Baschet

Cristian Bondor este noul antrenor secund al FCC Baschet Arad: „Unul dintre visele mele”





FCC Baschet Arad îşi completează şi lotul tehnic pentru sezonul 2019-2020 din baschetul feminin românesc. Astfel, Cristian Bondor a fost ales pentru poziţia de antrenor second al formaţiei “galben-albastre“.

În vârstă de 27 de ani, Bondor a absolvit cursurile licenţei A şi activează ca antrenor la formaţiile arădene CSS Gloria şi Valbon. Este coordonatorul centrului regional din vestul ţării al programului Performbaschet, iniţiat de Federaţia Română de Baschet pentru cei mai de perspectivă copii, şi a ajutat la selecţia lotului naţional pentru generaţia 2004-2005.

“Acesta a fost unul dintre visele mele, să antrenez la seniori. Marcel Urban mi-a propus şi am acceptat cu mare drag această colaborare. Vreau să mă implic cât mai bine, să fac totul pentru Arad!”, au fost primele cuvinte ale noului antrenor second de la FCC Baschet Arad.

Cristian Bondor e încrezător în lotul care s-a format în această vară la Arad şi prevede un campionat bun pentru arădence: “E un sezon care va fi echilibrat, după primele etape o să ne dăm seama care sunt cele mai bune echipe. Nu cred că o să avem probleme să ajungem în top 3. Chiar cred că ne putem bate la titlu”, spune acesta.

În fine, “secundul” de la FCC a vorbit şi despre noua regulă implementată de FRB începând cu stagiunea 2019-2020, unde jucătoarea sub 23 de ani va trebui să fie în teren pe parcursul întregului meci: “E o idee cu două tăişuri. În primul rând ar trebui să fie pentru a încuraja jucătoarele tinere românce să joace, dar să nu le forţăm doar de dragul regulii, chiar dacă nu au valoare.” a concluzionat Cristian Bondor.

De asemenea, FCC Baschet Arad a anunțat că va avea în staff-ul echipei un nou maseur, şi anume Zoran Arsenov.

FCC Baschet Arad se va reuni pe 2 septembrie pentru a pregăti noua ediţie de campionat. Sorţii au decis ca formaţia de pe Mureş să stea în prima etapă din Liga Naţională ca urmare a numărului impar de echipe (7) din grupa regională. Primul meci oficial pentru echipa arădeană e programat pe 5 octombrie, atunci când, la Arad, soseşte vicecampioana, CSM Satu Mare.

baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button