Fotbal judetean

David Florea – de pe malul mării, erou în: Unirea Sântana – CS Ineu 1-3





Fără îndoială, surpriza etapei a patra a primului eșalon județean s-a înregistrat la Sântana. După rezultatul schimbat la Comisia de Disciplină din runda inaugurală, din 1-0 în 0-3, cu Șimandul, Unirea părea să-și intre în mână cu 6 puncte contra celor de la UTA și Socodor, dar contra Ineului lucrurile au arătat destul de rău. Din nou, „roș-negrii” au pierdut un om destul de repede (min. 49) cu cartonaș roșu, iar zărăndanii, spre deosebire de șimăndani, au știut să profite. „Călăul” trupei lui Cuedan a fost chiar ex-ul David Florea, care a plecat în jurul orei 4 de pe Litoral, a condus toată ziua și a găsit puterea să înscrie de trei ori în poarta lui Rusu.

Practic, atacantul din Gurahonț nici nu s-a coborît bine din mașină și și-a dus echipă în avantaj. Era secunda 24, când Florea a primit o minge pe centru, mingea a rămas la el după un carambol și a catapultat-o direct în vinclu de la 19 metri. Practic, partida începea de la 0-1, iar Sântana avea destulă treabă în fața unei formații destul de bine așezată în teren. Posesia gazdelor a fost net superioară, dar fără a avea ocazii clare de gol. Mai mult, pe o contră, scorul a devenit 0-2 începând cu minutul 37. Florea a primit un balon în dreapta, a pătruns în careu și a trimis pe lângă Rusu.  Meciul părea să se relanseze înainte de ultimul fluier al primului act. Savin a pătruns pe dreapta, a centrat perfect, iar Parlapan a înscris cu capul pentru 1-2 (min. 45).

Repriza a doua a început, însă, cum nu se putea mai prost pentru amfitrioni, care l-au pierdut pe Doru Turcuș pentru dublu avertisment. Fostul fotbalist al celor de la Crișul și Socodor luase primul „galben” în minutul 43, iar al doilea la 5 minute de la reluare și a plecat mult mai repede la dușuri. „Uniriștii” au acuzat șocul și au încasat rapid și golul 3. Autor, același David Florea, printr-o nouă execuție de excepție, șut cu efect din 15 metri la vinclul porții lui Rusu. Chiar și în zece oameni, Sântana a continuat să aibă mai mult mingea, a încercat să desfacă prin toate modalitățile defensiva ineuană, însă fără sorți de izbândă. Totuși, meciul se putea redeschide cu 6 minute înainte de final. Atunci, Bîtea a pedepsit cu penalty pentru gazde duelul spate în spate dintre Bîrdan și Parlapan, dar căpitanul Radu Popa a tras peste poartă de la punctul cu var.

S-a terminat 1-3 și Unirea e la 6 puncte în spatele principalei contracandidate la locul 1, Frontiera Curtici și 4 de viceliderul din Zăbrani. „Un joc slab făcut de noi, Ineul ne-a depășit la aproape toate capitolele. În primul rând, vorbesc despre atitudine, care, din punctul meu de vedere, a lăsat de dorit în rândul echipei noastre. Mai mult, se pare că unii dintre jucătorii noștri nu se ridică la nivelul pretențiilor noastre, nu sunt potriviți pentru ceea ce ne dorim în acest an la Sântana. Am și avut în fața un jucător în zi de grație, pe David Florea, pe care nu am știut să-l anihilăm, dar asta nu scuză jocul slab, chiar sub orice critică în unele momente, al echipei noastre. Nu am dorit să avem discuții în această seară, la cald, vom analiza ceea ce s-a petrecut zilele următoare. Mă voi sfătui și cu președintele secției de fotbal, Marius Bătrân și vom decide împreună ce avem de făcut pentru a nu mai repeta prestații ca cea de astăzi. Oricum, cu excepția partidei cu UTA, jocul a cam scârțâit și în precedentele meciuri, dar azi s-a depășit o limită, din punctul meu de vedere”, a spus Cătălin Puia, managerul Unirii Sântana.

Chiar și fără jucători ca Zdrențan, Balint, Pătaru sau Șerban, Ineu a reușit să lege două succese consecutive și să bată la porțile zonei „play-off”. „Sântana a avut mai mult mingea, ne-a pasat destul de mult, dar  am făcut un joc tactic foarte bun și ne-am păstrat calmul în momentele cheie ale jocului. Sigur, David Florea a făcut diferența pe tabelă, dar meritul e al întregii echipe, mai ales că nu era deloc simplu să facem față pe terenul unei echipe ca Unirea Sântana fără trei-patru titulari. Această victorie ne dă mult moral înainte de meciurile grele ce urmează, pe care, însă, le vom aborda într-o formulă tot mai completă”, a spus Cristi Sculici, tehnicianul zărăndanilor.

Formații:

Sântana: Fl. Rusu – Savin, C. Maghici, Tomuț (60 Martin), Istin – Turcuș, R. Popa – Stanciu (38 Pașca), Gherghel (63 I. Covaci), Parlapan – Băd.

CS Ineu: Mureșan – Fereștean, T. Mihuț, Teședan, Hulbăr – Bîrdan, Dodu – S. Balaci, D. Florea, D. Mâneran – Șodincă (69 Scrob).

Arbitri: Radu Bîtea – Cristian Cășuț, Sergiu Burcă.  Observatori FRF: Ioan Hamza, Doru Herțeg

2 comentarii

  1. Faptul că ineul e singura din ligă care se antrenează zilnic, incepe sa-si arate roadele. Ineul merită macar o echipa la liga a treia

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button