UTA Academie

Liga Elitelor: Puștii lui Gaica au revenit de la 0-2 în Bănie, UTA U17 și Viitorul U16 încă nu-și găsesc cadența





Nimic nou sub soarele arzător al finalului de august în Liga Elitelor pentru echipele arădene. UTA U19 și U16 își continuă seria succeselor, în timp ce UTA U17 și Viitorul nu-și găsesc, deocamdată cadența. Vă relatăm aspecte de la meciurile de azi cu ajutorul colegilor de la gds.ro și uta-arad.ro:

Liga Elitelor U19: Academia de Fotbal Gică Popescu – Academia UTA  2-4

Echipa lui Sandu Gaica și Adi Ungur a avut forța să revină de la 0-2 în Bănie și să-și adjudece 3 puncte extrem de importante în economia clasamentului seriei de Vest a Ligii Elitelor U19.

Craiovenii au deschis scorul rapid, prin Mehedințeanu, care a transformat fără emoții o lovitură de la 11 metri obținută de Ciupitu (4). La doar trei minute, arbitrul a indicat din nou punctul cu var pentru gazde, după o ținere evidentă asupra lui Daniel Cosma. A executat tot Mehedințeanu pentru 2-0 (min. 7).  Arădenii au presat și după două ocazii mari, rezolvate de Stoenică, au reușit să reducă din handicap prin Andrei Merian, care a pus latul din 2 metri la o centrare de pe dreapta.

Revenirea avea să fie completată în partea secundă. Egalarea a fost „agățată” în minutul 50, când George Boștină și-a creat culoar de șut și a trimis de la 10 metri lângă bara din stânga (2-2). UTA a profitat de căderea mentală a craiovenilor și a preluat conducerea în urma unei faze fixe. Șimon a centrat în careu dintr-un corner de pe partea stângă, iar Halos a reluat cu capul de la 6 metri dintre fundași: 2-3, din minutul 53. Demoralizati, elevii lui Gică Barbu au pierdut o minge la centru și au fost surprinși pe contraatac, Andrei Gavrilă stabilind scorul final (2-4), cu un șut din 12 metri. Arădenii au terminat meciul în zece, după eliminarea lui Rădulescu, survenită cu 3 minute înainte de finele partidei.

„Un meci pe care l-am început de la 2-0 pentru adversari. Ambele goluri le-am primit din penalty, după care echipa noastră s-a mișcat bine, repriza a doua am dominat-o în totalitate și în minutul 60 era 4-2 pentru noi”, ne-a relatat pe scurt  Sandu Gaica.

Formații:

„GP“ Craiova: 12. Alex Stoenică – 18. Adrian Staicu, 3. Said Păun, 20. Mihai Mehedințeanu, 11. Mihai Mehedințeanu, 9. Florin Ciupitu, 5. Daniel Cosma, 6. Denis Drândă, 2. Darius Boldu, 4. Vlăduț Popa, 10. Alberto Negreț. Au mai intrat: 14. Alex Badea, 7. Robert Buturoagă, 19. Alex Diaconescu, 8. Virgil Morenci, 17. Andrei Căciularu. Antrenor: Gică Barbu.

UTA Arad: 1. Raul Opric – 77. Andrei Halos, 21. Denis Salka, 6. Denis Dardai, 18. Cătălin Mohaci, 11. Andrei Gavrilă, 98. Darius Cocriș, 24. Cătălin Vultur, 7.  Andrei Merian, 8. Petre Rădulescu, 10. Petre Simon. Au mai intrat: 9. George Boștină, 19. Darius Sfârlea. Antrenor: Sandu Gaica

Liga Elitelor U17: Academia de Fotbal Gică Popescu – Academia UTA  2-0

La juniori U17, Academia de Fotbal Gică Popescu avea să dispună cu 2-0 de trupa condusă de pe margine de Dinu Donca. După o primă parte în care au fost vioara întâi și au ratat și ocazii importante, arădenii au trebuit să se recunoască învinși. Craiovenii au deschis scorul prin Mirel Neață, care primit o minge pe culoar, a pătruns în careul mare și a trimis pe lângă portarul ieșit în întâmpinare: 1-0 (min. 64). Neață a bifat „dubla” spre final, mai precis în minutul 84, când a continuat o minge venită de la Grigorie și a șutat pe lângă portar, din 8 metri.

„O înfrângere nemeritată, având în vedere că am controlat jocul. Până în minutul 60 ne-am creat cinci-șase ocazii bune de a marca, însă nu am reușit să dăm gol. La prima lor cazie au deschis scorul și am ieșit și mai mult la joc. Din păcate, nu am reușit să marcăm, avem o problemă în deplasare”, au fost cuvintele lui Dinu Donca la finalul confruntării.

Formații:

„GP“ Craiova: 12. Alex Matei – 2. Octavian Urdu, 3. Eduard Calițoiu, 4. Alex Vezelovici, 5. Denis Prunaru, 7. Mirel Neață, 6. Eduard Udrea, 16. Eduard Grigorie, 11. Andrei Dinu, 10. Adrian Vlad, 17. Florentin Gheorghe. Au mai intrat: 9. Alex Grigore, 14. Răzvan Belega, 15. Alexandros Vadasis. Antrenor: Ionuț Cimpoeru.

UTA Arad: 28. Alex Roșca – 18. Denis Tambor, 4. Silviu Bortis, 3. Răzvan Putnic, 5. Ricardo Blaga, 10. Alex Pătlăgică, 20. Robert Ursoi, 14. Mădălin Goldiș, 7. Răzvan Rotea, 23. Marcel Mercioiu, 9. Alin Maxim. Au mai intrat: 27. Claudiu Popa, 19. Andrei Narsesovici 8. Raul Țurcanu. Antrenor: Dinu Donca

Liga Elitelor U16: Gaz Metan Mediaș – Academia UTA  0-3

Arădenii s-au deplasat la Mediaș pentru partida din cadrul etapei a 7-a a Ligii Elitelor U16, pe care au câștigat-o cu scorul de 3-0, scor înregistrat încă de la pauză. Lingurar a reușit o „dublă”, celălalt marcator fiind Șerengău.

Academia UTA a evoluat în formula: Blaga – Varga, Pele, Opriș, Codrea, Șerengău, Mihai, Sarkozi, Ungureanu, Lingurar, Babici. Au mai jucat: Brânda, Popescu, Ciubăncan, Borhan, Mare.

Liga Elitelor U16: ASU Poli – Viitorul Arad 3-0

Echipa lui Dinu Maghici rămâne cu punctul cucerit în urmă cu două runde contra celor de la LPS Bihorul Oradea și după deplasarea de la Timișoara. ASU Poli a marcatde două ori până în minutul 5, după care, în ciuda ocaziilor de a reveni în joc, irosite de Rotar, Roman sau Rosza, arădenii au trebuit să se recunoască învinși. Și încă la scor de neprezentare, fiindcă „alb-violeții” au mai înscris odată pe final. „Am început partida de la 0-2, după care am făcut o schimbare și am jucat și noi. Am avut și destule ocazii, dar trebuie să le reamintesc băieților că fotbalul se joacă pe goluri. E clar, suferim mult la capitolul omogenitate, însă, chiar și așa, miercurea viitoare, cu Hermannstadtul acasă, nu mai avem voie să facem pași greșiți”, a spus Maghici.

Deak – Botcă, Nițoi, Pop, Baraghin – Botoroagă Crișan – Rotar, Roman, Hrincescu – Măgureanu, plus Rosza, Blicking, Balasz, Bulboacă și Clipotă a fost echipa Viitorului pe Bega.

FOTO: gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button