura cai….!Hai UTA si victorie la U CJ care a cam maturat cu noi in campionatul trecut ,,,!

    0
    0
    1. Io sic ca sunteti cam dur cu d-l Balint.Adica dansul a aratat suficient cu neica nime’, iar noi acum vrem marea cu sarea? Parerea mea!
      HAIDE UTA!!!

      0
      0
  8. Din păcate nu prea ne dominăm adversarii,din nou o nou promovată conduce seria, parcă din c in a este mai ușor de promovat,nu mulți vor câștiga la Ripensia, hai UTA!!!

    0
    0
    1. Pai si noi cand am venit din C, am mers direct la baraj… am castigat cu Braila si am pierdut cu Voluntari !!! Remember ?? Deci da, este mai usor … dar pe noi ne-a fraierit fRF cu 2 baraje, in loc sa jucam in A, a jucat Voluntariul

      0
      0
  9. Imi vine sa plang,dar nu pt infrangere,din pacate si asta face parte din drumul nostru spre A,ci pentru comentariile Aradenilor mei ;lasa-te Balint de antrenorat,suntem penibili,etc,etc.Daca nici acuma nu mai avem rabdare ,cind se vede totusi altceva la echipa,daca nici noi nu ne respectam,cum sa fim respectati de adversari?Ne place sa spunem ca suntem Domni.Hai sa si demonstram !!!

    0
    0
  10. Bai Balint! De schimbarile tale nu zici nimic, si ce tot il forțezi pe Hrezdac atat nu vezi ca ii mort,mai doua, trei meciuri si nu mai inpingi tu treaba cum spuneai… Aaa si vezi ce faci cu mijlocu ala ,tu nu vezi ca in toate meciurile jucam fara mijloc

    0
    0
    1. Hrezdac foarte slab o pasă bună nu dă o fentă din corp nu face ,Stancu azi a fost depășit cam tot timpul ,Rus ca atacant azi total absent eu spun că vor fi schimbări în echipă. În rest să auzim numai de bine si ,, HAIDE UTA ” !!!

      0
      0
  11. Balint nu vezi ca avem mâini moarte în teren pe banca sau în tribuna ne mai chinui mult cu epavă de melinte

    0
    0
  12. Balint,Balint si iar Balint…Chiar credeti ca-i vina lui? Io zic ca a facut , in primele 3 etape „zbici”, din ce are la indemana,care ,CULMEA!, a mai si pocnit.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  13. Degeaba, am fost morti..total…la 1:0 la pauza,ma gandeam ca stam bine….Banuiam lejer daca intri la pauza cu avantaj,este bine….Dar apoi,in repriza a 2-a,sa ne bucuram ca nu am luat la fiecare faza a Ripensiei,gol,depasiti!Hrezdac..Mort!?Cred ca cel mai slab joc al sau…
    Apararea nu face fata contra unei echipe care te-a citit,pe benzi…..unde stie sa te desfaca….
    Apare acea nervozitate,incasate cartonase gratuite….
    Stancu mereu depasit,varza(accidentat?Am ainteles,altul la rand)…Melinte total aerian….Foarte nervos pe tot parcursul jocului….
    Nu dramatizam….Balint a gresit total tactica…La 1:0 fata de Pelici,nu inchizi jocul cand ai tai nu ies din terenul propriu….Trezirea….Adica degeaba ai urcat in prima repriza cu fundasii pe mijloc,daca Pelici iti muta mijlocsasii defensivi cu altii ofensivi,ce naiba….Nu ai observat?Aici nu a gresit echipa ci Balint!Trebuie sa o recunoasca….De ce sa mi-l mai bagi pe Ionita in minutul 90,de forma?Nu am inteles,atat timp cat Miculescu ajunge la un moment dat,fundas stanga…Prosti suntem,afoni in fotbal,recunosc,dar suntem multi….Ce sa zic?
    Manchester pierde acasa cu Park,Realul face in exrtremis egal cu Valladolid…deci nu este stress ….
    Vine meci complicat acasa cu Snagov….Tot tremur…..Pe bune?Despre ce naiba discutam?
    E clar si nu imi fac probleme,poate ca se poate vorbi de un dus rece,dar eu m-am prajit rau astazi la Ripensia si la propriu si la figurat…..Jandarmii nu ne-au lasat sa mergem sa cumparam pahare cu apa,de la gherete,macar am primit ape la 2 litri.Multumim!Fara dopuri….Bine,decat deloc…..

    0
    0
    1. Cu toata stima si respectul,la Ripensia a gresit doar Balint….La posesie mare avea Ripensia,dai un gol norocos,nu te inchizi imediat,avand in vedere ca ai pierdut mijlocul,nu reusesti sa comprimi liniile si in loc sa profitam noi de spatiile lor,le lasam noi culuoare libere,la discretie….si le dam noi culuoare mari de expunere,scapatii mari cu Hrezdac si Melinte,morti…Cei mai slabi….Ce mai…..De ce il bagi pe Oroian,cu toata stima pentru tinerel si nu direct pe Ionita?
      O repriza intreaga vedeam toti ca pierdem posesie,ne-am copt in soare si vedeam ca se urca pe noi,nu pe greseli,ci pe o asezare defectuoasa….Seroni trebuia intrat imediat….Deja din mitanul secund cand ne era teama ca se urca Ripensia peste noi,a fost gestionat foarte prost sistemul de joc…..Balint trebuie sa-si asume asta public….Am inceput jocul cu fundasii avansati si am terminat cu ei varza….neputinciosi….Tot o lasam ca nu bubuim mingi si construim de jos….Dar Pelici ne-a prins…..Ne-a blocat de jos,ne-a anihilat mijlocul….
      Nu am stress sincer,cred ca va fi bine!Doamne ajuta!
      Mioveni sa faca egal cu Arges si este ok!

      0
      0
  14. Pe miculescu daca il mai joci în banda il termini și mai joacă și cu alți ca avem lot sau avem numai titulari de drep

    0
    0
  15. Sa nu uitam ca pana acum am invins pe neica nimeni, Calarasi „ciuca batailor”, nou promovata Miercurea Ciuc iar pe Petrolul stim noi cum! Desi toti se bat in piept ca promoveaza, in acest an sunt echipe foarte, foarte slabe. Cred ca se va castiga usor seria cu putina minta!

    Am fost sa vad Ripsensia-UTA, aradean fiind, dar am ramas profund dezamagit de evolutia echipei UTA dupa o prima repriza buna cand putea inchide meciul. Nu stiu ce indicatii au primit la pauza de la antrenorul Balint dar au iesit cam pe varfuri, niste jucatori foarte increzuti, se credeau deja invingatori in timp ce Ripensia si-a dat viata pe teren.

    La primul gol al Ripensei inscris cu capul de varful Voinea, unde se aflau F. Ilie si Melinte?

    La penalty-ul din minutul 94 s-a vazut si valoarea lui Melinte, chiar dupa fault pot sa cred orice!

    Apoi dupa domnul antrenor Balint portarul Iacob e cel mai bun din Romania! Ma intreb atunci pe ce loc ar fi aradeanul nostru Plesca?

    Un lucru bun a fost galeria echipei care i-a incurajat pe baieti pana la final. Din pacate jucatorii nu prea au inteles mesajul!

    0
    0
  16. Pai daca nu au inteles mesajul galeriei , ar fi timpul deaici incolo sa inteleaga si sa lupte cu ardoare pt. UTA. daca vor promovarea !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button