UTA Arad

Iacob a îmbrăcat din nou haina salvatorului: „Experiența mă ajută să judec fazele mai dificile, suntem UTA și egalul nu ne mulțumește”





Florin Iacob și-a continuat forma excelentă din acest sezon și contra Mioveniului. Portarul UTA-ei a avut mai multe intervenții importante în partida cu argeșenii și a salvat trupa arădeană de la o eventuală înfrângere.

Balint, Isfan și Massaro chiar au ajuns în poziție de unu la unu cu goal-keeperul de 26 de ani, care susține: „Experiența mă ajută să judec fazele mai dificile. Am pierdut două puncte astăzi, nu am câștigat unul, pentru că suntem UTA și nu ne mulțumim cu un egal. După aspectul jocului, ambele echipe puteau câștiga”.

Au fost și două-trei situații în care numărul unu al „roș-albilor” a avut intervenții de adevărat libero, în afara careului, una chiar cu capul. „ I-am studiat, știam că joacă rapid și cu pase în spatele nostru și de aceea am stat mai aproape de fundașii centrali. La gol, mingea a prins gazonul sintetic ud și s-a dus mai tare. Am atins-o puțin, dar nu am putut să o scot”, ne-a mai mărturisit Iacob, care a și purtat banderola de căpitan odată cu trecerea lui Cipri Rus pe bancă.

Aproximativ 4000 de arădeni au luat cu asalt arena „Motorul” cu ocazia vizitei celor de la Mioveni. „În prima repriză, când cântau toți suporterii, mă simțeam în altă lume. Bine, concentrarea a rămas, dar pur și simplu atmosfera a fost senzațională”, mai susține cel mai constant fotbalist al debutului de sezon în tabăra „roș-albă”.

Până acum, portarul de Cupă al UTA-ei a fost Mirel Bolboașă, dar într-un meci cu Dinamo e posibil să apere oricine. „Nu mă gândesc până acolo, înainte de Dinamo jucăm cu Pandurii în campionat și trebuie să luăm neapărat trei puncte”, a încheiat Florin Iacob.

Cu trei goluri primite, UTA are a doua cea mai bună defensivă (la egalitate cu Buzăul) în mare parte și datorită lui Iacob. Liderul Turris formează, deocamdată, cea mai impenetrabilă echipă, cu doar două goluri încasate. E adevărat, au și un meci mai puțin disputat, cel cu U. Cluj, însă și Petrolul mai are de jucat o restanță, cu Csikszereda.

9 comentarii

  1. Felicitari Iacob! Esti un jucator si un om grozav. Ati facut 1-1, nu e pierdut nimic. Sunteti locul 4 cu un meci mai putin. Sunteti in grafic, luptati, campionatul e lung. Unii vor sa promoveze dupa 5 etape dar cine va rezista pana la etapa 38 va promova. Succes!

    0
    0
  2. Băiatul ăsta n-are cum să nu te cucerească, de departe cel mai bun portar pe care l-am avut in ultimii mulți ani, aproape că nu-mi vine să cred că a ajuns la noi.
    Bravo, Florine, sper să rămâi cât mai mult timp la Arad și să-ți indeplinești visele alături de UTA.

    0
    0
  3. Felicitari pt prestatia de duminica si din celelalte meciuri.De cate ori m-a exasperat cu paradele lui cand juca impotriva UTA-ei de atatea ori imi doream sa-l vad in tricoul alb-rosu.Iata ca a venit si momentul asta.Sa speram ca va fi si apararea mai sigura pt a nu mai fi la fel de expus pe viitor.

    0
    0
  4. iacob face jocuri imcredibile ajutat de mental!are incredere in el si asta il ajuta sa ramana rece in situatii grele!golul luat a fost gol de fundas a fost prea liber jucatorul mioveniului trebuia incomodat impins un pic de fundas!oricum rar am vazut asa portar tehnic si foarte sigur pe el sper ca nu e varf de forma poate sa mai creasca !nu o sa ii spun bravo o sa ii transmit sa fie mai ambitios poate mai mult dar doar cu munca!

    0
    0
    1. Cu asa portar si fundasi o lasă mai moale ca la ripensia, unde după ce a parat un penalty fundasii credeau că îi scoate mereu..mari spații între fundasi de aia au scapat de atatea ori singuri cu bravul Iacob. Cu Oroian in locul lui Miculescu echipa parcă are viteză mai bună. Cred că lui Miculescu i sa suit la cap multele aprecieri si prezentele la nationala lui Oprescu, dar e departe de a fi un mare fotbalist cum se crede el. Si el si Lorenzi ar trebui să mai stea putin pe bancă!

      0
      0
  5. Am pornit ca din pusca,caractere,vestiar,ce daruire am vazut in primele etape,o alta abordare,dar ceva nu functioneaza faptic in ultima vreme,ceva nu se leaga…..Am vazut minge jos,trasee,faze de corner antrenate…..
    Unica certitudine de pana acum este Iacob!Are rost sa discutam?Cand in ultimele etape iti evidentiezi portarul mereu,inseamna ca avem o majora problema de legatura….
    Deja ni se cunoaste sistemul….Degeaba joci cu fundasi greoi la 30-40 metri,care nu reusesc sa se replieze,sau sa inchida,cu mijocasi depasiti fara posesie,fara castig de dueluri 1 la 1…Joaca adversarii pe noi,pe contraatac si se pare ca ne prind….Asa ca gestiunea nu a fost buna la Ripensia si cu atat mai rau acasa cu Mioveni….
    Capac peste toate,in loc sa savuram victorii,contabilizam etapa de etapa jucatori accidentati,iesiti pe perioade mai lungi….,tocmai ca nici nu am inceput bine campionatul si deja intram in criza de efectiv…..
    Nu il mai criticati pe Lorenzi,chiar daca nu s-a vazut….Joaca pe un post foarte expus si ca maturitate cred ca isi asuma riscurile,dar este la limita suspendarii momentan…..
    Miculescu cred ca este prea fortat…bun copilul,no comment,dar nu se regaseste,cred ca Oroian trebuia clar sa intre in locul sau,cu atat mai mult cu cat a facut meciuri bune la Elite,primordial,decisiv.Miculescu trebuia schimbat imediat dupa faza in care avea golul in picior stang,dar era atat de sigur ca marcheaza,incat exact acea secunda,a intarziat…
    Nu sunt carcotas,nici antrenor,va rog sa nu ma luati in seama,nu ma pricep la fotbal,dar mi se pare ca Hrezdac lipseste.Acea mobilitate,talie….tinerete…
    Am crezut ca avem concurenta mare pe posturi,dar se pare a fi un fass….Ionita joaca cca 30 minute bine,apoi devine sters….Buhacianu ar juca,dar nu il pune nimeni in valoare din pacate…..Si de asemenea ma intorc la al nostru Cipri Rus…..Ce sa spun?Este clara diferenta atunci cand intra,intram pe atac,se face diferenta,doar ca rezista 20 minute….Nu mai avea suflu…..Din ce cauza nu mai avem variante proaspete de pe banca,care ne erau atuuri?
    Ma intreb si eu…..

    0
    0
  6. Salut GIRO !!! Ai perfecta dreptate, baietii trebuiesc lasati in pace si sa nu mai fie criticati asa de dur pt. un singur meci ? A iesit 1 – 1 , un meci in care putea castiga ambele echipe la cate ocazii au fost de ambele parti. UTA. ,se vede ca joaca altceva cu mister Balint, un joc mult schimbat in bine. Bineanteles ca mai trebuie lucrat dar trebuie rabdare multa si chiar daca doamne fereste nu o sa promoveze UTA. anul accesta dealtfel cum a declarat si Balint, nu o sa fie o tragedie dar sigur editia urmatoare cu stadionul cel nou gata ,este altceva !!! Eu sper ca, Balint va face treaba foarte buna in continuare si rezultatele vor veni ,ceea ce incurca cel mai mult un obstacol, sunt accidentarile care sunt din ce in ce mai frecvente !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button