UTA Academie

Liga Elitelor U16: Academia UTA a terminat turul cu punctaj maxim, Viitorul – încă un eșec în deplasare





Echipele arădene implicate în campionatul Ligii Elitelor Under 16 au evoluat astăzi, în cadrul ultimei etape a turului din seria a III-a, cu rezultate diferite. UTA a câștigat din nou, iar Viitorul pierde în deplasare.

Liga Elitelor U16: Academia UTA – LPS Satu Mare 4-1

Pe „Motorul”, juniorii Academiei UTA au primit vizita celor de la LPS Satu Mare, care s-au dovedit o nucă tare în prima repriză.  „Roș-albii”  au suferit la capitolul joc colectiv și nu au reușit să-și creeze ocazii de poartă periculoase. La 8 minute de la reluare, în urma unui corner, căpitanul Pele deschide scorul printr-o lovitură de cap. Oaspeții egalează după 10 minute, iar acesta a fost și momentul trezirii pentru trupa lui Donca, Bogoșel și Țamboi, care au crescut presiunea pe adversar. Cu 5 minute înainte de final, Ciubăncan scoate un penalty și tot el îl execută pentru 2-1. În minutul 80, Ekmekci, revenit după o lungă pauză cauzată de o accidentare, a marcat cu un șut din careu pentru 3-1, dar concluzia avea să o scrie Nagy, cu o execuție frumoasă la vinclu, din afara careului. 4-1, scor final.

„Am jucat primul meci oficial pe sintetic, iar acest lucru cred că ne-a făcut să ratăm așa mult. Până la urmă, am câștigat pe merit, la o diferență consistentă. Am dominat acest meci, dar, din păcate, am făcut unele greșeli defensive, iar la 1-1 erau să ne coste. Turul s-a terminat, avem o linie bună, doar victorii. Ne dorim să realizăm același lucru și în retur, dar va fi greu”, a semnalat la final partidei Costel Bogoșel.

UTA: Blaga – Varga, Opriș, Pele, Popescu, Șerengău, Mihai, Cristea, Ungureanu, Babiciu, Lingurar. Au mai jucat: Nagy, Ekmekci, Ciubăncan, Cohuț.

UTA termină turul pe primul loc în Seria III, cu 27 de puncte, nouă victorii din tot atâtea meciuri, și la o distanță de cinci puncte de ocupanta locului doi, Poli Timișoara. Cu un golaveraj de 28-3, are al doilea atac și cea mai bună apărare din cele trei serii ale Ligii Elitelor U16.

Liga Elitelor U16: LPS Banatul Timișoara – Viitorul Arad  2-0

Echipa lui Dinu Maghici are rău de deplasări, pierzând încă odată departe de arena „Otto Greffner” din Șiria. Gazdele de la LPS Timișoara s-au impus cu 2-0, ambele reușite venind în ultimele 10 minute, cel de-al doilea chiar la ultima fază. Inițial, Catanzariti, Blicking și Rotar au avut ocazii importante să-i ducă pe arădeni în avantaj, dar au ratat cu seninătate. „Am mai pierdut un meci pe mâna noastră, continuăm să ne întrecem în ratări în momentele cheie ale partidei”, e concluzia lui Maghici.

Deak – Nițoi, Pop, Clipotă, Baraghin – Balazs, Botoroagă – Rotar, Bickling, Hrincescu – Caranzariti a fost „11” – le Viitorului, care mai contat apoi pe Roman, Rozsa, Crisan și Bulboacă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button