Fotbal feminin

Lidia Șuveț, lângă Bugar și la AC Piroș Security: „Sunt obiective mărețe la Arad, sunt sigură că vom face o figură frumoasă în Liga 1”





AC Piroș Security și-a început perfect aventura în prima ligă a României la fotbal feminin. Adversarii au fost și ei abordabili, respectiv CSȘ Târgoviște și Luceafărul Filiași, însă „leoaicele” au știut să profite, în condițiile în care și ele au strâns destul de greu rândurile în această vară.

De altfel, în partida de la Șotânga, contra târgoviștencelor, Florin Bugar a contat pe exact 11 jucătoare, între care și două foste eleve de la CFR Timișoara. Dacă Larisa Sârbovan se transferase la Arad în iarnă, Lidia Șuveț a fost legitimată la nou promovata de pe Mureș în urmă cu trei săptămâni. Mijlocașul de bandă trecuse la Becicherecu Mic după desființarea CFR-ului, însă și-a cerut plecarea după ce a simțit că nu mai este parte importantă a proiectului la gruparea timișană. „Simțeam nevoia de o schimbare, de o nouă provocare și a venit oferta de la Piroș, aici unde activează antrenorul care m-a învățat aproape totul în fotbal, domnul profesor Florin Bugar. Am evoluat sub comanda dânsului 4 ani de zile și simt că am făcut alegerea potrivită și acum. Sunt obiective mărețe aici la Arad, în curând o să fie gata și noul stadion, unde, din câte am înțeles, vom evolua putea și noi.  Contează enorm să joci în condiții atât de bune, iar publicul va fi și el încurajat să vină la meciurile noastre”, spune timișoreanca de 22 de ani, care, ieri, a marcat unul dintre cele 6 goluri ale „leoaicelor” contra Filiașului, dar, și mai important, a depus un imens travaliu la mijlocul terenului.

Până una alta, Lidia Șuveț nu a evoluat pe postul său de bază, ci, din lipsă de efectiv, a fost utilizată ca fundaș central, cu Târgoviște și mijlocaș central, cu Filiașul. „Nu a fost o problemă, încerc să-mi fac treaba cât mai bine oriunde joc. Dar, am auzit că vor mai sosi cel puțin trei-patru jucătoare noi și atunci e posibil să trec din nou în bandă. Sunt sigură că vom face o figură frumoasă încă din acest prim an în Liga 1, căci, din câte am văzut, sunt fete bune la Arad, care ne-au și primit bine pe noi, cele venite de curând la echipă. Sperăm să scoatem un rezultat bun și la București duminică, căci urmează meciuri grele și avem nevoie de moral și puncte”, a adăugat Șuveț.

Până acum, în această vară au sosit la Piroș Security fundașul Loredana Bondre, mijlocașii Lidia Șuveț și Elisa Ruth-Bozian și atacantul Florentina Ancăș. În această săptămână, conducerea grupării arădene ar trebui să mai oficializeze transferul altor două jucătoare. În etapa a patra, „leoaicele” joacă în Capitală, contra fetelor de la Fair-play, care au strâns doar 3 puncte din 9 posibile.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button