UTA Arad

Iacob – la al șaptelea penalty apărat în carieră, dar și la primele goluri încasate la UTA: „Fotbalul îți mai dă câte un duș rece”





Timp de 87 de minute în Ripensia – UTA, Florin Iacob a lăsat impresia ca va închide pentru a patra oară în acest sezon poarta arădeană. E adevărat, numărul 1 al „roș-albilor” a și fost grațiat în două-trei rânduri, în special de Staicu, Popovici și Voinea, dar a fost extrem de inspirat în alte câteva rânduri.

Punctul culminant a venit la penalty-ul apărat în fața lui Călin Toma, în minutul 65 al confruntării de pe Electrica. „Cred că am ajuns la 7 penalty-uri în Liga I și Liga a 2-a. Nu studiez adversarii, pur și simplu simt. La al doilea 11 metri, m-am gândit să stau pe centru, dar cu o fracțiune de secundă înainte de execuția lui Zaluschi am schimbat și am plonjat. Îmi pare rău că am primit aceste goluri pe final, primele ale mele la UTA, ca portar trebuie să fii puternic în timpul meciului, dar și după. Chiar dacă iei gol, trebuie să ai nervi tari, pentru că vor mai urma și alte situații grele și ești nevoit să le gestionezi”, a spus Iacob.

Cum își explică goal-keeperul „Bătrânei Doamne” eșecul contra lui „Ripi”? „Din păcate, nu a fost un joc bun al nostru. Ne-am studiat bine adversarul, dar fotbalul îți mai dă câte un duș rece. Sunt momente și momente în fotbal, important e să trecem peste greșelile făcute astăzi, dar mai ales să învățăm din ele”, a mai punctat utistul.

La rând pentru „roș-albi” urmează Snagovul, una dintre cele două formații la care Florin Iacob a evoluat stagiunea precedentă: „Pentru mine nu va fi un meci special, pentru că lucrurile nu au fost în regulă acolo. Am plecat…nu vreau să zic cum. Sperăm să ne revenim și să luăm cele trei puncte, preferabil fără gol primit”.

Suporterii UTA-ei, prezenți în număr destul de mare pe Bega, și-au aplaudat favoriții, dar i-au și scandat numele portarului lui Balint după ce acesta parase penalty-ul lui Toma.  „Le mulțumesc pentru susținere, UTA Arad are suporteri senzaționali. Când i-am văzut și astăzi atât de mulți, mi-au dat și mai mult curaj. Sperăm să fie lângă noi în continuare, pentru că în viața unei echipe există și astfel de momente. Dar, s-a văzut și la final sunt lângă noi la bine și la rău, asta contează enorm. Ne vor motiva cu siguranță pe parcursul sezonului”, a încheiat fotbalistul originar din Brașov.

357 de minute a durat imbatibilitatea lui Florin Iacob între buturile utiste în debutul ediției 2019-2020 în Liga 2-a.

FOTO: Viorel Muscă









Un comentariu

  1. Capul sus ,merem inainte . FCSB are jucatori de milioane si sau kkt pe ei la Medias.La anul soer sa facem schimbarea FCSB si Dinamo in liga 2 si noi in liga 1 ! 🙂

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button