Șoimii Lipova

Sabău a remarcat jocul de posesie al Lipovei contra UTA-ei, dar: „Avem probleme la finalizare și cu maturitatea echipei”





Șoimii Lipova nu s-a exprimat rău în primele partide stagionale, dar deznodământul a fost același: 0-1, cu CSU Craiova în campionatul Ligii a 3-a și cu UTA, în turul trei al Cupei României. Contra „Bătrânei Doamne”, „alb-albaștrii” chiar au avut un joc de posesie superior celui cu oltenii, lucru remarcat și antrenorul echipei, care – însă – recunoaște că îi lipsește golgheterul ediției trecute de campionat.

Dar, până la urmă, Flavius Sabău își asumă și noua construcție de la Lipova cu obiectiv clasarea în Top 5 la finalul stagiunii. „UTA nu a folosit prima echipă și s-a văzut puțin, dar eu mă bucur că ne-am ridicat la nivel chiar și în situația aceasta. Am reușit să avem o posesie foarte bună și asta ne-am și propus astăzi, pentru că în meciul de campionat asta ne-a lipsit contra Craiovei. Adică nu am reușit să ieșim din apărare cum mi-am dorit eu și azi am încercat asta cu orice risc. Am avut curaj și s-a văzut și în joc că am avut multe soluții la construcția jocului. Înr-adevăr, ne lipsește puțin omul de gol, nu întâmplător Trabalka a fost golgheter, o piesă importantă în angrenajul nostru. Dar, ca antrenor trebuie să mă conformez atâta timp cât clubul nu-și permite mai mult. Încercăm să dezvoltăm alți jucători, să-i creștem și, până la urmă, mă bucur că, în ciuda multiplelor plecări din această vară, reușim să dezvoltăm un fotbal destul de bun. O să vină și finalizarea acestui joc în meciurile ce urmează. Apoi, ne mai lipsește și maturitatea în această echipă tânără. Ca și cu Craiova am luat un gol foarte ușor, apoi am ratat două-trei situații bune și am terminat învinși”, a subliniat tânărul tehnician al „șoimilor”.

Starea gazonului de la Pîncota nu a fost foarte bună, influențând și ea calitatea fotbalului prestat de cele două formații. „Nu aș spune neapărat că am jucat pe un gazon, căci noțiunea de gazon e puțin diferită, ci pe un teren destul de rău. Asta e, aștept stadionul nostru. Dar, indiferent de cum e acest teren, noi trebuie să le mulțumim celor de la Pîncota că ne suportă de ani de zile, cu toate pretențiile noastre pentru un teren cât mai bun. Trebuie să vedem și unele limite ale noastre și să le acceptăm. Oricum, obiectivul rămâne clasarea în primele cinci echipe ale seriei, dezvoltarea unui fotbal frumos și creșterea unor jucători cu potențial”, a îcheiat Sabău.

Ca și sezonul trecut, Lipova părăsește Cupa în turul trei, doar că de această dată a făcut-o în fața unei divizionare secunde. Vara precedentă, călăul „șoimilor” a fost Cermeiul.









2 comentarii

  1. Era normal sa te legi si puțin de suprafață…stilul tău caracteristic, zici că vi din Seria A, ai jucat numai pe gazoane.
    Arbitrajul?

    0
    0
    1. Ce-i Ioane ce nu-ti place ? Nu are dreptat cu terenul ? Vrei sa iti zic eu de arbitraj ? 11m in min 94 . Atat nimic mai mult .

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button