Fotbal feminin

Trei din trei pentru nou promovata arădeană: FC Fair Play București – AC Piroș Security 1-2





După echipele din Târgoviște și Filiași, AC Piroș Security a mai făcut o victimă la contactul cu primul eșalon fotbalistic de fotbal feminin. Fără îndoială, deplasarea de la Ciorogârla, în fața fotbalistelor de la Fair Play București, a fost cea mai dificilă partidă de până acum, „leoaicele” tremurând serios pentru cele trei puncte pe final.

Din delegația ce a făcut deplasarea cu avionul în Capitală au făcut parte și conducătorii Pavel Piroș și Bebe Bontea, care, la cum au evoluat ostilitățile în prima parte, sperau să aibă parte de o dimineață liniștită. Arădencele au fost mai bune în primul act și au și punctat pe tabelă. În minutul 27, Chiș a angajat-o lung pe Olariu pe dreapta, aceasta a preluat în interior și a marcat la colțul lung. Dar tot Olariu și Sârbovan au mai avut ocazii bune, ultima revanșându-se – totuși – cu golul de 0-2 căzut cu două minute înainte de pauză. Rapidul atacant a preluat un balon la mijlocul terenului, a pătruns în viteză până în careul advers, de unde a trimis pe lângă Șerbănică.

Aspectul partidei s-a mai schimbat după pauză și asta pentru că arădencele au devenit vulnerabile odată ce au rămas fără benzină. Preda a redeschis partida cu reușita din minutul 66, iar Fai-Playul simțea că se poate. Pe un final de-a dreptul încins, Larisa Sârbovan a fost eliminată direct de pe teren, iar gazdele au avut două bare chiar în minutele de prelungire. Inițial, Dobrea se remarcase cu două-trei intervenții bune.

Ultimul fluier consfințește succesul cu 2-1 al arădencelor, care strâng 9 puncte din 9 posibile la primul sezon din istorie pe scena primului eșalon. „Ca și la precedentele partide, mă declar mulțumit de atitudinea fetelor și de rezultat, mai puțin de joc și de faptul că, uneori, prea ne jucăm cu ocaziile. Și astăzi ar fi trebuit să avem 3,4-0 la pauză, pentru ca apoi să tremurăm pentru victorie. Practic ne-am făcut singure meciul greu și asta pentru că suntem echipa ce trebuie să închidă meciurile atâta timp cât are suflu. Și azi s-au văzut carențele de ordin fizic, dar și la capitolul omogenitate, e – totuși – bine că am scos maxim și din acest meci. Avem un start foarte bun de sezon, e una să lucrezi având moral și încredere și alta atunci când rezultatele nu te ajută. Ne mai ajută mult și conducerea clubului prin deplasarea aceasta cu avionul. Era una dacă veneam 10 ore cu autocarul și alta când ai condițiile unei deplasări rapide. Păcat de eliminarea Larisei Sârbovan, pe fondul nervilor, ne va lipsi mult în următoarele etape”, a punctat Florin Bugar, care a debutat-o și pe Elena Răduc, un mijlocaș din Brașov legitimat în această săptămână de „leoaice”.

Campionatul Ligii 1 se întrerupe până pe 13 octombrie, când arădencele le găzduiesc pe gălățencele de la Universitatea.

Formații:

Fair Play: Șerbănică – Podgoreanu, Anghel, Petrișor, Petre, Lăzărean, Preda, Anca, Dănculescu, Lolonca, Alexandra. Moraru. Au mai jucat: Ana Moraru, Andrei, Ulman. Antrenor: Ion Bărbăcioru.

Piroș: Dobrea – Herbei (78 Dubăț, 85 Matei), Ancăș, Șuveț, Bondre – Vanu – L. Olariu, Chiș, Răduc, Balaș (25 Nagy) – Sârbovan. Antrenor: Florin Bugar.

Arbitri: Valentin Naidin (Turnu Măgurele) – Marilena Nan (Alexandria), Andrei Baciu (Videle)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button