Sporturi de contact

Edi Gafencu – o nouă victorie la profesioniști în fața a 600 de iubitori ai boxului, sensibili la cauza lui Florinel





Ringul amenajat în parcarea de la Ștrandul Neptun a fost cadrul în care s-a consumat ediția din acest an a Centurii Aradului la box. Între orele 19 și 23, aproximativ 600 de spectatori au asistat la nu mai puțin de 28 de meciuri, majoritatea dintre ele la categoria amatori.

Trei au fost și partidele la profesioniști. În deschiderea lui Edi Gafencu au boxat Sergiu Marușca (Boxing Club Ruben Stoia) cu  Vasile Ene (Club Robert Cristea din București), arădeanul impunându-se prin KO, dar și Daniel Corbeanu (M Box Timișoara) cu moldoveanul Alexandar Ghiziliuc. Sportivul de pe Bega a câștigat, de asemenea, prin KO.

Puțin înainte de ora 23 a intrat în ring marele favorit al publicului, cu victorii pe linie la profesioniști de la revenirea în circuit în urmă cu un an și jumătate. Este vorba despre Eduard Gafencu, care a încrucișat mănușile cu Oleg Risiug, campionul Republicii Moldova la amatori. Meciul s-a disputat la categoria 79 de kilograme, iar arădeanul s-a impus în patru runde, după decizia unanimă a arbitrilor. Risiug nu a fost numărat niciodată, dar a ajuns în corzi de 4-5 ori, superioritatea lui Gafencu fiind evidentă.

Dar, marea victorie a sportivului pregătit de Ruben Stoia nu a fost în fața boxeurului de peste Prut, ci e legată de importantele încasări pentru Florinel. Vă reamintim că băiețelul care asistă deseori la antrenamentele lui Edi în ringul de la „Motorul”, dar și la meciurile UTA-ei, suferă de o boală neurologică și toți banii strânși aseară au mers la familia sa, greu încercată în ultimul timp. „Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit în această seară la Centura Aradului și ați înțeles că Florinel are nevoie de ajutorul nostru!”, au fost cuvintele lui Edi la finele galei de box, de aseară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button