Șoimii Lipova

Se pricepe Lipova la olărit? „Să punem presiune pe Horezu, orice rezultat pozitiv e binevenit!”





Sorții au vrut ca Lipova să înceapă brusc sezonul, împotriva a două pretendente certe la promovarea în Liga 2-a. Ambele vin din seria a III-a, unde au fost bătute doar de Turris în drumul spre eșalonul doi, Turris care – de altfel – alături de Buzău conduce clasamentul Ligii a 2-a după patru runde.

Și „șoimii” sunt vicecampioni în seria a IV-a, dar primele partide stagionale au coincis cu două eșecuri identice: 0-1 cu U Craiova și UTA, în Cupă. Chiar Flavius Sabău recunoștea că formația sa întâmpină ceva probleme la finalizare, un lucru puțin neobișnuit pentru lipovani, care marcau cel puțin două-trei goluri pe meci. Dar, într-adevăr, cu Kevin Trabalka vârf de lance, plecat acum la „Știința” lui Mititelu.

Așadar, o deplasare în județul Vâlcea, la Horezu, e o adevărată provocare pentru Sulea et. comp. „I-am văzut la Sebiș pe cei de la Flacăra Horezu, sunt o echipă matură, nu fac greșeli individuale. Mi-am putut da seama că joacă un fotbal bun, simplu sau cel puțin au reușit să-și impună acest stil de joc la Sebiș. Sperăm că vom pune presiune și vom juca mai bine ca ei. Orice rezultat pozitiv e binevenit, eu sunt de principiul că rezultatele vin sau nu vin. De multe ori faci tot posibilul să joci la rezultat și nu-ți iese, așa că mă concentrez mai mult pe prestația echipei. Dacă aceasta e cât mai bine, rezultatele vor veni. Chiar dacă am făcut o partidă bună cu UTA, nu am câștigat, dar băieții au moralul ridicat pentru că știu că au jucat bine. Din păcate, l-am pierdut pe Nagy, care a jucat foarte bine, are calități bune tehnice și fizice, dar i-a trebuit timp să și le pună în practică. I-au trebuit șase luni, dar acum nu degeaba este titular, a dovedit că merită. Mă bucur că avem soluții, e important pentru mine că am variante de înlocuire a sa”, a spus Flavius Sabău.

Așadar, „olarii” trec de la o formație arădeană la alta, însă de un cu totul alt calibru. „În sezonul precedent, Şoimii Lipova a terminat pe locul 2 în Liga a IV-a şi s-a bătut la promovare până pe final cu CSM Reşiţa. Aşadar, ne aşteaptă un meci foarte greu, contra unei echipe bine organizate şi bine aşezată în teren, care, din ce ştiu, are în componenţă mulţi fotbalişti de calitate, care joacă şi de mult timp împreună. Am informaţii că Şoimii nu şi-a pierdut niciunul dintre jucătorii importanţi din lotul de anul trecut. Aşteptăm cât mai mulţi horezeni şi vâlceni să ne fie aproape, să vină la stadion într-un număr cât mai mare şi să ne susţină, pentru că avem mare nevoie de sprijinul lor. Ca de fiecare dată, le promitem tuturor că vom da, din nou, totul pe teren, pentru a obţine un rezultat pozitiv”, a spus Adrian Popa, antrenorul-jucător al vâlcenilor, preluat de tribunavalceana.ro.

Spre deosebire de lipovani, Horezu și-a valorificat avantajul terenului propriu în Cupa României, în fața unei divizionare secunde. Mansour și Simeanu au decis confruntarea cu Pandurii Târgu Jiu, de miercuri. Ce se va întâmpla între Flacăra și Șoimii în cadrul rundei a doua a Ligii a 3-a vom afla sâmbătă seara, începând cu ora 18.

Formații probabile:

Horezu: Vlădoiu – Samson, Cr. Munteanu, Dinu, Covalschi – Precup, Olteanu – Ad. Popa, Preda, Georgescu – Mansour.

Lipova: Iliescu – Polgar, Dolga, Bercu, Filimon – Istrate, Lazea, M. Popa, D. Rusu – Sulea, Banyoi.

Arbitri: Sergiu Anton (București) – Marian Istrate (Buftea), Ionuț Neacșu (București). Observatori FRF: Sorin Ciotlăuș (Deva), Bogdan Pâncu (Craiova)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button