Cluburi polivalente

Arădeanca Iulia Berar s-a accidentat grav şi ratează „mondialele” de gimnastică





Ghinion teribil pentru cea mai valoroasă gimnastă a CS Municipal Arad. Iulia Berar, speranţă a gimnasticii artistice româneşti, nu va lua startul la Campionatele Mondiale din Germania, întrecere programată la începutul lunii octombrie.

Totul ca urmare a unei accidentări grave suferite recent. „La o coborâre cu 7,2, banală, la bârnă, Iulia şi-a rupt un ligament încrucișat. Asta înseamnă că trebuie să improvizăm, mai ales la un aparat la care suferim, paralele. Evoluția Iuliei de la naționale mi-a plăcut și întărit încrederea că rezolv o parte din problemele echipei. Iată că destinul și Dumnezeu au dorit să fac o altă selecție. Din șapte senioare am rămas cu șase și ele vor face deplasarea la Stuttgart”, a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin.

Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Ioana Crișan, Ana Maria Puiu și Maria Pană sunt cele şase gimnaste ce vor reprezenta România. Vor fi 12 subdiviziuni întinse pe două zile de concurs, 4-5 octombrie, iar România va concura în prima zi. Cinci gimnaste sunt pe foaie, patru vor evolua la fiecare aparat, iar primele trei note se iau în calcul pentru total.

Echipa „tricoloră” ar trebui să se claseze între primele 12 pentru a obține biletul pentru Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button