Șoimii LipovaUTA AradzTOP ARTICOLE

Lipova și UTA, cu liniile secunde în Cupă? „Onorăm cum putem mai bine competiția” v.s. „Să fim foarte atenți și să nu ne considerăm dinainte învingători”





După foarte mulți ani, echipa fanion a Aradului intră în Cupa României în turul trei. De vină e și clasarea pe locul 13 ediția precedentă a ligii secunde, dar și formatul puțin diferit al Cupei României. În urmă cu un an, „roș-albii” debutau în turul 4 cu un meci împotriva celor de la ACS Poli, ediția precedentă când utiștii au dat piept o conjudețeană fiind 2017-2018. Atunci, „dublele” lui Florea și Curtuiuș au decis confruntarea de la Sebiș, cu Naționalul lui Alin Chița.

Acum în calea „Bătrânei Doamne” a ieșit Șoimii Lipova, a doua cea mai bine contată formație din județul nostru după titlul de vicecampioană din C4 câștigat la finalul stagiunii precedente. De altfel, ambele formații debutează în Cupă doar în acest tur și vin după rezultate negative în campionat. Lipova a debutat cu un eșec la limită în fața celor de la U Craiova 1948  și are în față o deplasare la Horezu, pe terenul unei alte formații cu pretenții de podium și chiar de promovare. „Ne bucurăm că vom juca cu UTA, oricând un meci cu sora noastră mai mare este un prilej de sărbătoare pentru o echipă mică, așa cum e, deocamdată, Șoimii Lipova. Chiar dacă nu ne întâlnim în cel mai bun moment, fiindcă ambele am pierdut în weekend, cel puțin noi vom onora cum putem mai bine această competiție. Totuși, trebuie să recunoaștem că partida de campionat este mult mai importantă, mai ales că vom avea parte de o deplasare foarte grea la Horezu și nu ne dorim jucători accidentați. Invităm toți arădenii să vină să vadă UTA la Pîncota, să ne vadă și pe noi, vom încerca să ne ridicăm la nivelul echipei de Liga 2-a. Vrem să facem un joc bun, sper să fie un test util pentru ambele formații. Chiar dacă este marți după-masa, sperăm să fie pline tribunele de la Pâncota, să fie atmosferă frumoasă, să oferim un spectacol fotbalistic de calitate, plăcut ochiului celui mai exigent public, cel arădean”, spune Radu Pop, președintele „șoimilor”.

După un start lansat, UTA a înregistrat prima sincopă stagională după un final de coșmar pe terenul Ripensiei. Cele două goluri încasate la Timișoara în doar 7 minute au provocat primele declarații mai tari a lui Laszlo Balint la adresa unor elevi de-ai săi („Au fost unii jucători care s-au îmbătat prea devreme cu precedentele succese”), însă, pe de altă, parte a spus că vrea să obțină reacții rapide de la ei. Cu toate că pe teren, mâine, la Lipova, vor fi – probabil – puțini fotbaliști care au evoluat pe „Electrica”. „Este un meci care – categoric – trebuie câștigat. Tratăm Cupa României cu respect, este o competiție a surprizelor, așa că trebuie să fim foarte atenți și să nu ne considerăm dinainte învingători. Chiar dacă vom vedea pe teren jucători care au strâns minute mai puține în acest debut de campionat, nu desconsiderăm competiția și nu înseamnă că un jucător e mai puțin important. Pentru mine, toți băieții din vestiar sunt importanți, sunt valoroși și trebuie să demonstreze că merită să îmbrace tricoul acestei echipe. Prima șansă e chiar mâine”, a spus Balint pentru site-ul oficial al clubului arădean.

Dacă Lipova nu poate conta pe mai vechiul accidentat Gherasim, absențele „roș-albilor” sunt,  în continuare, Coulibaly, Ciucur, Pușcaș, în timp ce Stancu va fi, aproape sigur, menajat pentru problemele acuzare la ligamentele gleznei. Lipova – UTA, din cadrul turului trei al Cupei României, începe marți, la ora 17,30, pe arena „Podgoria”.

Formații probabile:

Lipova: Pădure – Polgar, A. Popa, Dolga, Stoin – Prună, Dobrean, Simion, Vlad – Istrate, Banyoi.

UTA: Bolboașă – Ivan, Salka, Șeroni, Deta – Vulturar, Moise – Bustea, Isac, Oroian – Ioniță.

Arbitri: Cristian Codrea – Răzvan Soponar și Daniel Lar (toți din Baia Mare).

Observator FRF: Viorel Vancea (Oradea)

4 comentarii

  1. Greu se mai pot reabilita jucatorii utisti ce au capotat la Ripensia,echipa ce ne-a incurcat la fel cum o facea CFR TM ori UMT cu ani in urma,Arbitrul Codrea e suporter U Cj si poate nu l-ati uitat ce 11 m rusinos a dictat la TM impotriva ACS TM……Hai UTA si mai spala din rusinea cu FRIPI…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button