UTA AradzTOP ARTICOLE

UTA merge (doar) pentru trei puncte în „fieful” Pandurilor: „Ne simțim cumva datori față de suporterii noștri și vrem să ne menținem în plutonul fruntaș”





Media de puncte a UTA-ei în ultimele runde trebuie îmbunătățită mâine, la Târgu Jiu, pentru ca zona promovabilă a ligii secunde să mai fie zărită cu ochiul liber. Fiindcă meciul cu U. Cluj a fost amânat, iar împotriva Ripensiei și Mioveniului s-au pierdut primele puncte stagionale, arădenii răman cu succesul contra „lanternei” Snagov din 17 august încoace. Locul 4 cu o partidă în minus e unul bun pentru „roș-albi”, însă sunt nu mai puțin de șase formații pregătite să profite, eventual, în cazul unui nedorit pas greșit al trupei de pe Mureș în orașul lui Brâncuși.

În ciuda faptului că sunt pe loc retrogradabil, oltenii au dat semne evidente de viață în ultimele două runde. Un egal contra viceliderului Gloriei Buzău și succesul (primul stagional) pe terenul unei formații Metaloglobus ce a început bine campionatul îi pun în gardă pe arădeni. În tabăra Pandurilor au vorbit gemenii Mihai și Nicolae Cotolan, ultimul fiind autorul de trei puncte de la București. „Atmosfera este una bună. Bine, şi înainte era, dar acum e şi mai bună şi suntem încezători înaintea meciului care va urma. UTA este una dintre cele mai bune echipe în acest moment din Liga 2, dar sunt convins că, dacă noi ne facem jocul, cel puţin pe partea defensivă, ca la Metaloglobus, sunt sigur că vom scoate un rezultat pozitiv. Aşteptăm meciul de sâmbătă cu nerăbdare, sperăm să jucăm la fel de bine şi să scoatem punct sau puncte. Ne bucurăm că am obținut această victorie cu Metaloglobus şi sperăm ca de acum încolo să acumulăm puncte la fiecare meci”, a punctat mijlocașul „alb-albaștrilor. „UTA este o echipă foarte bună în momentul actual, mai ales pentru Liga a 2-a, cu jucători excepţionali. Însă, în afara faptului că au jucători foarte buni, au şi un antrenor de calitate, care, pentru mine, la momentul actual, mi se pare unul dintre cei mai buni din ţară. Sper ca la meciul de sâmbătă să fim uniţi, să dăm dovadă de personalitate, de maturitate în joc şi sperăm ca la finalul jocului să ne bucurăm de toate cele trei puncte. Dar, sunt sigură că şi după acest meci ne putem mulţumi şi cu un punct, deoarece, jucăm în faţa uneia dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a, atât pe plan ofensiv, cât şi pe plan defensiv”, a spus și Mihai Cotolan, portarul Pandurilor.

Cel puțin o parte dintre suporterii arădeni se gândesc deja la meciul de gală, de marți, din Cupă, contra celor de Dinamo, însă Laszlo Balint nu a dorit să vorbească absolut deloc de disputa cu „câinii roșii”. Antrenorul arădenilor știe că la Târgu Jiu e de luptat pentru cele trei puncte în joc, în fața unei echipe ce nu a primit gol în ultimele două partide de campionat. „Ne deplasăm pe terenul unei echipe care, cel puțin în ultimele două etape, a demonstrat că este pe o pantă ascendentă în ceea ce privește rezultatele. În ciuda poziției pe care o ocupă în clasament, în ultimele două partide a reușit să acumuleze patru puncte și, foarte important, fără să primească gol în compania unor echipe puternice de Liga 2-a, Gloria Buzău și Metaloglobus București. Am încercat să analizăm un pic adversarul, le-am transmis câteva informații și băieților. Dar până la urmă, cu tot respectul cuvenit pentru adversar, UTA este mai bună decât Pandurii la acest moment, dar trebuie să ne ridicăm la un nivel foarte bun ca să putem depăși agresivitatea și ambiția cu care evoluează jucătorii tineri ai echipei gorjene. Cumva, ne dorim să recuperăm și punctele pe care le-am pierdut sâmbăta trecută în meciul de pe propriul teren. Ne dorim să ne revanșăm față de suporteri, pentru că ne simțim cumva datori față de ei. Trebuie să reașezăm echipa pe acest drum de menținere în plutonul fruntaș și nu putem face asta decât aducând la Arad cele trei puncte puse în joc sâmbătă”, a punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Vorbind în detaliu despre adversarul de mâine dimineață, „Gyuszi” Balint a adăugat: „Principala armă a echipei Pandurii Târgu Jiu reprezintă acel grup de jucători tineri, cu atitudine. Vorbim despre fotbaliști modești, ambițioși, disciplinați, dispuși la efort și care efectiv se agață de orice minge și de orice fază încercând să scoată maxim din momentele respective. Tocmai din acest punct de vedere cred că formația din Târgu Jiu poate fi periculoasă. Nu au în lot mari individualități, jucători foarte talentați, dar, în schimb, excelează prin această dorință, prin modul în care se înhamă la efort și prin ambiția și agresivitatea de care dau dovadă”.

Dacă echipa gazdă are accidentați doar la nivelul fundașilor, Daniel Ciobanu și Robert Gheorghe (absenți de ceva vreme), lista indisponibililor la UTA este mai lungă și-i cuprinde pe fundașul Stancu și mijlocașii Coulibaly, Pușcaș, Ciucur și Bustea.

Formații probabile:

Pandurii: Mih. Cotolan – P. Chiş, Oiţă, Vişan, Vasilescu – Lu Yuefeng, Trancă – Hery Kim, Takahashi, Rasoveanu – P. Popescu

UTA: Iacob – A. Rus, Fl. Ilie, Șeroni, Tomozei – Ursu, Lorenzi, Moise, Miculescu – C. Rus, Ioniță

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Ioan Corb (Satu Mare), Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). Rezervă: Claudiu Gaitin (Timișoara)

Observatori FRF: Teodora Albon (Cluj), Cristian Petropulos (Alba Iulia)









8 comentarii

  1. O partida de revenire la victorie pentru UTA. !! Nu suntem prea pretențioși cu afirmația ! Ce jucători de la gazde i-ar speria pe ,,textilisti ??? Gorjenii au avut. curind. noroc de bani.!Unele indisponibilități la oaspeți ,determina pe cei rămași valizi să pună stăpânire pe mult doritele posturi de titulari!! O partida reușită a UTA,-ei ar lovi ca la biliard sau popice ,moralul dinamoviștilor in Cupa. Un meci greu ,dar cu un. DOI solist pentru arădeni. !!! Hai UTA !!

    0
    0
  2. Dragi jucatori ai echipei UTA, ar fi bine sa incepeti sa fiti o familie. Daca vreti ca voi, sa fiti numiti jucatori profesionisti si impreuna cu UTA sa incepem sa visam, la Liga 1 si chiar la Cupele Europene, atunci, ar fi bine sa fiti o familie si sa munciti mai mult. Impreuna putem ajunge mari. Si, va ofer un exemplu, uitati-va la CFR Cluj, de la echipa aia de liga a-3-a, acum, printr-un management bun, a ajuns sa fie Campioana Romaniei, sa joace in Cupele Europene si sa castige multi bani. Per ex, pana acum, in startul Europa League, a castigat in jur de 8.000.000 euro. Cum: munca, lupta si management bun.

    0
    0
    1. M-am uitat la comentariul meu si prima persoana, care mi-a citit comentariul, mi-a dat un minus. I-as intreba pe X-ulescu si pe altii care vor sa imi mai ofere minusuri. De ce sunteti romani ingusti la minte, d-lor coate goale? Sunteti cumva, aia ce mancati seminte pe stadion si va besiti ridicand o buca? Sunteti cumva, aia ce ascultati manele si dupa, beti o bere cu baietasii? Sunteti cumva, din aia, care isi arunca betisorul de cafea si mucul de tigara, pe jos, cand ai cosul de gunoi la un metru. Cu oameni ca voi si cu mentalitati ca ale voastre, orasul se duce dracului. Luati exemplu de la Cluj, taranilor.

      0
      0
  3. Trebuie să luăm 3 puncte mâine, obligatoriu, dar nu cred că va fi ușor iar dacă intrăm pe teren cu gândul că am câștigat deja meciul s-ar putea să avem surprize.
    Ăia de la Petrolul și-au furat-o și azi, incă un eșec, două, și incepe cutremurul și acolo. Multe șanse pentru noi sezonul ăsta, ar fi păcat să dăm cu piciorul.

    0
    0
  4. Poate că ai luat minus pentru presupunerea că jucătorii nu sunt o familie şi nu muncesc suficient de mult. Eşti tu cu ei în vestiar să vezi că nu sunt o familie? Ești tu cu ei la antrenament să vezi că nu muncesc? Pentru că altfel, din ceea ce poate vedea oricine la meciuri, băieții chiar sunt uniți și din punct de vedere al muncii nu țin minte când a fost ultima dată când am văzut o echipă atât de dispusă la efort și cu o atitudine atât de bună în teren. Când comentezi doar de dragul de a spune ceva și să îți vezi numele la comentarii mai primești și minusuri. Iar să insulți pe cineva doar pentru că nu i-a plăcut comentariul tău denotă un infantilism de grădiniță.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button