UTA Academie

Derby-ul Aradului în Liga Elitelor U16, decis de Lingurar: UTA – Viitorul 1-0





Fiindcă la data de 14 august Viitorul încă nu era încă afiliată la FRF, derby-ul Aradului în Liga Elitelor U16 a fost reprogramat pentru astăzi. Pe terenul din Sânnicolau Mic, gazdele de la UTA și-au continuat parcursul fără greșeală și în fața celor de la Viitorul, Lingurar marcând singurul gol al partidei după numai 5 minute de joc. Ocazii au mai fost de-o parte și de cealaltă, dar și câte o eliminare: Mare pentru utiști, în minutul 25 și Botcă pentru vizitatori, 20 minute mai târziu.

Trupa utistă a strâns 24 de puncte și e lider în clasament, având  două „lungimi” în fața celor de la ASU Poli Timișoara, cu un meci mai puțin disputat decât cei de pe Bega. A  fost un meci echilibrat, un derby al Aradului, în care nu au contat locurile din clasament. Am controlat întâlnirea, zic eu, cap-coadă, adversarul nu a avut ocazii importante. Am înscris repede, însă apoi am jucat cu un om mai puțin, ne-am complicat singuri. A doua repriză au luat și ei roșu, iar în egalitate numerică ne-am mai creat două-trei ocazii clare, din păcate nu le-am fructificat. Importante rămân cele trei puncte, ne menținem parcursul bun din acest tur. Mai avem o etapă, cu Satu Mare, tot pe teren propriu, sperăm să continuăm pe aceeași linie”, a punctat antrenorul Dinu Donca, antrenorul principal al UTA-ei.

Viitorul rămâne pe locul 7 (din 10 echipe), cu 5 puncte strânse. „Eu zic că ne-am ridicat la nivelul echipei ce are maxim de puncte în acest campionat. Am stat bine în teren, am încercat contre tăioase, dar nu am avut luciditatea de a le finaliza. Ne lipsește ceva acolo în față și asta s-a văzut și în partidele disputate până azi. Îmi pare rău nici nu am știut să profităm de avantajul numeric avut timp de 15-20 de minute, pentru că apoi am luat și noi un cartonaș roșu, deși le-am atras jucătorilor avertizați despre acest pericol. Una peste alta, a fost un meci între echipe arădene, îi felicit pe cei de la UTA și le doresc baftă pe mai departe”, a spus Dinu Maghici, antrenorul celor de la Viitorul.

Formații:

UTA: Blaga – Varga, Opriș, Pele, Codrea, Șerengău, Sarkozi, Mihai, Babiciu, Lingurar, Mare. Au mai jucat: Ungurianu și Ciubăncan.

Viitorul: Deak – Nițoi, Botcă, Clipotă, Baraghin – Pop, Botoroagă – Blicking, Roman, Rotar – Măgureanu. Au mai jucat: Hrincescu, Catanzariti, Crișan, Rosza.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Nicoleta Șușcă, Alina Mihoc

În weekend, UTA joacă din nou acasă, cu LPS Satu Mare, iar Viitorul se deplasează la Timișoara pentru dispta cu LPS Banatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button