UTA Arad

Măsurătorile indică o echipă UTA bine pregătită din punct de vedere fizic, Balint se gândește deja la meciurile cu Crișul și – mai ales – Mioveni





„Bătrâna Doamnă” e în plin ciclu săptămânal fără joc oficial în weekend, dar cu un test pe care stafful tehnic l-a cerut în compania echipei de juniori mari joi seara. Lui Laszlo Balint nu-i convine deloc amânarea partidei cu Universitatea Cluj, din cadrul rundei a șasea a Ligii a 2-a, dar: „Nu avem ce face atâta timp cât regulamentul e unul clar. Ne conformăm, vrem să rămânem în priză până la următorul joc oficial, cel de Cupa României, lucrând în special pe latura tehnico-tactică. O să avem și un meci școală în familie cu echipa secundă, în care îmi propun să fixăm anumite repere tactice, fiind conștienți, însă, că doar miza meciurilor oficiale te solicită până la capăt din punct de vedere mental”, a punctat tehnicianul „roș-albilor”.

La ședința de pregătire din această dimineață, staff-ul medical al UTA-ei, asistat și de un medic specialist, le-au colectat sânge fotbaliștilor pentru a le determina indicele de grăsime din corp și capacitatea de efort. „Nivelul acidului lactic din organismul fotbaliștilor indică faptul că echipa e bine pregătită din punct de vedere fizic și nu e nevoie să mai exagerăm cu încărcătura. Tocmai de aceea, ne limităm la un antrenament zilnic în această săptămână, exceptând ziua de sâmbătă când e liber pentru toată lumea. De duminică pregătim partida de Cupă de la Chișineu Criș”, a mai spus Balint.

După cum se știe, după Lipova, echipa fanion a județului se va deplasa la Chișineu Criș pentru a încerca să-și ia biletele pentru turul cinci al Cupei României. „Pe de-o parte, e bine că nu avem parte de o deplasare lungă, dar, pe de alta, suntem conștienți că vom avea în față o formație extrem ambițioasă, care va dori să treacă de echipa emblemă a județului din care face parte. E și normal să se întâmple așa, adică să existe o motivație în plus când întâlnești UT, sper doar să fie un meci frumos, fără accidentări în nicio tabără. Le și mulțumim pe această cale celor de la Criș că au acceptat să jucăm marți și nu miercuri, căci o zi în plus pentru a pregăti partida cu Mioveniul contează foarte mult pentru noi. Cum am mai spus-o, ne dorim să avansăm cât mai mult și în Cupă, tratăm cu maximă seriozitate și această competiție și asta indiferent de echipa pe care o vom alinia. Pot spune că ne îndreptăm deja gândul spre partida cu Crișul, dar mai ales spre cea cu Mioveniul. Întâlnim o formație ce a fost în clasament pentru o zi și asta spune multe despre calitatea și forma ei sportivă”, mai afirmă Gyuszi Balint.

În chiar ultima zi de transferuri, UTA l-a adus pe fundașul dreapta de 19 ani, Andrei Rus și l-a împrumutat pe Răzvan Ivan la Unirea Alba Iulia. În schimb, Rareș Deta a rămas pe loc ca variantă de fundaș stânga. „Nu puteam să rămânem descoperiți nici măcar numeric, dar eu sper din tot sufletul ca Rareș să crească și valoric în perioada următoare și să fie o soluție viabilă pentru noi”, a mai explicat antrenorul Campioanei Provinciei.

Dacă ziua disputei de Cupă, Crișul – UTA, se cunoaște și anume marți, 10 septembrie, de la ora 16,30, data la care arădenii vor da piept cu Mioveniul în cadrul rundei a 7-a a Ligii a II-a rămâne un mister.









4 comentarii

  1. Episodul ,,Cluj” fiind depășit ,iată că la orizont apare primul adversar ,daca nu la fel de. bun ,la fel de ambițios. Are stadion ,bani cat ii trebuie ,și susținere într-o, locație. obișnuită cu div.A. Strecurat în plutonul fruntaș a dat ,,pas” reginei județului ,F C. Arges. Dică ,,,catranit” de două ori.. Arădenii nu au tremurat niciodată în fața lor și cu. siguranță nu o vor face nici acum . Sosește ora ,,,decapitarii” adversarilor direcți. !!! Nu zice nimeni că e ușor ,dar la ora bilanțului nu trebuie să-ți lipsească nici. macar. un nasture la rever !! Pina atunci antrenament reușit în Cupa. Hai UTA !!!!

    0
    0
    1. Am bine de pe alte site-uri faptul ca si Mioveniul ar avea anumite probleme,fiind in insolventa,daca este adevarat….

      0
      0
  2. Astia de la gigisport sa nu transmiteti nici meciul cu Mioveni,transmiteti rapid vs vascautii din deal,sau u cluj care e pe loc de promovare.

    0
    0
  3. Ce chestie….Nu am cuvinte….Nu am auzit in istoria UTA-ei,analize de sange,pentru a verifica pregatirea fizica…..Ma frec la ochi si nu cred!Citisem asa ceva,pe la marile echipe europene,inclusiv oxigenare de sange,pe la Real,etc….Ireal!
    Am certitudinea ca acum,componentii lotului nu mananca macaroane cu mustar si nu au curaj sa chefuiasca….Ce diferenta……
    Doamne ajuta!Hai UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button