UTA Arad

Se (re)aprinde nocturna pe „Francisc Neuman” până la finalul săptămânii? Urmează gazonul… + FOTO





Toamna început cu multă forfotă pe șantierul arenei „Francisc Neuman”. Putem spune că în ultimele două-trei săptămâni chiar am înregistrat numărul record de muncitori prezenți în același timp în Calea Aurel Vlaicu din instoria de 5 ani de zile a construcției noului stadion din Arad.

În paralel cu montarea scaunelor și lucrărilor la zona vestiarelor, firma Elba încearcă să rezolve problema iluminatului pe cei patru stâlpi. Chiar s-a închis circulația în zonă pentru a se putea coborî în siguranță panourile pe care se montează cele 37 de leduri. Sunt patru niveluri de intensitate la care va putea funcționa noctura și, teoretic, până la finalul acestei săptămâni toți cei patru stâlpi ar trebui să fie funcționali.

Dar, se lucrează în continuare și la montarea podului de acces la viitoarea instalație de nocturnă, de pe coronamentul tribunei a doua. Aici vor funcționa 13 leduri dreptunghiulare, de asemenea, cu intensitate a luminii reglabilă. Va fi instalată și o scară de acces ce le va perminte muncitorilor să nu mai utilizeze suprafața de teren pentru a avea acces la nocturna de pe coronament, iar din acel moment urmează să intre în scenă firma responsabilă cu montarea gazonului. Se aude că firma giurgiuveană va relua lucrările de săptămâna viitoare și, dacă vremea o va permite, teoretic în maxim trei săptămâni ar trebui să avem covor verde pe arena „Francisc Neuman”. Până una alta, au fost montate cele două porți.

În fine, s-a obținut în sfârșit avizul de dezafectare al turnului TV. „Operațiunea” nu va fi deloc simplă și necesită aparate de sudură cu autogen, pentru că turnul trebuie tăiat în bucăți și nu dărâmat pur și simplu.

FOTO: Viorel Muscă

 

 









19 comentarii

  1. Urmatorul termen, nu zic ultimul, e aprilie 2019. In cazul in care va deveni functional atunci, Aradul poate intra in Cartea Recordurilor. Pentru cel mai mic stadion construit in aproape 6 ani!

    0
    0
  2. Alo d-le Falca si colegii lui,,,,era bine daca Neumanul avea o capacitate macar de 18.000 – 20 000 locuri pentru a se juca meciuri internationale,nu unul de 12 ooo deoarece stadione se construiesc rar in ROU.Citind Prosport se zice la in locul lui Dan Paltinisanu se construieste un nou stadion de 30 000 locuri foarte modern !La Arad sefii pe lnga faptul ca au taraganat construirea Neumanului,dar i-au si micsorat capacitatea……Nu de bine ca rad timisorenii de noi….!Felicitari d-lui Viiorel Musca pentru pozele profesioniste cu lucrarile la stadion….dar si Sportaradului.Ieri dinspre frf venea stirea ca meciul amant U Cj -UTA se v-a juca in 6 11.2019 de la lorele 19,30 pe Cluj Arena…(dar ar trebui tot fara spectatori daca carmuitorii fotbalului romanesc sunt corecti ),Hai UTA !

    0
    0
    1. Petrolul are un stadion de 15.500 locuri si nationala joaca constant acolo , UTA va avea undeva la 12.500 …nu cred ca aceste 3.000 locuri diferenta are fi un impediment ca sa primim macar meciuri din Liga Natiunilor in viitor

      0
      0
      1. Stadionul va avea sub 12000 de locuri.
        Domnul Florin Bălan spunea că a pus 2450 în peluza nord, aceeași capacitate și în peluza sud. Fa un calcul sa vezi capacitatea finala.

        0
        0
  3. Cu turnul faimos din fata nu mai cred nimic pana nu-l vad disparut. Cred ca multi Utisti au cosmaruri cu turnula sta.

    0
    0
  4. Si inca ceva, mi se pare ciudat ca au pus 37 de bucati de leduri care face sa apara una singura pe ultimul rand. Inteleg ca sa calculat ceva dar tot ciudat e, de ce nu au pus 36 pe stalpi si aia ramasa sa adauge la alea de pe acoperis. Vi se pare OK asa?

    0
    0
    1. Daca Dacia sponsorizeaza stadionul\echipa ce e rau in asta, nu cred ca exista vreo firma mare denumita Lastun, chiar nu-ti inteleg comentariul.

      0
      0
      1. @Adymax Omule…iti urmaresc comentariile din ultima vreme atat de pe sportarad, cat si pe forum la UTA si imi dau seama cat de limitat esti..Pe langa ca ai o limba de lemn in comentarii, nu realizezi cat esti de penibil cu acest comentariu? Dacia 500 (Lăstun) a fost un automobil românesc construit în anii 80. @Aradan a facut o gluma fina pe acest subiect. Dar de unde sa simti tu lucrurile astea? :))

        0
        0
        1. Da Alex, nu am „mirosul” asa fin ca si tine sa simt toate glumele. Nu stiam ca asta e site de satira si umor.

          0
          0
  5. Nu sunt din Arad, dar îmi pare un stadion foarte frumos. Un singur lucru nu îmi place, este înghesuit undeva, între niște străduțe înguste mărginite de clădiri. Nu văd loc nici pentru parcare, nici pentru accesul/evacuarea celor 12000 de suporteri care vin la stadion.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button