Progresul Pecica

Pecicanii i-au stricat debutul lui Bălace pe banca ACS-ului: „Am avut două reveniri spectaculoase, rezultatul e echitabil” v.s. „Arbitraj nedrept față de copii”





Și etapa cu numărul trei în C4 părea una compromisă pentru Progresul Pecica, însă minutele de final ale disputei cu ACS Poli au întors cu 180 de grade situația. Szekely a marcat pentru 2-2 în minutul 89, iar, apoi, Arsene a transformat cu sânge rece penalty-ul ce a adus prima victorie stagională pentru „galben-albaștri”. Mai mult, în urma rezultatelor din această după-amiază, cea mai proaspătă divizionară terță arădeană e cea mai bine clasată dintre conjudețene după trei runde.

Succesul contra „alb-violeților”, care din 2017 până în 2019 au parcurs drumul de la Liga 1 până în Liga 3-a, a fost obținut, din nou, în condiții speciale. „Principalul” Dan Stupar și „secundul” Marius Grad nu au fost prezenți la meci, așa că frâiele le-a preluat Dan Țapoș, unul dintre cei mai bine cotați antrenori cu portarii din fotbalul românesc.  „Ca și atitudine, băieții au respectat întocmai ceea ce am vrut de la ei.  Au fost și greșeli tehnice la unii jucători de la care așteptăm mai mult, dar, per ansamblu, suntem mulțumiți de rezultat. Am avut două reveniri spectaculoase și cred că rezultatul e echitabil. Următorul meci e tot acasă, dar până atunci vin și colegii mei la echipă și tratăm toate meciurile la victorii ca și până acum. Nu au fost probleme că nu au fost ei aici, nu e o noutate pentru mine, nu e prima oară când sunt interimar. Așadar, ca o concluzie, băieții au avut atitudine, iar dacă și-o vor păstra la acest nivel vom face meciuri mai bune, mai ales pe teren propriu”, a punctat Țapoș.

Așadar, pecicanii i-au stricat debutul lui Silviu Bălace pe banca echipei cu care făcea furori în Liga 1 în urmă cu cteva sezoane. „Copiii au îndeplinit ceea ce le-am spus. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar a fost nedrept față copii. Am făcut un joc bun, am văzut dăruință. Normal, sunt foarte multe lucruri de pus la punct, le-am și spus să avem grijă la posesia mingii, fiindcă avem calitate. Trebuie să aibă mai multă încredere în ei, au demonstrat ceea ce pot fiindcă au condus în două rânduri. E frustrant și dezamăgitor să pierdem în felul acesta, dar asta este. Meciurile acestea îi vor întări și sper să îi fac să uite acest rezultat, să-și recapete încrederea, căci urmează o dispută foarte dificilă acasă, cu Universitatea Craiova”, a menționat fostul fundaș stânga al „alb-violeților”.

Și schimbarea de echipament a fost de bun augur pentru Progresul. Prin implicarea lui Silviu Turc, Arsene și colegii săi au îmbrăcat tricouri galbene de culoarea lămâii, dar cu un model special pe față.

Progresul Pecica – ACS Poli Timișoara 3-2

Au marcat: Gabor 45+2, Szekely 89, Arsene 90+6 – penalty/ Dorobanțu 32, Velcotă 49

Formații: 

Pecica: Gârlea (62 Creța) – Ilan, Gabor, Wild (73 Tiric), Aldan – S. Popa, Arsene – Mager, Grigore (62 Copil), A. Iuga (46 Bozian) – Szekely.

ACS Poli: Mosoarcă – Sporin, Cochințu (62 Iovanovici), Podină, Popa – Ochea (87 Românu), Dorobanțu, Chiriac, Iseini – Velcotă – Pădurariu

Arbitri: Cătălin Roșu (Var – Sălaj) – Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureș), Claudiu Giorgiu (Cluj)

Observatori FRF: Dan Miholcea (Bocșa), Mihai Țîră (Alba Iulia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button